Jump to content

arda

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ne treba Vam se pozivati na zastaru,možete jednostavno napisati žalbu na prekršajni nalog,i navesti da ste im dali putovnicu na uvid;njihova prvenstveno zadaća je kontrola putnih isprava i postupanje po Zakonu o nadzoru državne granice;iznimna je situacija na prijelazu u Kleku;jer imamo pravo po Daytonskom sporazumu prolaza kroz Neum;pa npr.kada idete iz Splita u Dubrovnik;može se smatrati Neum samo tranzit,uglavnom zato pišu prijave iz Zakona o osobnoj iskaznici kao da Vas zateknu bez osobne iskaznice na teritoriji RH.Eto,napišite prigovor u zakonskom roku.LP.
  2. Mislim da možete podnijeti tužbu za nematerijalnu štetu-povredu osobnosti;odnosno ono što se zove pravo na duševnu bol. LP.
  3. Poštovani, Da li je moguće ostvariti duplu alimentaciju.Naime,razveo sam brak u HR i po odluci suda plaćam uredno alimentaciju.Svakog mjeseca uredno trajnim nalogom se dižu sredstva sa moje mirovine koju imam u Hrvatskoj.Trenutno radim u stranoj državi,na drugom kontinentu,te sam suočen prijetnjom da i tamo plaćam alimentaciju.Je li to moguće?
  4. arda

    vrsta ugovora

    Poštovani, Treba mi pravni savjet,a tiče se same forme i naziva ugovora. Naime,u postupku sam legalizacije kuće.Dobio sam rješenje o izvedenom stanju,već imam spremnu "etažaciju objekta".Međutim,objekat(kuća)koja se treba uplaniti je na dvije parcele,tj.čestice-od kojih sam(manje)vlasnik ja, a druge otac; i treba izvršiti parcelizaciju,tj.svesti na jednu česticu.Pitanje glasi:Da li ću provesti ugovorom u darovanju kod javnog bilježnika(Pr:ja darujem česticu oca da se svede na jednu)ili postoji neka druga vrsta ugovora? I drugo pitanje,u projektu etažacije,s obzirom da se radi o dva vlasnika,i rješenje o izvedenom stanju je na dva vlasnika(ja i otac)da li i tu treba sačiniti neku vrstu ugovora da bi se etažacija mogla provesti.Unaprijed zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija