Jump to content

anti-lik

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anti-lik objavio

  1. Poštovani, Skupljam dokumentaciju za vještačenje za utvrđivanje HRVI. Prije deset godina bio sam na "civilnoj" komisiji i imam rješenje HZMO po kojemu nemam invalidnost ali imam neposrednu opasnost od nastanka invalidnosti. To dakle nije bilo prema zakonu o braniteljima, nego prema općim propisima, odnosno zakonu o mirovinskom osiguranju. I to, ponavljam, prije deset godina. Moje pitanje bilo bi da li da to prilažem ostalim nalazima i dokumentaciji koju imam. Koliko bi to koristilo, a koliko bi štetilo pri ostavarivanju uvjeta za HRVI. Koliko znam, po općem zakonu treba biti znatno više od 20% za pravo na invalidsku mirovinu, ali ne znam koliko. Tako da mislim da, ako po općim uvjetima imam neposrednu opasnost za invalidnost, možda prema zakonu o pravima branitelja imam uvjeta za invalidnost. Ili je to slično?Inače, ne radi se o PTSP-u. Hvala i pozdrav svima
  2. Pozdrav svima, Pokrenuo sam postupak za utvrđivanje statusa HRVI. Čekam rješenje o ratnom putu kako bih počeo kompletiranje medicinske dokumentacije za predkomisiju pa imam nekoliko pitanja. 1. Taj ratni put čekam već preko 4 mjeseca, pa me zanima da li je to uobičajeno ili bih trebao zvati Ured državne uprave? 2. Nemam status dragovoljca, ali sam se na ljeto 1992. dragovoljno prijavio na služenje vojnog roka u HV, pa me zanima da li se to tretira slično kao i status dragovoljca? 3. Da li komisija uzima u obzir i liječenja u privatnim zdravstvenim ustanovama? 4. Na ratištu sam bio kao pripadnik pričuvnog sastava gardijske postrojbe, da li i mi pripadnici pričuvnog sastava gardijske brigade također imamo polazni faktor 1,85 (naravno ukoliko se dobije status HRVI) ili taj faktor imaju samo redovni pripadnici gardijskih postrojbi? 5. Vezano za usporedni izračun mirovina - može li mi netko pojasniti što je to "ZOPHB kumulirana mirovina ovisna o vrsti uzroka"? Ako može na nekom primjeru... Hvala i Srdačan pozdrav.
  3. Radim u jednoj državnoj firmi. Nedavno sam sudjelovao na internom natječaju gdje se između ostalog provodilo i psihološko testiranje. Stav je tvrtke da je to vrlo bitan korak u izabiru kandidata za radno mjesto, međutim kada želite znati zbog čega je točno određena osoba izabrana, nemoguće je dobiti bilo kakav podatak uz obrazloženje da je to u skladu sa zakonom o zaštiti osobnih podataka. Što ja mogu učiniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija