Jump to content

ane_

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam podstanar i moram se uskoro iseliti iz stana. Imam prebivalište prijavljeno na sadašnjoj podstanarskoj adresi putem ugovora o najmu. Pronašla sam jedan apartman za unajmiti kod gospođe koje se inače bavi iznajmljivanjem apartmana turistima,legalo.Ona bi mi ga iznajmila do iduče sezone.Kaže da me mora prijaviti radi poreza jer je registrirani iznajmljivač i da bi napravili ugovor. E sada meni nije jasno,dali ona kao iznajmljivač turističkih apartmana mora mene prijaviti kao turista ili me može bez obzira što je to registrirani apartman,prijaviti kao podstanara,tako da ja imam prebivalište na toj adresi? Molim brzi odgovor,jer mi je hitno! Hvala
  2. U ugovoru nije navedeno do kada,znači da je na neodređeno. Ako sam dobro shvatila,taj ugovor iz 80-ih vrijedi i sada moram napraviti ugovor o raskidu? Kako mora i šta mora sadržavati taj ugovor o raskidu? Dali ima di obrazac ugovora o raskidu podstanarskog odnosa?
  3. Dali itko zna odgovor na ovo pitanje?Hitno mi je.Bila bi vam jako zahvalna.
  4. Zar nitko ne zna odgovor na nijedno pitanje?
  5. Osoba koja je preminula 1998 je oporučno svu svoju imovinu ostavila mome ocu,majki,meni i bratu.Osoba nije bila u braku i nije imala djecu. Ostavinska rasprava je pokrenuta 1998 godine na koju su bili pozvani i zakonski nasljednici.Preminula osoba je imala puno brače.Brača su osporila valjanost oporuke i sve je završilo u parničkom postupku. Gdje je dokazivana valjanost oporuke.Sva vještačenja su dokazala da je oporuka napisana bez prisile i da ju je pisao preminuli. Prije par dana smo dobili obavjest da če uskoro biti održano ročište o pravnoj valjanosti oporuke,Advokatica kaže da se radi o ročištu gdje če biti potvrđena presuda da je oporuka pravovaljana. Zanima me dali to znači da bi onda parnički postupak bio konačno gotov? I dali netko na tu odluku može dati žalbu? Prepostavljam da se nakon odluke o pravovaljanosti oporuke ponovo pokreče ostavinska rasprava? Ako da,dali postoji rok u kojem se mora pokrenuti i o čemu ovisi dužina trajanja ostavinske nakon 10 godina parničkog postupka?
  6. Ako je ugovor o podstanarskom odnosu sklopljen ranih 80-tih godina,dali je on još uvijek trenutno važeči? Poslje tog ugovora više nije sklapan nikakvi ugovor o najmu ni podstanarskom odnosu,ali obitelj još i danas živi u tom stanu. Obitelj se sada seli i dali moraju sklopiti ugovor o otkazu najma,ako ovaj ugovor iz 80-tih važi? I šta napraviti ako ne važi,a obitelj se želi iseliti?
  7. Naša zgrada se sprema na etažaciju. Ali su nam problem zajedničke prostorije,tj bivša veš kuhinja. Obitelj koja se tamo nalazi je prije 25 godina potpisom tadašnjih stanara uselila i o svom trošku uredila te prostorije u stan.Obavljali su još neke poslove,tipa uređenje stubišta,pranje stubišta i sitne popravke i to sve u svom trošku. Sada je situacija da bi mi etažirali ali imamo poteškoče radi te bivše veš kuhinje. Šta se da pravno napraviti da ta obitelj tu veš kuhinju koja je sada ubiti stan(ali nigdje nije uvedeno da je stan,nego je svugdje uvedeno da se i dalje vodi kao veš kuhinja)dobije u vlasništvo? Oni naime plačaju sve račune pa i pričuvu,od papira imaju ugovor u kojem piše da če obavljati popravke i čistiti stubište u zamjenu za te prostorije i potpise svih tadašnjih stanara.Nemaju nikakvih drugih papira osim toga. Moja pitanju su: Dali se ta veš kuhinja može prenamjeniti u stan i na koji način i koja je procedura ako može? Kako oni plačaju sve račune ako se to nigdje ne vodi kao stan,kako je to moguče? Dali im mi možemo prodati ili iznajmiti te prostorije ako zgrada nije etažirana?
  8. Oborena sam na pješačkom prijelazu od strane auta. To je bilo prije 4 godine. Tražila sam odštetu na sudu i slučaj se još uvijek vodi,nikako kraja.Obavila sam sva vještačenja od medicinskog do uviđaja na licu mjesta. Imala sam potres mozga,hematom na glavi,trombove u lijevoj nozi ispod koljena,imam oštečenje lijeve i desne šake i lijeve podlaktice i oštečenje 2 vratna kralješka. Zanima me kolika bi odšteta bila,a najviše me zanima koliko dugo smije trajati taj slučaj na sudu.Tj u kojem roku bi pravno se trebao riješiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija