Jump to content

karla04

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iskrene čestitke kolegice! Ajd please napiši komisiju i malo dojmove o njima, ak nije bed jer ja uskoro imam usmeni...
  2. Stupanje na snagu 1. prosinca 2009. I i III stup se spajaju - posljedice: način odlučivanja, donošenja odluka (EP dobiva zakonodavnu ulogu, VM odluke kvalificiranom većinom), zakonodavna inicijativa (u bivšem III stupu EK više ne dijeli s državama članicama) Akti bivšeg 3.stupa su: - zajednička stajališta, okvirne odluke, odluke i konvencije - okvirne odluke = direktive bez izravnog učinka, ali s posrednim učinkom spajanjem I i III stupa - svi učinci kao akti I stupa okvirne odluke prestaju postojati, ali dosadašnje ostaju na snazi Nađoh ovaj odgovor na slajdovima mr. sc. Inga Vezmar Barlek
  3. Pretpostavljam da piše u zagradi, ali nisam sigurna jer se neka pitanja nisu čitala u cjelosti, nego samo ispitivač kaže; "kolegice idemo na slijedeće pitanje" pa ti hvataj kako glasi pitanje A što se tiče Nadzornog odbora JB, nisam ni ja nikad čula niti pronašla odgovor, ali možda se odnosi na nadzor JB (odgovornosti i sl.) Nemoj me držati točno za riječ jer kolege koji su lagano padali u nesvjest se nije moglo najbolje čuti.
  4. Evo pitanja iz koja sam pohvatala iz EU, Ustava i Ogranizacije pravosuđa od 04.11.2010. u 8,00 sati. EU 1. Nadležnost Europskog suda 2. Akti bivšeg 3. stupa 3. Primjena prava EU 4. Izvori prava EU 5. Četiri koraka testa proporcijalnosti Ustav 1. Najviše vrednote Ustava 2. sastav i ovlasti vlade RH 3. Pravo na pošteno suđenje 4. Izbor zastupnika u hrvatskom saboru 5. Protokol br.11 6. Gospodarska prava 7. Ustavna tužba 8. Pravo na djelotvoran pravni lijek Organizacija pravosuđa 1. Poslovi sudske uprave i tko ih obavlja 2. Imenovanje DO i zamjenika DO 3. Tko se smije baviti pružanjem pravne pomoći u RH 4. Nadzorni odbor JB 5. Izbor članova državnog sudbenog vijeća 6. Odvjetništvo-pojam, ovlasti i odgovornost Što se tiče Gp,Gpp,Kp,Kpp-a i ostalih, tu nije bilo ništa novog Ako netko ima pitanja od danas molila bih da ih objavi.
  5. Probajte zvati komoru da te stave na nekakvu listu čekanja jer sam ja zvala i meni je rečeno da neki znaju i odustati prije nego seminar počne. Tako da ako se oslobodi neko mjesto možda te mogu ubaciti.
  6. Počinje 6.9. ali se moraš prijaviti. Evo link http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?art=557&sec=84
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija