Jump to content

Sepolco

Korisnik
 • Broj objava

  566
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Sepolco je zadnji put osvojio dan prosinac 21 2012

Sepolco objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Sepolco

 • Rang
  Veteran
 1. Jer je to bila opomena, a nije pokrenut sudski (ovršni) postupak! Ubuduće da znate, kad vam dođe opomena od nekog odvj. društva, ako nije preporučena, a znate da ste dužni,platite dug, ail posebnom uplatnicom, a odvj. trošak zanemarite jer i da pokretnu ovrhu ne mogu dokazati da ste vi zaprimili opomenu, a to što ste platiti općom uplatnicom ( a ne onom koju su vam poslali) ide vam u prilog jer ste vi samo ispunili svoju oibvezu. Odvj. onda znaju tražiti trošak pozivajući se na opomene koje su 250 kn + pdv, a bez dokaza sud im ga nikad neće dodijeliti!
 2. To je opomena, nije još ovrha. Zastara je. Prigovor poslati tijelu koje ga je poslalo, navesti da nemate nikakvog duga, niste upoznati s nikakvim dugom, pozvati se na zastaru i zamoliti da vas ne maltretiraju sa nečim s čime niste upoznati i što niste potrošili. Poslati preporučeno s povratnicom kao dokaz slanja ako dodje do ovrhe, al neće jer love u mutnom!
 3. Nazvati Hrvatsku odvjetničku komoru reći će vam sve detalje i uvjete!
 4. Nedavno je min. financija najavio da će se omogućiti poreznim dužnicima otplata duga bez kamata na rate. Da li spadate u kategoriju koja će to moći vidjet ćete. Trebate otići u nadležnu poreznu upravu i pokušati se dogovoriti!
 5. da,može. Ako je ispod prosječne plaće izuzeto je od ovrhe 2/3. Otvoriti zaštićeni račun!
 6. Ovako, kad placate naplaćuje se obrnutim redoslijedom. Prvo trošak odvjetnika, pa kamata na svaki neplaćeni iznos od dan dospijeća do isplate (14%) godišnje, pa onda glavnica. Treba izračunati koliko vam je tada bila kamata i jeste li već počeli otplaćivati istu. Prema mojoj računici jeste. E sad, na taj iznos koji je ostao i dalje je tekla kamata sve ove godine. 14% godišnje. Dakle, 500 kn odvj. troška je plaćeno, kamata je plaćena, ostao je dio glavnice koji niste otplatili i na koji je nastavila rasti kamata sve ove godine jer niste ispoštovali nagodbu! To trebate izračunati da vidite koliki je točno iznos, kamata da vam nisu preračunali! Dakle ako je bio prijedlog za ovrhu, vi ste sklopili nagodbu (usmenu, ali ipak nagodbu), 10 godina je izvršenje ovrhe, ali ste to prekinuli priznanjem duga! Izračunati, platiti i tražiti potvrdu sa pečatom i potpisom ovlaštenog odvjetnika da je dug podmiren! Ako je bila samo OPOMENA iz 2006 godine, a ne prijedlog za ovrhu sve je već bilo davno zastarjelo (godinu dana od pojedinog računa), a vi ste priznanjem duga prekinuli zastaru!
 7. Nije tako lako isključiti nužne nasljednike, trebali bi se "ogrjiešiti" teško da bi bili isključeni. A ako ih ne isključi, a povrijeđen je nužni nasljedni dio, nasljednici će imati pravo vraćanja!
 8. Niste upoznati sa sadržajem i okonostima tih predmeta i 6-7 biljaka već dugi niz godina NIJE beznačajno djelo. Posadite ih pa ćete vidjeti jel beznačajno djelo!
 9. ako ste je isplatili za njezin dio sastavati ugovor o kupoprodaji njezinog dijela! možete i ugovor o darovanju,ali kad ste joj već platili bolje je ug. o kupoprodaji, jače je pravne snage, a svakako ćete i na jedan ili na drugi morati platiti 5% poreza na promet nekretnina! Majka može raspolagati samo svojim dijelom, ali i ako prepiše nekome trećem, vi i sestra možete tražiti svoj nužni dio (pola od onoga što bi naslijedili da nije raspolagala nekretninom) Sestra vam ne možete dati što nije njezino, a kod nas se ne priznaje unaprijed odricanja od nasljedstva! jedino s majkom možete regulirati da napravi oporuku pa vama sve ostavlja nakon smrti!
 10. nejasan upit! kolika je bila glavnica i od kad je dug?
 11. Ortaci solidarno odgovaraju za obveze ortaštva!
 12. Presuda je pravomoćna! spor je male vrijednosti. Moguća je jedino Ustavna tužba! Evenutalno prijedlog za ponavljanje postupka, razloge tražite u Zakonu u parničnom postupku, al neće se to dogoditi. Ako ne platite ovršit će vas, dobit ćete dodatne troškove.
 13. rok potrazivanja za naknadu stete iznosi 3 g. i tece od kad je ostecenik doznao za stetu i za osobu koja je stetu ucinila (to je subjektivni rok). u svakom slucaju potrazivanje zastarijeva za pet godina od kada je steta nastala (objektivni rok).
 14. Prijava nadležnoj liječničkoj službi radi provođenja disciplinkog postupka. Kaznena prijava nadležnom DO. i tužba za naknadu štete. Svakako će se morati provesti vještačenje. Angažirati odvjetnika jer je postupak kompliciran. Ako i nije kd, a utvrdi se da postoje disciplinske povrede i to parnični sud cijeni kod postupka naknade štete! Sretno, pozdrav!
 15. 4 biljke nisu beznačajno djelo. Jedino ako su imale manje od 0,3 % thc onda nije ni kazneno djelo!
×
×
 • Napravi novi...