Jump to content

iteo

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvalio bih se Borbenoj 7 i Miroslavu 6, na savjetima. Pomogli ste nam da sagledamo situaciju iz više aspekata i donesemo odluku o prihvaćanju sveg nasljedstva, uključujući dug prema bankama. S obzirom na darovanu nekretinu ispada i pravično vratiti dugove naših bližnjih.
  2. Kao laik sad sam malo zbunjen... Je li od značaja činjenica da je u momentu sklapanja darovnog ugovora dužnik bio sposoban plaćati (i otplaćivao je) svoje rate kredita Tako da radnja darovanja nije u tom trenutku bila na štetu vjerovnika ? Tek za informaciju .vrijednost duga je otprilike 1/3 spomenutog stana.
  3. Prije svega zahvaljujem Vam na odgovoru. Ako dobro tumačim, praktično bi to značilo da banke imaju pravnu mogućnost osporavanja darovnog ugovora i kasnije naplate svog potraživanja iz spomenute nekretnine . S obzirom na pravnu logistiku koju imaju, bolje je prihvatiti naslijeđeni dug.
  4. Nisam siguran pripada li ova tema u ovu kategoriju jer se tiče i nasljeđivanja duga ali i odnosu tog duga i ugovorom darovane nekretnine. Moja isprika ako griješim. Slučaj je ovakav. Moja supruga je darovim ugovorom dobila od svog oca stan u kome je živio prije odlaska u dom. Na temelju ugovora upisala je vlasništvo u zemljišnim knjigama. Na nekretnini nije bilo tereta niti zabilježbi. Pola godine poslije otac umire, a otkriva se da je imao 2 neotplaćena bankovna kredita.Ostavinska rasprava još nije održana. Zanima nas moraju li supruga i njen brat kao nasljednici prihvatiti otplatu tih kredita i imaju li banke pravo osporiti spomenuti darovni ugovor ako nasljednici ne prihvate kreditni dug ? Zahvaljujem .
  5. Bovu hvala ti ! uh, svaki savjet mi je dragocjen molim te još mi pojasni, da li ja to moram opet odjavit auto ( i što da im kažem) na policiji budući da sam im već vratio pločice hvala još jednom
  6. Poštovani ! Lijepo molim za hitnu pomoć u slijedećoj situaciji - prodajem auto ali čovjek ga hoće kupiti za dijelove, iako je u voznom stanju. Kupac neće da potpišemo kupoprodajni ugovor nego bi mi platio na ruke. Bojim se mogućih problema jer ne znam što bi on mogao napraviti sa tim autom. Kad sam čitao postove vidim da je svašta moguće... Inače auto sam naslijedio od pokojnog oca, nije bio registriran 20g, a sa riješenjem o nasljeđivanju sam bio na policiji i vratio tablice a oni mi udarili žig na prometnu. Zahvalan za svaki savjet!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija