Jump to content

w810

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je w810 objavio

  1. Zadnji teret sto je bio nad kucom je bio 1976. u korist tvornice gdje je radio njen otac,sada već pokojni, zbog osiguranja kredita koji je dobio za izgradnju te kuće. U međuvremenu je umro on i supruga a dotična kćer je jedina ostala od nasljednika. Oboljeva i ona,jedno vrijeme je vodio susjed brigu za nju a nakon toga je preuzima socijalna skrb koja je smjestila u ustanovu.
  2. Neznam ništa o tome,dali bi sada skrb pustila drugom da brine o toj osobi kad je već duže vrijeme u njenom tretmanu,tj.na brigu je dodjeljena u neku ustanovu,neće reći koju ipak su to povjerljivi podaci.
  3. Bili smo u dotičnom centru za socijalnu skrb,dogovorio sam prvo telefonski kada da dođemo na razgovor. Dočekao nas je već spreman odgovor da takvo nešto nebi bilo moguće,da se obavi kupoprodaja nekretnine dok je ta osoba živa i pod njihovim skrbništvom,koliko mi je poznato ta osoba do kraja života bude smještena u ustanovi jer se sama nemože brinuti za sebe,teški je psihički bolesnik. Djelatnik centra kaže da bi bilo jedino moguće da se ta nekretnina uzme u najam pa da se tim sredstvima pokriva dio troškova smještaja.Isto tako kaže da bi ta kupoprodaja bilo čisto otimanje privatnog vlasništva,da bi se poslije smrti mogli pojaviti neki drugi nasljednici i potraživati tu zemlju i kuću na kojoj je sagrađena.Vrlo mi je dobro poznato da su prvi rođaci od te osobe njeni bratići,tj. od pokojnog strica djeca koji ne žive u blizini. Zemljište zarasta u korov a kuća propada zanekoliko godina bude neprepoznatljivo sve. Čudno mi je bilo već to što sam ja dogovorio da dođemo na razgovor petak pred kraj radnog vremena a došao odmah drugi tjedan u ponedjeljak ujutro na razgovor,i već su oni provjerili u ministarstvu sve što se može i ne može oko tog slučaja napraviti. supruga i ja smo sumnjičavi da možda netko to namjerno koči da drugi dođe u posjed toga i da si je već to rezervirao za sebe pošto je lokacija jako atraktivna a ako kuća još i dalje ovako ostane u stanju kakvom je to bude prošlo za malo novaca. Dali da se obratim direktno dotičnom ministarstvu sa jednim dopisom i da opišem što je sve na stvari i da vidim što oni kažu.
  4. Kuća koja nam se sviđa i ako se odlučimo kupiti istu nije upisana u katastru i zemljišnim knjigama.tj gruntovnici,građevinska dozvola postoji. Tko može obaviti knjiženje te nekretnine,geodeta ili neka druga stručna osoba,koliko to košta,dali je netko imao sličnih iskustava. Prodavatelj nije baš pri novcima,ako bih ja išao ususret prodavatelju i financirao to dali bi to bilo sigurno da tim postupkom su papiri čisti i da se tada može pristupiti kupoprodaji,ako je to neki veliki iznos da se to i odbije od dogovorene cijene.
  5. Dali je moguće kupiti nekretninu od osobe o kojoj vodi brigu centar za socijalnu skrb koji ju je smjestilo u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu jer sama nije sposobna brinuti za sebe do kraja života,koga sve pitati postoji li ikakva mogućnost i što poduzeti? Nasljednika kome bi nekretnina i zemlja pripala poslije smrti te osobe nema,kuća i zemlja stoji zapuštena jer nikoga nema koji bi to uređivao i održavao. Hvala na bilo kakvom odgovoru.
  6. Dali je moguće kupiti nekretninu od osobe o kojoj vodi brigu centar za socijalnu skrb koji ju je smjestilo u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu jer sama nije sposobna brinuti za sebe do kraja života,koga sve pitati postoji li ikakva mogućnost i što poduzeti? Nasljednika kome bi nekretnina i zemlja pripala poslije smrti te osobe nema,kuća i zemlja stoji zapuštena jer nikoga nema koji bi to uređivao održavao. Hvala na bilo kakvom odgovoru.
  7. Na što paziti kod kupnje nekretnine Na što je sve potrebno obratiti pažnju kod kupnje neke nekretnine,u koje dokumente od vlasnika je potrebno da kupac ima uvid,može li što sam provjeriti dali je sve u redu sa vlasništvom,da nije nekretnina pod hipotekom ili slično,tko može napraviti procjenu vrijednosti nekretnine? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija