Jump to content

mferen61

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Malo je čudno da nije vidljiva na DOF-u ako je sagrađena 70-tih godina
  2. Nije još na snazi, možda bude ali za sada je još nije. Ako je i ista županija a različita PP prodavatelja i kupca , vozilo se mora odjaviti u PP od koje na naslovnici prometne knjižice ima pečat. Je je na snazi je. Ja 09.12.2010. odjavio auto s Pulskim tablicam u PP Dugo Selo i sve košta oko 200,00 kuna.
  3. Nije još na snazi, možda bude ali za sada je još nije. Ako je i ista županija a različita PP prodavatelja i kupca , vozilo se mora odjaviti u PP od koje na naslovnici prometne knjižice ima pečat. Je je na snazi je. Ja 09.12.2010. odjavio auto s Pulskim tablicam u PP Dugo Selo i sve košta oko 200,00 kuna.
  4. Aha sad mi su mi stvari jasnije, znači nije stvar u policiji nego u prekršajnim sudovima koji rade sporo i vjerojatno nemaju ustrojenu automatsku evidenciju izrečenih presuda, tako da pravomoćnosti lupaju s zakašnjenjem, a onda kasni i obavjest policiji za izvršenje i krug je zatvoren. No još mi uvijek nije jasno na temelju čega je Visoki prekršajni sud donio naputak, uredbu, mišljenje ili kako se već zove kada je pravomoćnosti i izvršnost nekoga akta uređena Zakonom, a Visoki prekršajni sud čini mi se nema ovlasti donosti uredbe s zakonskom snagom ili sam u krivu
  5. A to se događa svakodnevno. Najvjerojatnije da. Nisam nikada bio u neprilici da mi se izriče zaštitna mjera,a nisam ni pristalica da se oni kojima je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom (alkohol, crveno i sl.) izvuku bez sankcija, ali zašto bi netko bez razloga plaćao nesposobnost državnog aparat, jer iako nisam pravnik po struci čini mi se da ovo nema veze s odredbama Zakona o prekršajnom postupku, a ni Zakona o upravnom postupku, nego si policija kao represivni aparat izvršne vlasti uzima neka prava koja im ni po jednom zakonu ne pripadaju, a to onda još i blagoslovi sudska vlast. Tako da to sve sliči na ono "kadija te tuži-kadija te sudi"
  6. Ma čini mi se da ima neko tumačenje Visokog prekršajnog suda. No mišljenja sam da bi onda u presudi trebalo pisati da će se mjera zabrane provesti po pozivu izvršnog organa. Jer ovako na teoretskoj razini može se dogoditi da vozač po pravomoćnoj presudi prestane voziti misleći da mu je počela zabrana upravljanja i ne vozi 3 mjeseca, a onda od MUP-a dođe obavijest i šta onda još tri mjeseca bez vožnje.
  7. E, ovo je interesantno. Istina je da to tako funkcionira, no može li mi ko objasniti zašto. Zar pravomoćnošću presuda ne postaje i izvršna, a nije na prekršitelju da ispravlja rad sistema da se presuda provede.
  8. Poštovani, Za svaki zahvat u prostoru potreban je akt o gradnji. Odredbe Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN, br. 76/07 i 38/09) za građevine građevinske (bruto) površine do 400 m2 predviđaju izdavanje Rješenja o uvjetima gradnje. Stoga bi bilo najbolje da se obratite nadležnom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša i tamo postavite pitanje.
  9. Mislim na to da sve što traži od Vas građevinska inspekcija piše da morate imati ili morate pribaviti u izdanom Rješenju o uvjetima gradnje
  10. Poštovani, Dobro pročitajte što Vam piše u izdanom Rješenju o uvjetima građenja.
  11. Poštovana kolika je stvarna podna površina Vašega stana 75m2 ili 63m2. Naime čini mi se da bi etažni elaborat trebao biti napravljen sukladno čl.67 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, a isti ne poznaje nikakve koeficjente.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija