Jump to content

Mico13

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovana zajednice, Evo ukratko mog slučaja, nadam se da će mi netko pomoći s korisnim savjetom... Dakle, 2012. godine mi invalidska komisija u Puli konstatira 50% invalidnosti, slučaj odlazi na reviziju u Zagreb gdje se to rješenje poništava i vraćaju me na posao koji naravno ne mogu obavljati s obzirom na dijagnozu (diplopija). Pokrećem upravni spor, 2016. dobijam presudu u svoju korist i ponovno mi komisija, sada po presudi upravnog suda, priznaje pravo na invalidsku mirovinu sa 2012. godinom. U rješenju navode koliko iznosi invalidska mirovina od 2012., a s pravomoćnosti rješenja počinju isplaćivati tekuću mirovinu. Nakon mog upita kada će početi isplaćivati zaostatke HZMO mi odgovara da su mi priznali pravo s 2012., ali da pravo na isplatu teče s danom pravomoćnosti, ukratko da će isplaćivati novu mirovinu ali da nemam pravo na zaostatke. Nakon nekoliko poziva da podmire dugovanje koje smatram da po njihovom rješenju imaju, a na njihovo oglušivanje, pokrećem ovrhu pred općinskim sudom. Na svoje rješenje HZMO mi je dao pečate ovršnosti i pravomoćnosti. Sud nalaže ovrhu i sredstva su doznačena na moj račun. MJESEC dana van roka za žalbu HZMO dostavlja prijedlog za povrat u prijašnje stanje s obrazloženjem da imaju arhivu na dvije lokacije udaljenu čak 2 km i još hrpu gluposti. Razgovaram s tri odvjetnika i svi mi kažu da nema šanse da sud dopusti povrat u prijašnje stanje kada je u pitanju tako organiziran sustav kao što je HZMO. Ali gle čuda, sud prihvaća opravdanja i dopušta povrat u prijašnje stanje i uvažava žalbu te poništava ovrhu pod obrazloženjem da "sud misli da rješenje HZMO nije ovršna isprava"! Zanima me da li je netko imao sličan slučaj da općinski sud dozvoli povrat u prijašnje stanje s tolikim kašnjenjem od zakonskog roka? Hvala unaprijed!
  2. Hvala vam na pojašnjenju procedure! Sad se samo nadam da će porezna biti "ažurna" kao i uvijek, pa ću lijepo 4 dana na godišnji
  3. Poštovani članovi foruma. Molio bih vas za pomoć u ovoj nezavidnoj situaciji. Dakle, zaustavljen sam od strane policijske patrole prilikom čega mi je izmjereno 0,61 promil (kada se odbije 0,1 promil tolerancije) ostaje 0,51 promil alkohola u krvi. Izrečena mi je kazna od 1000,00 kn + 80,00 kn trošak postupka. Naravno da sam uložio prigovor u kojem sam kao olakotne okolnosti naveo da nikad nisam kažnjavan za alkohol, a u zadnjih 5 godina nemam ni drugih prometnih prekršaja. Prigovor mi je odbijen i na presudu više nemam prava žalbe. Kaznu ne želim platiti, pa me zanima da li ću biti pozvan na sud. Da li sud ide u ovrhu mojih računa ili mi izriče kaznu zatvora? Da li sam mogu izabrati da idem u zatvor umjesto da platim kaznu? Koliko sada iznosi dan zatvora i najvažnije - da li ide u dosje da sam bio u zatvoru? Unaprijed se zahvaljujem na velikoj pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija