Jump to content

athanatos

Korisnik
  • Broj objava

    79
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je athanatos objavio

  1. aske je u pravu glede kapare, a uz nju, vraćate i isplaćenu Vam svotu uz zateznu kamatu od dana isplate,...
  2. Slažem se sa Poopsy, on Vam nemora ništa navesti kao razlog prigovora, a sud će prigovor uvažiti, ali zato strana koja je iskoristila pravo na prigovor, to mora i potkrijepiti odgovarajućim dokazima u parnici. Odlično za Vas ako blefira.
  3. Bitni elementi Vašeg, a i svakog drugog ugovora o kupoprodaji su predmet i cijena, što je zadovoljeno Vašim predugovorom (iako ja smatram da tu postoje još neke neujednačenosti kapara-predugovor o čemu nebih htio otvarati dublju raspravu), a ugovaranje roka ispunjenja obveza nije potrebno, jer Vas u Vašem slučaju vjerovnik može bilo kada pozvati da mu ispunite ugovor, te vice versa (naravno da nije u nevrijeme), budući da Vam rok ispunjenja nije određen ugovorom kao niti zakonom. Nadam se da sam Vam pomogao, no slobodno pitajte još
  4. athanatos

    Što nakon faksa?

    Slažem se sa Notaricom, no, vježbeništvo kod jb.može biti i ograničavajuće u određenom segmentu.Naime, s obzirom na manju diverzibilnost posla, nešto je teže položiti pravosudni,nego ako si bila odvj.vježbenik. Ali opet, i to je relativno i ovisi od osobe do osobe,kao i u kakvom si odvje.uredu vježbenik .
  5. athanatos

    Biseri

    Zašto se kostur boji baciti niz neboder? Pa jer nema muda.
  6. athanatos

    Biseri

    Sto je najgore sto se može dogoditi šišmišu dok spava? Proljev. ps.ispričavam se na ovakvom vicu, inače sam jako ozbiljna osoba, ali ponukan prethodno navedenim vicevima, nisam mogao odoljeti.
  7. U Vašem slučaju, neovisno i da brak nije sklopljen, protekao je rok od tri godine potreban da se izvanbračna zajednica izjednači, međuostalim i u imovinskopravnom pogledu, sa brakom. Nadalje, pretpostavljam da je Vaša rođakinja, u brak sa ''dedom'', unijela odnosnu nekretninu, kuću.Ako jest,ona s istom može slobodno raspolagati, budući da bračna stečevina obuhvaća imovinu stečenu za vrijeme trajanja bračne tj.izvanbračne zajednice.No ako je kuća stečena za vrijeme braka, deda može tražiti svoju polovicu, te pobijati ugovor.Ako s njom sklopite odnosni ugovor, ''deda'' se u slučaju njene smrti nemože pozvati na istu nekretninu kao dio ostavine.
  8. Odgovor na Vaše pitanje ovisi od slučaja do slučaja.Nadajte se kolegice najboljem i najlošijem.Sretno.
  9. Bojan79, kada plaćaš putem banke(bankov.računa), tj.prenosiš određena sredstva na račun svog vjerovnika koji ti prodaje recimo nekretninu, onda naravno daješ nalog banci za prijenos novčanih sredstava sa svog računa na račun vjer.Obično je taj nalog u više primjeraka od kojeg ti dobijaš jedan, kao dokaz s obzirom na tvoju potrebu o ispunjenju obveze iz unutarnjeg odnosa tebe i tvog vjerovnika.Ali ti više nemožeš pored toga još zahtjevati od svog vjerovnika da ti i on dadne određenu priznanicu, OSIM, kako sam napisao već u jednom od prijašnjih postova, ako nemaš OPRAVDANI interes.Zapravo u zakonu je to formulirano kao opravdani razlog. :cool2:
  10. athanatos

    Anketa

    Pa ukratko, nakon uvođenja obavezne registracije osjećam se mnogo sigurnije.Mogu sigurno šetati forumom baz bojazni da će me neki anonimus napasti.Više nedajem pravne savjete anonimnim razbojnicima sa čarapom na glavi.Sada to činim anonimusima sa nickom.Šala šala Pa eto, nije loša ta registracija, iako je meni svejedno. :coffe:
  11. athanatos

    Anketa

    Anketa o čemu? :coffe:
  12. 1.Ako još nitko nije bio knjižen kao vlasnik prodanog Vam poslovnog prostora onda je sljedeća procedura: 1).građevinska dozvola 2).uris objekta 3).elaborat o etažiranju, i 4).uporabna dozvola. Nakon toga se možete knjižiti kao vlasnik prodane Vam nekretnine.
  13. Ne uvijek.Samo ako se plaća u kešu.Jer za isplatu putem bankovnog računa, priznanica se daje samo uz opravdan interes.Ako takvog nema, priznanica se nedaje.
  14. Ispravak bojana.Clausula i.je u ugovoru te je uvjetovana isplatom cijene.Cijena je ovdje plaćena, a u ugovoru stoji da se po isplati može knjižiti. Znači aazra knjižite se uz slijed točke 2.(naravno ako Vaš slučaj nije pod točkom 1.).
  15. Da, možete, ali onda uz poštivanje slijeda koji sam naveo pod točkom 2.Osobito ako Vam u ugovoru još i stoji:''Potpisivanjem ovog ugovora prodavatelj potvrđuje da je kupovna cijena isplaćena'',ali i bez slične odredbe.
  16. Podnesite zahtjev sudu da naloži dužniku sastavljanje prokaznog popisa imovine.Sud će mu naložiti sastavljanje isprave u kojoj je dužnik/ovršenik dužan navesti svu svoju imovinu(stvari-pokretne,nepokretne,i prava).Ako bi što izostavio, mogao bi i kazneno odgovarati.
  17. Gledajte, firma koja se obvezala Vašim roditeljima je koliko vidim spremna ispuniti svoju obvezu iz navedenog ugovora, stoga nemožete tražiti po toj osnovi raskid ugovora.Isto tako Vaši roditelji očito mogu ispuniti svoju obvezu, stoga su je i dužni ispuniti.Dali u ugovoru postoji klauzula po kojoj se ugovor može raskinuti jednostranom izjavom uslijed izvanrednih okolnosti?Dali je možda ugovorena odustanina?Ako nisu, ugovorna obveza se mora ispuniti.To što Vaši roditelji nemogu iskoristiti putovanje nije opravdan razlog za raskid ugovora.Nevolim se ponavljati ali, jedino ako bi im daljnje ispunjenje obveze postalo pretjerano otežano ili bi im nanosilo pretjerano veliki gubitak(npr.bolest Vaših rodit.je prouzrokovala dodatne troškove liječenja, pa bi daljnje ispunjenje obveze za Vaše rodit.bilo otežano), mogli biste jednostrano odustati od ispunjenja obveze( i to tek podredno).
  18. 1.Ako još nitko nije bio knjižen kao vlasnik prodanog Vam poslovnog prostora onda je sljedeća procedura: 1).građevinska dozvola 2).uris objekta 3).elaborat o etažiranju, i 4).uporabna dozvola. Nakon toga se možete knjižiti kao vlasnik prodane Vam nekretnine. 2.No ako je preminuli, kojeg spominjete, bio knjižni vlasnik, koji je zatim prodao pos.prost. Vašem prodavatelju a koji je onda istu bez knjiženja na sebe prodao Vama, onda morate tražiti od Vašeg prodavatelja da Vam da ispravu u kojoj mu preminuli vlasnik dopušta uknjižbu jer tako ćete dokazati:''odgovarajućim tabularnim ispravama neprekidno izvanknjižno stjecanje tog posl.prostora i to od one osobe koja je posljednja bila upisana kao vlasnik(pretpostavljam da je to ona za koga ste napisali da je preminuo) pa sve do Vas(ako se namjeravate knjižit)''.
  19. Ovako, odeš brokeru(ili kako na njihovim vizitkama piše ''financijski savjetnik''), daš nalog za kupnju, i za par dana ti stigne pismo od SDA sa obavijesti o obavljanoj transakciji, broju tvog računa kod SDA i pripadajućom šifrom. Savjet, iznimno su popularne i berićetne danas za uložit, luke npr.LKRI...Iako je možda bolje i gotovo jednako berićetno ali sigurnije da staviš na neki otvoreni fond. Sretno :coffe:
  20. Kolegice čemu strka. :coffe: Prisjetite se onoga što ste naučili na faxu(pretpostavljam da ste učili s razumijavanjem) tj. bitnih elemenata svakog ugovora, zemi te si zakon, i na pisanje. Ja sam još na trećoj godini pisao laicima neke ugovore. Uostalom cijeli život smo i u svemu u načelu prepušteni sami sebi. Sretno i samo naprijed :cool2:
  21. Kao prvo Vi još niste vlasnik, barem ne knjižni vlasnik. Drugo.U načelu Vi možete zahtjevati upis samo protiv knjižnog prednika, osobe koja Vam je otuđila nekretninu a koja je upisana kao vlasnik.No isto tako možete provesti uknjižbu i onda ako je osoba koja Vam je otuđila istu bila izvanknjižni vlasnik, što je Vaš slučaj.S tim, da biste proveli uknjižbu bez upisivanja međustjecatelja(dakle starog vlasnika koji Vam je prodao), Vi još morate dokazati odgovarajućim tabularnim ispravama neprekidno izvanknjižno stjecanje tog posl.prostora i to od one osobe koja je posljednja bila upisana kao vlasnik(pretpostavljam da je to ona za koga ste napisali da je preminuo) pa sve do Vas(ako se namjeravate knjižit).
  22. Ovako.U načelu Vaši roditelji nemaju osnove za raskid ugovora.Zbog izvanrednih okolnosti bi se ugovor mogao raskinuti ako bi ispunjenje obveze Vaših roditelja za njih bilo pretjerano otežano ili bi im nanijelo pretjerano veliki gubitak(ZOO).Samim time što je došlo do bolesti, Vaše roditelje ne sprečeva da isplate rate na koje su se obvezali niti im nanosi određeni gubitak.Mogli bi tražiti raskid, npr.ako su se Vaši roditelji našli u nepovoljnoj materijalnoj situaciji zbog bolesti, dodatni izdatci liječenja, gdje bi onda daljnje plaćanje rata (njihove obveze iz ugovora) za njih bilo pretjerano otežano.
  23. Zaboravio sam na Vas, uglavnom.Ako Vam sjednu na plaću, uspjet će se namiriti u cjelosti, jer ovrhom na plaću poslodavac je dužan ovrhovoditelju izvršiti isplatu.No ako se iz bilo kojeg razloga ne uspiju namiriti, mogu se namiriti i iz Vaših udjela.Tada će podnijeti zahtjev sudu da Vam sud naloži sastavljanje popisa cjelokupne Vaše imovine, prokaznog popisa imovine.Vi ćete onda biti dužni sastaviti i podnijeti taj popis sudu.U slučaju ako tada zatajite nešto od onih stvari ili prava koje su dio Vaše imovine, slijedi Vas odgovornost za davanje lažnog iskaza.
  24. athanatos

    pomoć

    Dali je nakon smri Vašeg oca postojala njegova oporuka?Ili ste možda s ocem prije njegove smrti sklopili određeni ugovor?Pojasnite malo....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija