Jump to content

marin0123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani imam pitanje u vezi pretplate telefna i interneta. Djeda je bio vlasnik telefonske linije i potpisao je ugovor sa Optimom za telefon i internet. Posto je on umro u osmom mjesecu ja bi htio prebaciti pretplatu na drugog operatera ali mi u optimi kazu da ugovor vrijedi do 13.8.2013. Samo par dana prije djedine smrti oni su ga nazvali i telefonski produzili ugovor na jos 2 godine. Da li je to moguce tako napraviti, bez ikakvog potpisa? I zasto ja sada kao novi vlasnik ne bi mogao otici kod drugog operatera nego moram jos biti pod ugovorom kojeg nisam ni vidio?
  2. nitko ne zna? u narodnim novinama pise ovako: Članak 25. Profesionalnim vatrogascima staž osiguranja računa se u uvećanom trajanju od 15 mjeseci za 12 mjeseci stvarno provedenim na tim poslovima. Dobrovoljni vatrogasac kada obavlja iste poslove i pod istim uvjetima kao profesionalni vatrogasac duže od mjesec dana ima pravo na uvećani staž osiguranja u trajanju od 15 mjeseci za 12 mjeseci stvarno provedenim na tim poslovima. ja sam profesionalni vatrogasac u gospodarstu ali mi poslodavac ne da beneficirani staz, moze li on to?
  3. Postovani imam pitanje u vezi beneficiranog radnog staza. Zanima me da li profesionalni vatrogasci u gospodarstvu imaju pravo na beneficirani radni staz kao i vatrogasci u javnim postrojbama. Da li je to utvrdeno zakonom ili je odluka poslodavca? Od prosle godine smo sluzbeno profesionalna vatrogasna postrojba u gospodarstvu ali poslodavac i dalje odbija dati beneficirani radni staz. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija