Jump to content

huskybucka

Korisnik
  • Broj objava

    58
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Kupujem kucu koja je legalizirana ali ta legalizacija nije upisana u zemljisne knjige... U zemljisnim knjigama postoji da se cestica sastoji od kuce i dvorista ali misli se na neku kucu koja je vec srusena davno... Dali ja nakon kupnje mogu geodetski sprovesti tu legalizaciju u zemljisne knjige ili to vlasnik mora napraviti prije prodaje?
  2. sujed je uz samu medu prokopao svoje zemljiste,tako da sad postoji mogucnost da dode do erozije tla a samim time i moja cestica ce odsklizati...teren je brdovit... Kome prijaviti ? Gradevnoj inspekciji , poljoprivrednoj, nekom trdcem? Dali je smio kopati po medi ili se trdbao ipak odmaknuti 2m? Ja sad kad stojim na medi imam provaliju...
  3. zemljiste mi je prebaceno u gradevnu zonu i sad mogu ozbiljno planirati gradnju. Dakle imam zemljiste i zanima me daljni koraci za gradnju, gdje i sta prvo treba... Gradila bi se montazna drvena kucica od cca 40m2, madstresnica sa strane od cca 30m2, i dodatni sanitarni cvor-zidani... Dakle sta prvo moram i koliko to odprilike kosta? Dali ja moram platiti el. I vodovodni prikljucak ako ne zelim ? Tj nije mi potreban?
  4. Podnijeli smo zahtjev za promjenom prostornog plana tj da cestica koja je poljoprivredna i van gradevne zone postane u gradevnoj zoni. Opcina je provela izmjenu j odobreno je tj cestica nam je sad zuto obojrna u prostornom planu. E ono sto ne znam -dali se to placa ili se prenamjena iz poljoprivredne u gradevnu placa tek po izradi glavnog projekta?
  5. Imam pomalo cudno pitanje. Naime zelim na svojoj zemlji - opg otvoriti neku vrstu robinzonskog smjestaja. To bi bilo bez temelja... Ono sto nigdje u zakonima ne mogu naci-dali se objekti bez temelja mogu raditi na poljoprivrednom zemljistu? Dali postoji neka tocka gdje se to spominje... Neko mi je napomenuo da treba biti u skladu s prostornim planom-sto to znaci-mijenjati prostorni plan?
  6. Suprug je zaposlen u jednoj firmi i bruto placa mu je cca 6500kn Ima i opg na sebi-opg nije u sustavu pdv-a. Ja sam nezaposlena i nemam primanja. Citajuci po internetu trebao bi imati pravo povrata poreza za mene. Dali netko zna sta treba predati od papira i koji bi iznos povrata bio?
  7. Osoba A je za zivota pokrenula spor za utvrdivanje prava vlasnistva na nekretninu. Koliko vidim po sudskim spisima zabiljezba je bila upisana u zemljisne knjige-u to vrijeme sud je nekretninu podijelio-dioba-iskreno za to ne znam stvarni razlog... U tijeku postupka osoba A umire. Nasljednici su suprug i maloljetna djeca... Suprug se odrice na sudu prava utvrdivanja vlasnistva u svoje i ime djece. Sad me zanima dali se suprug mogao odreci i prava vlasnistva u ime svoje maloljetne djece posto da je doslo do okoncanja procesa to bi i djeca naslijedila?
  8. Prijavljeno policiji ali kazu da oni nece imati puno utjecaja , tj da to nece imati koristi jer se to radi privatnom tuzbom... Lako je dokazati te radnje kad su i sad javno na facebooku i vidi ih tisuce ljudi... Probali smo pprijaviti facebooku, medutim nista... Takoder ta osoba se i sama "hvali"kako su tuzbe skupe i dugotrajne i tko ce nju tuziti... Dali ima tu odvjetnik koji ima iskustva s takvim stvarima da mi da savjete i napise mozebitnu tuzbu? Kazneno djelo klevete čini onaj tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je ta činjenična tvrdnja neistinita (čl. 149. st. 1. KZ-a). Kazna za takvo kazneno djelo je novčana kazna od tristo šezdeset dnevnih iznosa. Kvalificirani oblik kaznenog djela čini onaj koji klevetu počini putem tiska, radija, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je ono postalo pristupačno većem broju osoba, a kazna za kvalificirani oblik je novčana kazna od petsto dnevnih iznosa (čl. 149. st. 2. KZ-a).
  9. Zanima me postupak tuzbe ili kome prijaviti klevete na facebooku... Radi se o tome da imam opg i jedna osoba konstantno pise po facebooku da moja roba ne valja... u inbox takoder salje potencijalnim kupcima da ne kupuju od mene... u biti me zakida za mozebitnu zaradu klevetama... Sto napraviti i dali ima ovdje odvjetnik koji bi se pozabavio ovime?
  10. Eh da,jedan od razloga zasto nisam stavio ovradu,ne znam bas tocno gdje je meda... E sad taj sto ima zemlju granici s menom... Sad bi ja znaci trebao zvati geodeta da mi pokaze medne tocke i bubnuti ogradu?
  11. A hebiga nisam stavio ogradu... Ne idu tuda vec par godina i hebiga od proslog proljeca je tu cisto a njihov drugi put je zarastao... Ono sto cu sad napraviti vjerojatno kupiti septicku i time privremeno zabraniti prolaz...kad se dodu buniti reci cu im otvoreno nek me tuze ... Hebote vise covjek niti na svojoj cestici 1/1 nije siguran...:-/
  12. Znaci imam ako sam shvatio 2opcije...: 1.zabraniti im prolaz,staviti stupce i reci nek me tuze .. 2.podnijeti tuzbu za smetnje posjeda... Koja opcija je bolja,koliko kosta druga opcija
  13. Nije u posjedu prava sluzbosti... Govori kako su godinama tuda isli jer im je deda nekada davno dozvolio... Moja kuca i to dvoriste je do glavne ceste pa im je to najkraci put... Mozete mi reci postupak sto da napravim-posjedovna zastita,zastita radi uznemiravanja? Na koji nacin da to ostvarim?
  14. Znaci ovakvu situaciju imam. deda je nakada davno dao ljudima da koriste dio cestice kao put... Nemam septucku jamu pa se voda cijedi na tu moju zemlju na put i bilo je oduvijek mokro pa su ljudi odustali prolaziti tuda... U meduvremenu unazad 4godine nitko nije prosao i ja sam put ocistio-vec je zaraslo u travu i grmlje, angaziorao bager, sve pocistio i malo poravnao... E sad se jedan koji je tu cesticu koristio sjetio da bi on ipak isao tuda-vidi da je lijepo ravno (iako je i dalje mokro).... Napominjem da je prethodne 4g isao oklnim putevima koji su takoder neucrtani. I neki da je doslo do sukoba jer im nisam dao da produ traktorom... Sad se razmisljam da li sam u pravu ili nisam, naravno po mojem misljenju jesam jer su oni pravo sluznosti izgubili kad su prestali ici tuda.... Jos bi napomenuo da mivje u meduvremenu zemljiste postalo legalizacijom gradevinsko i da sam tim putem ostecen-tj. umanjuje mi se vrijednost.... Takoder put sam oduvijek ja uredivao-kosim da mi ne zaraste sve u dvoriste itd... I kad sam zapustio prije 4g sve je zaraslo... Daskle ako dozbvolim susjedu da vozi preko moga-ostecen sam umanjenjem vrijednosti zemljista i ostaje mi opet to cistiti i uredivati radi tude komocije-tj. jer bi oni odmah s glavne ceste do svoje cestice-koja je usput receno poljoprivredna. Ako je slucajno koji odvjetnik na forumu takoder bi se rado informirao...moze i u inbox...Vrlo mi je bitno sta sad napraviti...Dali mu zabraniti pa nek me tuzi ili pak popustiti...Nije mi taj put toliko bitan,ali stvar je u tome sto se nije koristio unazad par ggodina i sad kad sam ja platio bager i sve uredio sad bi oni tuda odmah s ceste do svoga....Btw ako dode do suda-prva susjeda ce potvrditi da je put postojjao(jer smo u svadi pa ce biti kontra mene), stvar je u tome-kud su unazad 4g isli?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija