Jump to content

mariodbk

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mariodbk objavio

  1. Nisam ali hvala na obavijesti. A ubuduće bih zamolio moderatore portala da prestanu iznositi osobna zapažanja kao i osobna mišljenja (vidim da ne volite policiju itd. da ne nabrajam) . Koliko sam shvatio niste blog!
  2. mariodbk

    Profil

    Frustracije moderatoru ne liječim več pokušavam nešto na što vi svaki put prikažete Hrvate kao ovce za klanje. Pokušao sam izbrisati profil ali ne uspijevam. Zato molim vas da me izbrišete sa ovog portala. Hvala
  3. Smije li me policajac zaustaviti i isključiti iz prometa i legitimirati nasumično? Nije bilo razloga, bio sam vezan, nisam vozio preko ograničenja. I treba li mi izdati potvrdu o legitimaciji? I da, nije bilo oznaka da je u tijeku kontrola prometa na tom dijelu prometnice.
  4. Zakon ih ne obvezuje? S obzirom na svetost privatnog vlasništva?
  5. Hvala na odgovorima, nadam se da cu ih pametno iskoristiti.
  6. Ako policijski sluzbenici vrse kontrolu prometa na privatnom vlasnistvu, s obzirom da nije pocinjen prekrsaj vec je svrha kontrola, moraju li imati pismenu ili usmenu dozvolu vlasnika zemljista? Ili cak sudski nalog? Hvala
  7. Dobio sam opomenu pred ovrhu na 2700 kuna zbog neplacenog parkinga. Nisam zelio platiti poradi prvotno krsenja Zakona o potrosacima a potom nezakonitih mjesta za parkiranje gdje bi prije trebala djelovati pauk sluzba a ne parking sluzbenik (dvosmjerna ulica, manje od tri metra do bijele crte itd., neasfaltiranih povrsina, neocrtanih, neosvjetljenih, bez cuvara itd.) Ako se ne varam zadnji opisi su zakonske karakteristike za uvjet naplate parkinga? Da ne duljim sam bi se branio na sudu, imate li ikakav savjet?
  8. mariodbk

    Upit

    Hvala na odgovoru. Do citanja.
  9. mariodbk

    Upit

    Jeli studentski zbor javna sluzba i sto uciniti ako se sumnja u malverzacije, mito i sukog interesa unutar istog? Hvala.
  10. Nedavno mi je jedna banka prestala slati izvješča, znači da je postupak u odvjetničkim rukama skuplja kamate. U vezi s tim pitanjem i par u vezi dnevnih karat možete li mi predložiti nekog dobrog odvjetnika u Dubrovniku, da nije skup? Ne bi ga angažirao, treba mi samo savjet. Sam bi se zastupao u parnicama. S obzirom na mala primanja zanima me koliko bi savjet koštao?
  11. Hvala. Po Zakonu, trebaju li državni službenici "neukim strankama" ponuditi objašnjenje tj. pomoć? Postoji li takav termin u zakonu? Bilo kojem? U ovom slučaju u prekršajnom postupku, službenik bi bio/la sudac/tkinja?
  12. Hvala. Po Zakonu, trebaju li državni službenici "neukim strankama" ponuditi objašnjenje tj. pomoć? Postoji li takav termin u zakonu? Bilo kojem?
  13. Mozete li mi objasniti kada imam pravo traziti redovni prekrsajni postupak, kako i koje su posljedice? Hvala
  14. Članak 24.( Ustav Republike Hrvatske) Nitko ne može biti uhićen ili pritvoren bez pisanoga, sudbenog i na zakonu utemeljenog naloga. Takav nalog mora biti pročitan i uručen uhićeniku prilikom oduzimanja slobode. Bez sudbenoga naloga redarstvo može uz obvezu da je odmah preda sudu uhititi osobu protiv koje postoji osnovana sumnja da je počinila teško kazneno djelo određeno zakonom. Uhićena osoba mora odmah na način njoj razumljiv biti obaviještena o razlozima uhićenja, te o svojim pravima utvrđenima zakonom. Svaka se osoba koja je uhićena ili pritvorena ima pravo žaliti sudu, koji će bez odgode odlučiti o zakonitosti lišenja slobode. Do sada niti jedan poznanik nije dobio nalog po ovom članku. Jedan čak nije ni znao zašto ga sprovode! Zakonito? Zašto preko porezne završava neuspješno?
  15. Jesu li zakonita nedavno zapoceta uhicenja gradjana zbog nepkacenih prometnih kazni? Zaustave vas, provjere u sustavu, imate kaznu sprovedu vas u zatvor. Hvala na odgovoru.
  16. Pročitao jesam, ali mislim da je ta uredba o pogrešci jer aparat i ovako pogrešno mjeri. Naveo sam zakonske odredbe u ovom slučaju u mjerenju u zavojima. S obzirom da ti propisi nisu do kraja ispoštovani trebalo bi odbaciti prekršajni nalog? A ako je smanjenje od 10 km odnosno 10 % zašto proizvođač u uputama navodi kuteve mjerenja? I Zakon također?????
  17. Zaustavili su me policajci i pokazali su mi na radaru veću brzinu od dopuštene. Napisao sam prigovor i sutkinja me pozvala na raspravu. Kao argument sam naveo čl. 10 st. 2.3 Pravilnika o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine u cestovnom prometu. Odnosi se na mjerenja u zavojima a s obzirom da je naša zemlja cijela u vijugavim cestama odnosi se na 90 % cesta. U tom tumačenju jedna stavka navodi kut 0 stupnjeva kao kut mjerenja, a ne 22 stupnja kao inače. Znaći li to da je propisani kut mjerenja brzine 22 stupnja u odnosu na automobil koji se mjeri i može li se onda svako mjerenje koje je izvodio policajac iz ruke, jer niti jedan sa 100 % sigurnošću ne može pogoditi pravi kut, smatrati nezakonitim???? Molim odgovor. U mom slučaju se mjerilo u zavoju i nije se ispoštivao niti jedan uvjet iz ovog članka. Mora li sutkinja odbaciti prijavu ili ima neku drugu mogučnost? S obzirom da je takva praksa svugdje u Hrvatskoj može li mi argument svaki put biti ovaj članak, ili neka izvedenica? Hvala unaprijed.
  18. Gdje mogu naći "pravilnik o mjerenju brzine"? Da mogu navesti na sudu članke! Hvala unaprijed
  19. Hvala Vam na odgovorima, ali možete li mi laički objasniti? Da uzmem odvjetnika ili da im platim što potražuju? Nisam u najboljoj financijskoj situaciji pa mi odvjetnik znači ogroman izdatak.
  20. Otvorio sam tekući račun u Zagrebačkoj banci prije 9 godina. Par plaća je sjelo na taj račun, koje su podignute i nakon toga račun nije diran. Znaći nije zatvoren. Ostavljen je u plusu. Negdje 2005-2006 mi je došla opomena od odvjetničkog društva da platim stvoreni minus, što sam u dogovoru sa bankom u ratama i platio, iako je taj minus stvoren na isti način kao i sada, banke su naplaćivale vođenje računa i na to naplaćivale kamate! Sada mi je opet došla opomena na isti račun, 666,58 kuna plus troškovi odvjetničke opomene. Mogu li mi konstatno naplačivati te kamate na vođenje računa, rade li to protuzakonito? S obzirom da taj račun nije u upotrebi već niz godina? Moram li taj iznos platiti ili da se sudim sa njima? Na koji članak zakona ili članke da se pozovem, ako imam šanse za suditi se?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija