Jump to content

mijaauuu

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. GRINGO- po vašem post ispada da stee pročitali moj ali niste razumjeli. evo ovako, potrudit ću se ponovo objasniti one citate koje ste navodili. "izuzecima jer je malo očeva koji nakon razvoda aktivno sudjeluju u odgoju djeteta" da to je točna rečenica.. u statistiku i detalje ne ulazim. "no kako djetetu objasniti da ga isti ne voli i ne želi??" GRINGO-Ako ćete ovo učiniti najveću štetu nanijet ćete vlastitom djetetu. Za dijete je vrlo bitno da je barem jedan roditelj stabilan, a vaša dužnost jer je dijete vama povjereno na zajednički život je da dijete potičete na susrete sa ocem. hvala bogu da mu neću na taj način nit mu o tome mislim govoriti.. to pitanje je bilo upučeno čitateljima posta. znam svoje dužnosti a ovaj odgovor "da dijete potičete na susrete sa ocem" pa nije problem dijete poticati.. njega će uvijek zanimati tata i zanimat će ga sve o njemu... OTAC je taj koji NE ŽELI dijete .. znaći ništa VEZANO ZA NJEGA! napisala sam kako će se preko djeteta osvečivati jer se neće brinuti za njega, ugl... NE ZANIMA GA DIJETE .. itd..itd.. neću se ponavljat, sve piše u mom, prvom postu!
  2. evo ovako... slažem se s time da dijete treba oca.. da, oca u punom smislu riječi... ne neku osobu za koju figurativno može reći da mu je tata... tj osoba s imenom i prezimenom... jer to može biti bilo koji "čiko" da se razumjemo.. ovo što pišem je obostrano.. jer kako ima loših očeva toliko ima i loših majki.. svaka čast izuzecima (čitaj- izuzecima jer je malo očeva koji nakon razvoda aktivno sudjeluju u odgoju djeteta) dobar roditelj će uvijek gledati dobrobit svog djeteta. tako da akcije ponižavanja majke i ostalog budu isključene.. no sad dolazi na upit zašto se događaju provokacije od strane roditelja?? zato što su večinom ne promišljeni i idu napakostiti bivšem supružniku ne gledajući kako dijete svaku , odnosno bilo koju neugodnu situaciju kroz sebe filtrira.. moj sin je premalen da bi ga otac odvodio kod sebe.. otac je ne zainteresiran osim kad smo razgovarali o alimentaciji i priznanju očinstva .. pri čemu mi je odmah jasno dao do znanja da ako tražim da mu se utvrdi očinstvo i da se on upiše kao otac djeteta moram uzeti u obzir da će I ON IMATI PRAVA vezana za dijete .. što se ispostavilo u kasnijem razgovoru da me s time ucjenjuje.. ( na foru ako me tužiš i teretiš je ću ga imati pravo odvesti, .. bla..bla..bla..da ne duljim ) znamo svi tko će kakva prava imati. nego najbitnije je što je on s time htjeo poručiti. znaći u mom slučaju to glasi ovako: znaš da me dijete ne zanima, svjestan sam da sa alimentacijom teretiš moj tekući račun (teže ću podiči kredit, kupit stan itd) dok se god bude dijete školovalo, saznat će se da imam izvanbračno dijete što će me daljnje sputavati u novim vezama jer ću imati veliku obvezu ( a meni se to ne da).. i uglavnom.. poručio mi je s time da čim bude djete dovoljno veliko da ga može odvesti k sebi na par dana to će i napraviti.. jer će se meni preko djeteta osvećivati za sav nabijen trošak koji će on imati tokom života zbog alimentacije. zna da mi je sin sve u životu i da mi je to jedina bolna točka.. i što da više kažem..? kakav je on otac u cjeloj priči? kako da se ne brinem za svog sina i za to buduće "spavanje" kod oca?? naravno CZSS će biti obavješten o svemu... fikus- svaka čast!! gringo - ja ne pokušavam razdvojiti djete od oca.. no kako djetetu objasniti da ga isti ne voli i ne želi?? tragično...
  3. otiđi u CZSS i raspitaj se kod socijalne radnice koja je nadležna za njezino područje prebivališta. ( ona će znati najbolje objasniti i provesti kroz cjeli postupak jer sve ovisi o njenoj procjeni ispunjava li uvjete za "socijalu")
  4. hahahahahahah!!! ma daj, što se živciraš..?? pa to samo pokazuje njenu zatucanost i primitivizam.. ja bih umirala od smijeha... jer kako zamjeriti osobi koja nije normalna kad nije svjesna svog stanja.. osim, eventualno žaliti ju..
  5. draga Roflmaoo.. kao prvo i osnovno.. nema se tu što šutjeti i glumiti neku dobro osobu,kad ti svekrva doslovno pije krv na slamku.. zašto šutiš? što ne staneš iza svojih želja i stavova?? zašto dopuštaš da te svekrva svakodnevno izbacuje iz takta sa svojim primitivizmom i bezobraznošću..? zašto dopuštaš da utječe negativno na tvoje dijete.. ok, postoje iznimci i situacije u kojima ti jednostavno nemaš kontrolu nad situacijom.. ali za sve postoje granice. zašto dopuštaš da manipulira s vama? netko je napisao da su te/vas sa darovanom kućom (u koju ste naknadno morali ulagati) potkupili. i zbog toga ona sigurno osjeća da vas na neki način posjeduje.. (garantirano) ok, treba biti i više nego zahvalan na darovanom.. ali treba joj biti jasno da vas s time NIJE KUPILA. evo, moj savjet ... 1. ti moraš porazgovarati s mužem o kompletnoj situaciji makar je on svjestan svega.. morate donjeti zajedničku odluku o postavljanju granica prema svekrvi. 2. on mora voditi razgovor sa svojom majkom a ti mu u tom razgovoru pružati potporu (110%) (naravno, razgovor se odvija pred svekrom) 3. u tom razgovoru se trebaju razjasniti ne suglasice između vas dvoje. (najbitnije) i onda porazgovarati kakav ODNOS ŽELIŠ (tj,na koji način, koliko i kako dopuštaš da se ona odnosi prema tvome djetetu) naravno.. ne pretjerivati.. ali da se zna što svekrva, svekar (i ostatak rodbine) smije a što ne. ( uzimajući u obzir da češ biti sretna ako ispoštuje i 60 % dogovora) jer, ona je takva.. 4. OBRANI SEBE I KČER! stani na kraj svim njezinim muljatorskim radnjama i "otvori usta" do kad češ sve to trpiti? znaš do kad? do tada dok nešto ne napravi maloj zbog čega će bukniti prava vatra i onda češ joj sve sasuti u lice. reci joj što joj sljedi.. budi pametnija i mudrija od nje.. jer je ona pokvarena i zla i tu pomoći nema.. razgovori ne vrijede kad je ona takva.. i ona se promjeniti neće na nešto bolje, nego će se promjeniti u onom smislu da će ipak malo promisliti prije što išta uradi ili izgovori.. sigurno će gunđati o tome i bit će priča svakavih no boli te briga bitno da joj daš do znanja da ima puno baba u ulici kojima može ispijati krv, a tebe i malu neka ostavi na miru ako nema pametnija posla. čemu glumiti dobricu kad ona nije takva.. probaj po njenom pa da vidiš hoče li joj kakav svjetli upitnik zasjati iznad glave.. vjerojatno hoče uz ogovaranja kojekakva odmah idući dan na kavi sa svojim bakicama iz ulice ( no vjeruj mi one jako dobro znaju kakva je ili su i one poput nje pa te to ne mora previše zabrinjavati) 5. ovo nije slučaj za CZSS. već jedna velika zavrzlama zle SVEKRVE I TEBE. koju muž i ti morate riješiti s njom. sretno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija