Jump to content

Leno

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U zakonu je točno navedeno bračni drug,još nema izmjene zakona koji to pravo daje izvanbračnom drugu.Izmjenjen je obiteljski zakon,nasljedno pravo,zakon o mirovinskom osiguranju ali ne i porezni !!
  2. To znači kad ispuniš uvjete za starosnu mirovinu podneseš zahtjev za izbor povoljnije mirovine,radi se izračun i ukoliko ti je povoljnija sa dodatkom obustavlja se mirovina po ZOPHBR a određuje se isplata mirovine po ZOMO.Kosorica nije navela da je dodatak kategorija koju je moguče i obustaviti ukoliko na vlast dođe neka druga politička opcija.
  3. Po Zakonu o mirovinskom osiguranju ne postoji ta mogučnost!!!!
  4. Očekuje te prevođenje ali prema uzroku koji posjeduješ će vjerovtno biti negativno za tebe,što znači da če ti se donijeti riješenje u cijekom iznosu tako da ti dodatak neče biti vše izdvojena cijelina
  5. Može imati uijecaja ali u negativnom smislu buduči ti se uzročno posljedična veza nastankainvalidnosti može povezati sa razdobljem prije domovin.rata..
  6. Prevođenje svih korisnika po novom ZOPHBRD-u če biti najkasnije do 31.12.2007 god,dakle 3 god.od dan stupanja na snagu novog Zakona.
  7. Ako nemaš HRVI male su šanse ,ali je moguče ostvariti pozitivan ishod ako iza toga stoji snažna medicinska dokumentacija,ali ni tada uzrok u ratu neče prelaziti 30%
  8. Ukoliko si korisnik osobne invalidnine po rješenju o priznanju prava na HRVI nemaš po zakonu pravo na tjelesno oštečenje..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija