Jump to content

Toni28

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da, ali ja bi radije da dobije kaznu, dakle, dali je to kazneno djelo ili ne? O cemu ovisi?
  2. Pozdrav, susjed je bez ikakvih suglasnosti postavio kameru koja gleda na zajednicke prostorije, nema ni nikakve obavijesti ni naljepnice naravno. Pitanje je jel mogu odma prijavit kazneno djelo policiji ili moram prvo preko agencije?
  3. Da, da mislio sam mozda prvo ovu prvu tuzbu, pa tuzenica kaze da je prodan, pa onda da preinacim na isplatu, ali logicno je da odma ide tuzba za isplatu. Zahvaljujem.
  4. Postoje, ali ce se vjerovatno odrec nasljedstva. Zahvaljujem vam na odgovoru.
  5. Ok, karikirao sam, mozda bude mjesecna mirovina koja je recimo 4 tisuce kuna, a dug je 10. Htio sam reci da je dug veci od imovine. Medjutim, ja iza ostavinske ulazim u spor zbog povrata dara, a taj dar je vrijedniji od duga. Dakle, taj dug placam ako spor zavrsi u moju korist?
  6. Kod mene je ovakva situacija. Ubrzo imam ostavinsku, od imovine nema nista ali ima dugova. E sad, problem je sto se ja ne smijem odrec nasljedstva jer idem u spor ( kao tuzitelj) radi povrata dara zbog povrede nuznog dijela. Moj nuzni dio je 1/8. Moje pitanje bi bilo, u slucaju da prihvatim nasljedstvo ( koje ce tek bit utvrdjeno u sporu), kad i koliko je moj udio. Naravno, uzimam kao logicno da ako se odreknem nasljedstva, nemam pravo na tuzbu za povrat dara radi povrede nuznog dijela. Pod ovim koliki je moj dio mislim na moj udio u dugu.
  7. Update, ostavitelj nema imovine osim navedenog dara. Taj dar ( stan je prodan). Moje pitanje dal moja tuzba glasi na povrat stana u imovinsku masu radi namirenja nuznog dijela ili odma idem na isplatu ekvivalentne tj prodajne vrijednosti tog stana.
  8. Da, u pravu ste, taj uglavak mi je izazvao sumnju jer darovni ugovor bi trebao bit bez protucinidbe. Takodjer, kao i vi smatram da ukoliko je namjera bila dosmrtni ugovor, trebali su to uciniti u propisanom obliku. Uglavnom , vidjet cemo sto kaze sud....
  9. Update, dobio sam darovni ugovor ali u njega je ugradjena stavka- " darovanje je ucinjeno iz razloga sto daroprimateljica skrvi o darovatelju sto ce ciniti i ubuduce, osobito na nacin da se obvezuje darovatelju omoguciti stanovanje u predmetnom stanu, a u slucaju otudjenja nekretnime iz tocke 1 ovog ugovora osigurati darovatelju primjereni smjestaj, osigurati mu potpunu prehranu, svu potrebnu njegu u slucaju bolesti i nemoci, snositi troskove lijecenja, placati rezijke i druge troskove zajednickog stanovanja. E sad moje pitanje je, dali ovo ometa moje pravo na nuzni dio u slucaju da se dokaze da je o njemu skrbljeno, tj kakav utjecaj ova stavka ima na nuzni dio?
  10. Ok, zahvaljujem na odgovoru.
  11. Zahavaljujem, no jel z.k ured ovlasten mi to dati ili mora sud zatrazit od njega u slucaju parnice?
  12. Zaboravio sam reci da je ona taj stan prodala prosle godine.
  13. Toni28

    Nuzni dio

    Pozdrav ekipa, i sam sam zahrdjali pravnik pa mi treba pomoc. Stanje je ovakvo: s ocem nisam bio u kontaktu cijeli zivot. Iza rastave sa mojom majkom se ponovo ozenio te dobio jos jedno dijete. Prosli mjesec je umro. Prije par godina je darovao toj kceri svoj dio stana ( druga polovica je zenina). E sad, znam da imam pravo na nuzni dio, ali kako da dokazem da je doslo do darovanja, posto sam do podatka dosao nesluzbeno. U poreznoj upravi mi ne daju podatke kod kojeg je javnog biljeznika ovjeren ugovor. Uglavnom, moje pitanje je- ako odem u parnicni postupak, moze li sud naloziti poreznoj upravi ili javnom biljezniku dostavu tog ugovora u dokazne svrhe?
  14. Moze li mi netko reci jel u Ugovoru treba bit naznacena vrijednost i kako je određujem, također, trebam li dodat crtice do kraja reda da nesto ne bude naknadno dodano? hvala.
  15. Hzmo je prema ovršnoj ispravi imao isplatiti određenu cifru, koja se sastojala od glavnice i kamate. Radi se o alimentaciji. Pošto se radi o obrocima i iz 90g jednostavno su mi rekli da oni nemaju program za izračun tih kamata te mi isplatili cifru bez kamata i rekli da ih tužim. I tužio sam ih i to za naknadu štete, građanskom sudu. E sad, oni daju prigovor promašene pasivne legitimacije, kažu da sam trebao tužit RH, jesu li u pravu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija