Jump to content

clicksia

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ovo će vam pomoći Blagajnička isplatnica Ako uzimate novac iz blagajne morate napisati isplatnicu na iznos koji uzimate. Novac iz blagajne možete uzimati za razna plaćanja za potrebe firme kao što su npr. poštanski troškovi, kupovina uredskog materijala, putni troškovi, isplate plaća (ako ne isplaćujete plaće preko žiro računa), itd. Isplatnicu popunite slično kao i uplatnicu. Dovoljna su dva primjerka ako isplaćujete sami sebi. Jedan (prvi list, original) ide onome kome se isplaćuje novac iz blagajne, a drugi ostaje u bloku. Ako kupujete nešto gotovinom iz blagajne, obavezno zatražite R1 račun. Taj račun kasnije spojite spajalicom s originalnim listom isplatnice koji ste istrgnuli iz bloka i priložite knjigovodstvu. Poželjno je da račun dobiven u trgovini fotokopirate jer računi često budu ispisani POS printerom na termo traci koja vremenom izblijedi.
  2. Kako da ti kažem,to je samo finta da traže OIB,nismo im ga ni mi dali,pa je na ovrhi svejedno bio uredno ispisan taj broj ! Čim znaju tvoj JMBG onda znaju i OIB !
  3. Hvala na svim prijedlozima.Jednostavno nam je nemoguće odjaviti tv,iako smo nekoliko godina ga i držali tako,jer živimo u zgradi. Rješenje o ovrsi je stiglo isti dan tj. u istom preporučenom pismo sa prijedlogom. Partneri H. itd su ,u biti,taj predmet ustupili drugoj osobi da nas goni. Da sam se žalila ili osporila dug u cijelosti završili bi na sudu,a ja to nikako nisam željela. Kontaktirala sam odjel za tužbe pri HRT-u,i uvjerila djelatnicu (malo čudno sve ovo zvuči) da smo uplatili račun jedan dan prije nego što je dug utužen-iako je HRT proknjižio-gle čuda-uplatu baš na dan utuženja,ali normalno,mjerodavno je ono što piše na računu. Faksirali smo račun i glavnu stranicu rješenja o ovrsi HRT-u ,te je postupak obustavljen. Obraćanje djelatnicima odvjetničkog društva H. nije urodilo plodom ,nisu kontaktirali HRT jer mi je djelatnica HRT-a rekla da nema nikakve pribilježene napomene u našem slučaju.
  4. Član obitelji je zaposlen u poduzeću koje će ovih dana u stečaj.Zaostale plaće je dobio prošli mjesec ,kad smo i platili zaostale tv pretplate ,za 4,5,6 i 7,8,9 mjesec na 2 uplatnice po 3 mjeseca ,kako su došle u opomeni. Dakle ,dana 24.01. Jučer, 17.2. poštar je donio preporučenu pošiljku od lokalnog javnog bilježnika kkoji je opunomoćenik Odvjetničkog društva H. i partneri sa Ovršnim prijedlogom i Rješenjem o ovrsi za neplaćene 4,5,6 mjesec ,plus zatezne kamate 19.73 plus njihove nagrade i tarife i sve skupa 990,15 kn ,bez glavnice od 240 kn ! To rješenje datira iz 2.2. A kod javnog bilježnika je zaprimljeno od Društva H. 25.01,što je vidljivo iz pečata ! Danas je došla još jedna opomena iz Društva H,gdje je opomena za 7,8,9 i traže da im se plati trošak opomene i glavnica (oko 300 kn),ali da zenemarimo ako smo to već učinili! Kontaktirali Hrt ,svaki referent drugo tvrdi,Društvu H. je faksirana plaćena uplatnica,ali je ishod neizvjestan,i sve je ostalo na obećanjima . Šta učiniti na donošenu ovrhu na plaćeni račun? PS Dotični javni bilježnik predlaže da se uloži prigovor i da se sve preseli na Općinski sud ?!
  5. Član sam dating site I.Nekoliko puta sam zatvarala svoje profile i otvarala nove. Moja IP adresa je promjenjiva.Jedan premium član (pretplatnik) mi je rekao, da je kupio moj "dosje" (nije šala) i u tom "dosjeu" su navedeni svi moji profili koje sam ja otvorila na tom site ! Napominjem da sam svaki put otvorila profil sa novim emailom,koji je glasio na razna imena. Pitanje: da li oni imaju pravo ikome servirati na pladnju koje sam nickove koristila na tom siteu ,i je li moja privatnost time ugrožena ?
  6. Prije 10 godina i mi smo ga bili odjavili.Nismo dugo izdržali.Živimo u zgradi (12 katova) i na svakom katu su 4 stana.Inkasator ide niz zgradu i redovito bi prisluškivao na naša vrata.Inspektori su dolazili svakih par mjeseci.Onda je pretplata bila znatno niža,i jedan dan majka je izgubila strpljenje,pustila inspektore u stan i prijavila tv.Srećom,nismo nikakve dodatne kazne imali onda.Sada,sa tv pretplatom i kabelskom,plaćamo skoro 200 kn.E sad je "špina presušila",tv na izdisaju,a novi zakon o pristojbi skoro donešen.
  7. Hvala na odgovoru,tako nekako smo i uradili,uzeli uplatnicu koja je došla prije ove i platili te tri rate,s time da su to za prva 3 mjeseca ove godine,pa će toga biti još bojim se. A sada za odvjetnike: na koverti nije bilo nikakvog pečata kada je poslano,na HTV stranicama nikakvi interni propisi,ne javljaju se na telefon,pa pišljive novine imaju tzv TOS... U zakonu o HRT ne piše da će uzeti odvjetnika da utjera dug,a na nikakav propis nisam naišla. Razumijem da ,kad me BNET zafrkava to radi zato što smo s njima potpisali ugovor "s malim slovima" ,ali na prijavi za tv prijamnik nema ništa, pa odakle im pravo da uzimaju skupe odvetnike koji onda harače kako ih volja.
  8. Znam da je ovo prožvakana tema,ali ipak molim odgovor. Danas 16.08. na kućnu adresu nam je stigla "Opomena pred ovrhu" od Hanžeković i partneri doo s nadnevkom Zg,02.08.2010.,gdje oni u ime HTV-a potražuju za 3 neplaćene pristojbe i zatezne kamate iznos od 246,93 plus trošak opomene 126,10 kn. Te da smo to dužni platiti u roku od 8 dana temeljen priložene uplatnice,a za slučaj da ne platimo imaju nalog naplatiti gornje dugovanje u ovršnom postupku "što će Vama prouzročiti daljnje troškove". A ukoliko smo podmirili to,nikom ništa. Moje je pitanje,da li smo mi dužni platiti trošak opomene od 126,10 kn? Samo da dodam,izgubila sam posao,račun na banci blokiran,i zaostali smo u ovoj godini s plačenjem računa,ne namjerno. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija