Jump to content

athanatos

Korisnik
  • Broj objava

    79
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. aske je u pravu glede kapare, a uz nju, vraćate i isplaćenu Vam svotu uz zateznu kamatu od dana isplate,...
  2. Slažem se sa Poopsy, on Vam nemora ništa navesti kao razlog prigovora, a sud će prigovor uvažiti, ali zato strana koja je iskoristila pravo na prigovor, to mora i potkrijepiti odgovarajućim dokazima u parnici. Odlično za Vas ako blefira.
  3. Bitni elementi Vašeg, a i svakog drugog ugovora o kupoprodaji su predmet i cijena, što je zadovoljeno Vašim predugovorom (iako ja smatram da tu postoje još neke neujednačenosti kapara-predugovor o čemu nebih htio otvarati dublju raspravu), a ugovaranje roka ispunjenja obveza nije potrebno, jer Vas u Vašem slučaju vjerovnik može bilo kada pozvati da mu ispunite ugovor, te vice versa (naravno da nije u nevrijeme), budući da Vam rok ispunjenja nije određen ugovorom kao niti zakonom. Nadam se da sam Vam pomogao, no slobodno pitajte još
  4. athanatos

    Što nakon faksa?

    Slažem se sa Notaricom, no, vježbeništvo kod jb.može biti i ograničavajuće u određenom segmentu.Naime, s obzirom na manju diverzibilnost posla, nešto je teže položiti pravosudni,nego ako si bila odvj.vježbenik. Ali opet, i to je relativno i ovisi od osobe do osobe,kao i u kakvom si odvje.uredu vježbenik .
  5. athanatos

    Biseri

    Zašto se kostur boji baciti niz neboder? Pa jer nema muda.
  6. athanatos

    Biseri

    Sto je najgore sto se može dogoditi šišmišu dok spava? Proljev. ps.ispričavam se na ovakvom vicu, inače sam jako ozbiljna osoba, ali ponukan prethodno navedenim vicevima, nisam mogao odoljeti.
  7. U Vašem slučaju, neovisno i da brak nije sklopljen, protekao je rok od tri godine potreban da se izvanbračna zajednica izjednači, međuostalim i u imovinskopravnom pogledu, sa brakom. Nadalje, pretpostavljam da je Vaša rođakinja, u brak sa ''dedom'', unijela odnosnu nekretninu, kuću.Ako jest,ona s istom može slobodno raspolagati, budući da bračna stečevina obuhvaća imovinu stečenu za vrijeme trajanja bračne tj.izvanbračne zajednice.No ako je kuća stečena za vrijeme braka, deda može tražiti svoju polovicu, te pobijati ugovor.Ako s njom sklopite odnosni ugovor, ''deda'' se u slučaju njene smrti nemože pozvati na istu nekretninu kao dio ostavine.
  8. Odgovor na Vaše pitanje ovisi od slučaja do slučaja.Nadajte se kolegice najboljem i najlošijem.Sretno.
  9. Bojan79, kada plaćaš putem banke(bankov.računa), tj.prenosiš određena sredstva na račun svog vjerovnika koji ti prodaje recimo nekretninu, onda naravno daješ nalog banci za prijenos novčanih sredstava sa svog računa na račun vjer.Obično je taj nalog u više primjeraka od kojeg ti dobijaš jedan, kao dokaz s obzirom na tvoju potrebu o ispunjenju obveze iz unutarnjeg odnosa tebe i tvog vjerovnika.Ali ti više nemožeš pored toga još zahtjevati od svog vjerovnika da ti i on dadne određenu priznanicu, OSIM, kako sam napisao već u jednom od prijašnjih postova, ako nemaš OPRAVDANI interes.Zapravo u zakonu je to formulirano kao opravdani razlog. :cool2:
  10. athanatos

    Anketa

    Pa ukratko, nakon uvođenja obavezne registracije osjećam se mnogo sigurnije.Mogu sigurno šetati forumom baz bojazni da će me neki anonimus napasti.Više nedajem pravne savjete anonimnim razbojnicima sa čarapom na glavi.Sada to činim anonimusima sa nickom.Šala šala Pa eto, nije loša ta registracija, iako je meni svejedno. :coffe:
  11. athanatos

    Anketa

    Anketa o čemu? :coffe:
  12. 1.Ako još nitko nije bio knjižen kao vlasnik prodanog Vam poslovnog prostora onda je sljedeća procedura: 1).građevinska dozvola 2).uris objekta 3).elaborat o etažiranju, i 4).uporabna dozvola. Nakon toga se možete knjižiti kao vlasnik prodane Vam nekretnine.
  13. Ne uvijek.Samo ako se plaća u kešu.Jer za isplatu putem bankovnog računa, priznanica se daje samo uz opravdan interes.Ako takvog nema, priznanica se nedaje.
  14. Ispravak bojana.Clausula i.je u ugovoru te je uvjetovana isplatom cijene.Cijena je ovdje plaćena, a u ugovoru stoji da se po isplati može knjižiti. Znači aazra knjižite se uz slijed točke 2.(naravno ako Vaš slučaj nije pod točkom 1.).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija