Jump to content

mokronoge

Korisnik
 • Broj objava

  448
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. rok 16.12.2013. JB POSLOVNIK - R.Benc 1. Primanje isprava, novca i vrijednosnih papira 2. Statut HJK- zadače HJK; Koja su tijela Komore; Ima li Komora javne ovlasti 3. Obnova jb spisa i kretanje spisa jb 4. Javnobilježnički akt; prijepis jb akta; otpravak jb akta 5. Pravilnik o službenoj odjeći 6. Što se propisuje JB poslovnikom 7. Tko obavlja nadzor nad primjenom jb poslovnika 8. Norme kojeg akta se primjenjuju ako nešto nije regulirano JB poslovnikom 9. Način ovjere prijepisa i preslika 10.
 2. poštovani 1. strano trgovačko društvo može osnovati d.. i biti jedini član toga novog društva u RH 2. porez na tvrtku, članarina u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Samim osnutkom trgovačkog društva ne morate izdati račun. Račun izdate onda kada obavite neku uslugu, isporučite neku robu.. 3. Porez se plaća sukladno dobiti nakon završnog financijskog izvješća, a mjesečno prema utvrđenom iznosu akontacije 4. pod 1 ste naveli da bi strano trgovačko društvo bilo član društva ovdje navodite strani državljanin, mislite fizička osoba ? Naknada za rad direktora, sukladno ugovoru koji zaključi osn
 3. mokronoge

  naziv firme

  NN 68/13 - Zakon o izmjeni Zakona o trgovačkim društvima »(1) Naznaka imena tvrtke trgovačkog društva mora biti na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu ili na službenom jeziku države članice Europske unije i latiničnom pismu, a mogu se koristiti i arapski brojevi. Ostali sastojci tvrtke moraju biti na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu.«.
 4. Poštovani nagrada javnih bilježnika kao povjerenika općinskog suda propisana je PRAVILNIKOM O VISINI NAGRADE I NAKNADE TROŠKOVA JAVNOG BILJEŽNIKA KAO POVJERENIKA SUDA U OSTAVINSKOM POSTUPKU, čl.7. - Ako u konkretnom postupku nije bilo imovine onda je njena vrijednost 0, pa time i nagrada bilježnika (ona ne ovisi o dužini trajanja postupka). Bilježnik ima pravo na naknadu troškova, kao slanja poziva, rješenja, provjere u Hrvatski upisnik oporuke.. Savjetujem da bilježniku i svim drugim organima, institucijama kojima se obraćate, svakako šaljete pisani podnesak, po mogućnosti sa p
 5. mokronoge

  Grobno mjesto

  Poštovani podnesite zahtjev za pokretanje ostavinskog postupka iza pokojnog tetkinog supruga. Zahtjevu priložite smrtovnicu ili makar smrtni list, potvrdu o grobu, te podatke o nasljednici (ime, prezime, adresa). Neka vaša teta potpiše zahtjev i možete ga poslati poštom ili osobno predati u prijemnu pisarnicu Općinskog građanskog suda. Možete i vi predati zahtjev.
 6. Ako je nasljednik naslijedio imovinu u vrijednosti od recimo 100.000,00 kn a dugovi ostaviteljevi su recimo 120.000,00 kn, to znači da nasljednik odgovara samo do visine koju je naslijedio odnosno do iznosa od 100.000,00 kn. Za razliku ne odgovara.
 7. mokronoge

  Pomoć

  Poštovani U trenutku vaše smrti, vaši nasljednici su vaša supruga i vaša djeca na jednake dijelove. Supruga nema pravo na 1/2 polovinu na ime bračne stečevine jer taj stan koji navodite nije imovina stečena radom za vrijeme trajanja braka. Točno je što ste naveli pod 1. i pod 2. Možete oporukom ostavit stan svojoj djeci i supruzi pravo doživotnog stanovanja ali nemate garanciju da supruga neće pobijati oporuku ili eventualni darovni ugovor i tražiti nužni dio (koji iznosi 1/2 zakonskog dijela) To pravo imaju i bračni drug i djeca, i ostvarit će ga pod uvjetom da ga zatraže. Zaobići se
 8. Poštovani ako ste naslijedili udjel u trgovačkom društvu time ste postali suvlasnik i kao takav nemate obvezu prijaviti se kao zaposlenik ili si plaćati plaću i doprinose. Doprinose ste obvezni plaćati ako ste u radnom odnosu ili ste u tom trgovačkom društvu član uprave-direktor, a niste u radnom odnosu nigdje drugdje.
 9. Ako je on oženjen, njegovi nasljednici su njegova žena i njegova djeca. Ako nije oženjen (ili u izvanbračnoj zajednici) onda su njegovi nasljednici sva njegova braća i sestre (osim ako je on oporukom odredio nasljednika) na jednake dijelove (mogu se sporazumjeti drugačije)
 10. Prema sada važećim propisima na darovanje potomcima se ne plaća porez na promet, isto je sa nasljeđivanjem. Nasljednici I. nasljednog reda ne plaćaju porez na nasljedstvo.
 11. Tražite ga prvo da se kao vlasnik uknjiži u zemljišnim knjigama a onda sa njim sačinite kupoprodajni ugovor.
 12. ako je uknjižila pravo vlasništva i ako primatelj uzdržavanja nije za sebe zadržao ni jednu osobnu služnost koja se upisuje u zk, i koja je upisana u zk, može
 13. mokronoge

  Rasprodaja

  ako sve rasprodaju i za života potroše sve novce, nemate od koga što potraživati. ako bi imovinu darovali, mogli biste tražiti vraćanje darova u onom opsegu u kojem bi bilo potrebno namiriti nužni dio.
 14. mokronoge

  pravo na udio

  Možda je baka bila suvlasnik te nekretnine u 1/2 dijela ? Ostavinska imovina se uzima kao cjelina, s time što zk odjel prilikom provođenja rješenja o nasljeđivanju sve svodi na zajednički nazivnik. Trebalo bi vidjeti temeljem kojeg dokumenta je utvrđeno da je baka bila vlasnik (ili suvlasnik te nekretnine) Pa ako vidite da je pokojnica bila u zemljišnim knjigama upisana kao vlasnik 1/1 tražiti ispravak ili rješenja ili provedbe u zk.
 15. Meni se čini da bi vam najbolje bilo, obzirom da nitko od vas nije iz RH da nađete neku agenciju i preko nje prodate nekretninu a onda novce podijelite sukladno vašim nasljednim dijelovima. Ako se odlučite angažirati odvjetnika, svakako bi bolje bilo angažirati odvjetnika u RH koji poznaje zakone koji su na snazi u Hrvatskoj.
×
×
 • Napravi novi...