Jump to content

Mmaestral

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Maknite sve s groba, pa ako budu htjeli nesto napraviti, morati ce prijeci u grublju povredu. Ali vjerujem da se otac njima smije sto ih smeta, a vi budite na njegovoj strani pa sa shvacanjem da je ludom ta njegova ludost zapravo kazna budite na miru da su dovoljno kažnjene.
  2. On kaže da nije. Jučer smo pričali i nakon reklamacije miksera (štapni), tj. traženja većeg modela, on je s tim u ruksaku razgledavao Pevecom, pa je možda moguće da misle da ga je uzeo. Ali nov je i imam račun. Osim ako stvarno ne laže on ili ga nisu zamijenili. Otići ćemo sutra da vidimo o čemu je riječ.
  3. Javio mi se prvo jedan čovjek da treba muža i da mu kažem da dodje, a onda i drugi danas s tim podatcima i rekao je da je iz odjela čuvara, pa sam pretpostavila da je nešto ukradeno. Da li je moguće da ga osude ako ga netko krivo identificira? Tj., kako dokazati da nije on, ako je na temelju tog uopće? A ako misle da je uzeo mikser to se lako dokaže računom, ne? Hvala! Baš je i meni čudno to preko facebooka i rekla sam im to i da ne razumijem što meni pišu, a ja pristojna ogdovaram i još mi neće reći točno o čemu se radi. Mislim, ako su me već kontaktirali na taj način, gdje je granica, zašto mi točno ne kažu?
  4. Pozdrav! Zanima me da li je nakon krađe preko video nadzora moguće 100% točno utvrdjeti počinitelja i kako se taj nadzor gleda na sudu? Riječ je o Pevecu i iznosu oko 150-200kn. Obratili su mi se preko Facebooka da kažem mužu da nazove i dođe na razgovor, a on kaže da ne zna o čemu je riječ. Bio je tamo prošli tjedan za mikser, račun ima, ali ovo je valjda nešto drugo. Kažu da se sve (ŠTO?) može dogovoriti, ali ako ne dođe da će ići pravnim putem. I da mogu ja doći umjesto njega (????). P.S. Nisam nikad ja osobno bila u toj trgovini. Hvala na odgovoru!
  5. Zašto se vozite pod utjecajem alkohola ako znate da nije dozvoljeno? I već imate problema s time, a 100 metara pješice nije puno za prijeći. Ako vas je policija vidjela da upravljate vozilom i vidjela da izlazite iz njega, ne možete dokazati da ga niste vozili. A vi sami ste ih pozvali u kuću da vas tamo alkotestiraju. To niste morali napraviti.
  6. Da li netko zna koliko se osiguranje auta podiže gore novčano u ovakvom slučaju?
  7. Hvala na odgovoru! Napisati ću prigovor, ali nikad neću prihvatiti da sam kriva jer me je čovjek udario na bankini, ja sam se kretala kao puž, zbog toga jer je led i snijeg, ali kada sam kretala, nije nitko nadolazio, ako sam kriva, kriva sam jer sam prepažljiva, i sad plaćam za to. Bolje da se vozim kao manijak.
  8. Doživjela sam nesreću 16.2. - snježni nanosi su zatvorili skoro potpuno ulaz na malo parkiraište područne škole, stala sam na cesti, sa žmigavcem i gledala da li ću moći ući, te da li netko dolazi iz suprotog smijera, jer sam skretala u lijevo. Pošto nikog nije bilo, lagano sam ulazila na parkiralište, i kada sam već skoro sa cijelim vozilom bila unutra,uz udarac sam čula kratak zvuk kočenja-čovjek me je udario u stražnji kraj auta, već na parkiralištu. Cesta je bila prazna, mogao je izbjeći sudar, ali mislim da je prebrzo vozio(udario me na pješačkom i u zoni škole), pa me nije vidio na vrijeme. Policiju sam zvala tokom ispunjavanja izvješća o nesreći jer sam primjetila da gospodinu ne važi vozačka dozvla od 2007.godine(a i do tada mu je bila važeća od 2006.-2007.). Policija je došla nakon nekoliko sati, napuhano je o.oo. promila, potpisala sam to o promilima, a policajac me nije pitao ništa o tome kako je nastao sudar,iako su auti bili maknuti sa ceste. Moj je bio šlepan na kamionu za vuču, njegov u voznom stanju. Pošto sam zatražila od policije izvješće o nesreći, vidjela sam da mene okrivljavaju za oduzimanje prednosti, što znam da nisam napravila jer sam oprezna i u 10 god nisam imala niti jedan prekršaj. odvjetnik mi je rekao da napišem žalbu unutarnjoj kontroli, koja je došla u istragu i rekla da je policajac uzeo moju izjavu. NIJE,jer nije ništa pitao, niti sam potpisala izjavu. Dobila sam rješenje od suda u subotu, sa datumom 20.3., a kraj 5-og mjeseca je, da sam kriva, da plaćam 1000kn kazne, 1174kn troškova,te jedan mjesec oduzimanje vozačke dozvole. Moje pitanje je: da li da se žalim, jer sam sigurna da dotični čovjek ima veze u policiji, jer je odmah nakon sudara rekao da će zvati svog prijatelja policajca, te se vozi 5 godina bez vozačke, a i unutarnja mi je rekla da skoro svaki mjesec ima neki prekršaj-pa ako on zbog takve vožnje nije u zatvoru, onda nešto nije u redu. Strah me je pisati prigovor, jer u nalogu piše da mi ju mogu povećati na 4000 kn, plus jos troškova. A sumnjam da išta mogu dokazati, jer on ima pun auto svjedoka, ja nikoga. Rekli su mi da sam mogla tražiti vještačenje njegove brzine, ali tek 2 mjeseca nakon sudara, pa je to nemoguće, a tražila bih, da me je policajac na uviđaju pitao išta osim legitimacije, posjedovanja auta, i puhanja za alkohol. Vozačka mi je potrebna za posao,jer radim svaki dan u dVa druga mjesta, i uvijek u različito vrijeme, pa se vozim bar sat vremena na dan. Novaca nemam, jer još plaćam popravak svog auta (10000kn)-novi, plaćam i kredit. Mogu li tražiti bar da kaznu plaćam na rate i oduzimanje vozačke nakon završetka školske godine? Jer, ne vjerjem da ću ikako moći dokazati da nisam uzrokovala nesreću. Što da radim?
  9. Možda i je dramatiziranje... Šta ja znam. Htjela bi da oni budu na mom mjestu, a znam da je praktički nemoguće ih postaviti tu jer su ogromna tvrtka. Nepravda malog naroda. Ok, čekam onda od policije što već. Iako bi rado poslala na sud barem odurnu priglupu zaštitarku s kompleksom moći. Znači ja od njih ne mogu dobiti neku prisilnu naplatu, jedino ako me privatno tuže, a to im se ne isplati, bar sam vas tako shvatila. A što mogu dobiti od policije? Poziv na sud ili? Kada je uopće zastara za takva sranja? Baš sam pehist. Išla sam na sud jednom jer mi je policajac napisao kaznu zato jer sam se vozila kao 14-godišnjakinja s biciklom po pješačkoj stazi, a ne po glavnoj cesti jer me bilo strah. Hahahah, koje li gluposti... Naravno sutkinja je i sama rekla da je glupost i da se normalno nastavim voziti po stazi. I onda sam paničarila. A sada mi je smiješno. Nadam se da ću se i ovome smijati jednom. Pozdrav svima vama poznavateljima prava i hvala za odgovore, super je zanimljivo znati odgovore na sva ta pitanja, respect!
  10. Hvala na odgovorima, znam i ja da zakonski to što rade nije u redu, mislim, sve da i je došlo do otuđenja (a nije), (tj. meni je), to je u vrijednosti 20kn, što nije ni bitno, ali oni nisu sud i ne mogu odlučivati o kaznama, a pogotovo ne prisilnim, bez ikakve obrane. A kako da ja to njima dokažem? Nisam znala da mogu podnjetin prijavu za protupravno zadržavanje. Možete li mi reći kako da to napravim? Da barem nešto poduzmem jer je to naoko nekome beznačajno mene užasno povrijedilo, pogotovo zato jer tamo idem od otvaranja (skoro deset god, možda i toliko) i išla sam na svaku inventuru i imam tamo prijatelje, a sad su me oblatili, želim pravdu!
  11. Opet se javljam jer stvar još nije završila. Od policije još nisam dobila nikakvo rješenje ni poziv. Kauflandu sam odmah idući dan poslala preporučenu žalbu u glavno središte u Zg na koju mi nisu odgovorili. Nakon toga sam u roku 2 dana dobila prvu opomenu za neplaćanje, pa sam na mail koji sam našla poslala ponovno žalbu, na koji mi nije odgovoreno. Onda sam opet zamolila na isti mail da mi barem nešto odgovore da znam što mi je dalje raditi na što mi je odgovoreno da je mail proslijeđen odgovornima. Daljnji odgovor nisam dobila, osim druge opomene za neplaćanje nakon više od mjesec dana. Naravno, s dodatnim troškovima koji povećavaju kaznu. Opet sam poslala preporučenu žalbu u središte s dodatnim pravnim gledištem koje ste mi ovdje dali, ali ni na to mi nije odgovoreno. Tada sam na stranici Kauflanda poslala mail službi za kupce sa žalbom na koji mi je odgovoreno isti dan da su oni istražili da se njihovi zaštitari nisu krivo ponašali i da mi ne mogu pomoći unatoč usredotočenosti na kupce s poštovanjem i srdačan pozdrav (ha-ha)... Na to sam ih zamolila da mi daju ime osobe koja je radila kao zaštitar tog dana kako bi i ja mogla napraviti neke korake pošto je njihov sljedeći korak u opomeni naveden kao prisilna naplata ili tužba, na što su mi opet odgovorili 'srdačno' da oni nisu za to zaduženi i da se obratim u centralu (gdje sam pisala već 2 puta bez odgovora)! Jako sam ljuta i zabrinuta i razmišljam o privatnoj tužbi. Može li mi netko dati pravni savjet kako da nastavim? Da li mi oni mogu prisilno naplatiti kaznu koju nisam bila svjesna da potpisujem i na kojoj nije moj pravovaljani potpis kao na osobnoj iskaznici, nego samo napisano ime? Što mislite, po vašem iskustvu, kada bi trebala i što dobiti od policije? Da li mi se isplati podizati privatnu tužbu zbog 20tak kn koje su mi uzeli u protuvrijednosti čokoladica i koga bi uopće trebala tužiti, Kaufland, ili zaštitarku? Hvala puno na odgovorima!
  12. Ukratko ću opisati incidend koji mi se dogodio i za koji tražim pravni savjet. Uglavnom, tokom kupovine u Kauflandu sam prije ulaska u glavni kupovni prostor kupila orhideju za 100kn, na njoj sam imala račun i dalje sam kupila čokoladice životinjskog carstva i neke druge stvari i kod odjela s odjećom sam primjetila neuglednu ženu masne kose bez kolica kako se mota oko mene, mislila sam da mi želi ukrasti orhideju pa sam na brzinu izabrala dječju kapicu i vidjela majicu koja mi se svidjela, uzela sam ju i uletila u kabinu (sve u žurbi jer sam mislila da me žena hoće pokrasti) gdje sam vidjela da mi je prevelika pa sam ju vratila i uredno na blagajni sve platila da bi me na prepad ta žena poslije blagajne zaustavila, bljesnula iskaznicom nekom i zamolila da idem s njom iza u prostorije gdje su napravili pretres jer je ona sumnjala da sam u kabini nešto ukrala. Kada sam vadila stvari iz torbe shvatila sam da imam barem 10 stvari koje sam kupila u Kauflandu, koje su na svu sreću izgledale barem malo trošeno, ali se zakopalo u mojoj torbi nekoliko čokoladica životinjskog carstva koje sam zaboravila izvaditi od prijašnjih kupovina. Nakon svega toga me je i prepipala jer je očito očekivala neku robu sakrivenu. Odmah su mi dali da potpišem neki papir za koji mi nisu rekli što je i u svoj zbunjenosti sam potpisala, što se na kraju ispostavilo da je ugovorna kazna na 500 kn što sam shvatila tek sad tjedan dana poslije kada sam dobila opomenu za neplaćanje i dodatnih 100kn za troškove. U toj opomeni mi govore i o daljnjim zateznim kamatama i sudskim i odvjetničkim troškovima... Ja sam nakon početnog šoka tražila da pregledaju kamere da vide da nisam ništa otuđila što je ta žena koja mi je odbila dati i ime odbila. Dalje nisam htjela potpisati priznanje otuđivanja nego sam napisala svoju izjavu nakon koje je ona još pisala na papir taj nešto i nije mi htjela pokazati što. Zahtjevala sam da mi objasne kako da se obranim i što se događa, ali mi nitko nije ništa htio reći nego mi je policajac rekao kada je došao da se i njemu desio isti incident i da na rješenje napišem žalbu kada mi dođe doma. Ali nisam imala mira i poslala sam pismo Kauflandu u Zagreb jer su me tretirali bezobrazno, a nisam kriva i nisu mi htjeli pomoći da dokažem da nisam. Sada kada sam dobila prvu opomenu o neplaćanju ugovorne kazne sam na jedini mail koji je na papiru bio napisan napisala također žalbu za kaznu i za ponašanje zaposlenika, ali me je strah da me ne osude nevinu i da ne platim ogromnu kaznu zbog te ugovorne kazne koju nisam ni znala da potpisujem. Što mogu napraviti? Kaznu ne namjeravam platiti jer su mi oduzeli i te čokoladice koje sam već i platila i stavili mi kaznu od 600 kn već za navodno otuđenje nečega od dvadesetak kn, pa mi ponos ne dozvoljava da pokleknem. Hvala na odgovorima unaprijed!
  13. Što se može pravno napraviti s tom ugovornom kaznom? Naime, dogodilo se i meni da su me na prepad i obmanu naveli da potpisem jer sam mislila da je obavijest o dogadjaju, ali sam na drugim papirima izrazila nevinost i sada mi prijete zateznim kamatama i odvjetničkim i sudskim troškovima, a od policije jos nisam dobila nista i planiram dokazati nevinost. Trazila sam od njih i pregled kamera, napisala vec dvije zalbe Kauflandu, ali su odbili pregled kamera kada se to desilo i na moje zalbe ne odgovaraju. MOLIM VAS POMOZITE!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija