Jump to content

hosta

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da li je za zastupanje na sudu dovoljno dati osobi s završenim pravnim fakultetom punomoč ili to mora biti osoba koja ima advokaturu.
  2. Dobio sam poziv javnog bilježnika za ostavinsku raspravu,na pozivu je potpis i žig osobe (javnobilježnički prisjednik)koja je ujedno i pravni zastupnik moga sina.Je li to zakonski dozvoljeno i što mi je činiti.
  3. Mnogo Vam fala na odgovorima koji su mi sada razjasnili neke stvari.Samo da pojasnim ,kuća koju je mama darovala mome sinu je kuća koju je otac sagradio,a mala seoska kuća sa zemljištem koju je tata naknadno kupio nasljedio sam po tati nakon njegove smrti 2/3 i nakon bratove smrti 1/3
  4. To je moj sin ,a izjava u oporuci kojom mi se uskračuje pravo nasljedstva zbog dobivene kuće i gradilišta je neistinita,jer sam ja tu kuću i prpadajuče zemljište nasljedio poslije smrti oca i brata.Radi se o oranicama ,a koje ne mogu biti građevnsko zemljište.
  5. Sin je uspio uvjeriti baku (moju mamu)da mu daruje kuću jer u suprotnom ostaje bez nje (razlog,uzet će je žena koja je samnom živjela 2,5g,ali u to vrijeme već sam bio sam)i mama mu ja darovnim ugovorom darovala kuću,a što sam ja saznao tek nakon 5mj.Ove godine mama je umrla i na ostavinskoj raspravi ja sam tražio nužni dio.No sin je donio oporuku u kojoj mama njemu ostavlja kuću te ostalu pokretnu inepokretnu imovinu.Meni uskračuje pravo nasljedstva i nužnog djela ,jer sam ja za njezina života dobio kuću i gradilište.Nakon smrti oca ,a poslije i brata naslijedio sam kuću,vočnjak i dvije oranice,a od mame nisam dobio ništa.Obzirom da mi sin osporava nužni dio traži sudski postupak molim Vas da mi pomognete ,imam li pravo na nužni dio ili ne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija