Jump to content

sused

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim vas za savjet i odgovor. Doktorica opće prakse mi je zaključila bolovanje koje se vodilo kao ozljeda na radu zbog ozlljede nožnog zgloba nakon 72 dana. Dva puta prije zaljučenja bolovanja žalio sam se na bolove u križima koji su posljedica operacij i sada su prisutni. Tjekom bolovanja obavio sam pregled neurokirurga koji preporuća pregled fizijatra,terapije , MR i poštedni rad. Sve sam joj to priložio ,sve pretrage dogovorio i to u narednih 2 tjedna. Međutim ona veli da je njezina procjena da ja mogu u takvom stanju ići na posao i da nema razloga više da me drži na bolovanju. Isti dan kada mi je zaključila bolovanje otišao sam u bolnicu na hitnu neurologiju te se opet požalio na bolove u križima i grčeve u nozi. Neurolog me pregledao te preporućio obaviti dogovorene pretrage, mirovanje i terapiju. S tim nalazom javljam se drugi dan svojoj doktorici i ona dalje tvrdi da nema indikacija za nastavak bolovanja. Kad sam joj rekao što je u ovom slučaju vjerojatnije njezina procjena ili preporuka specijaliste neurokirurga i neurologa pocela je vikati na mene i savjetuje me da promenim svog doktora. Otvorila mi je novo bolovanje odma sa narednim danom tako da nije bilo prekida u datumima osim administrativnog. Po obavljenim pretragama MR i fizijatra ustanovljeeno je da u takvom stanju nisam mogao obavljati poslovne obveze te da je trebalo odmirovati dok se bolovi smanje ili nestanu. Pošto je prekinula bolovanje od 72 dana i 73 dan odobrila novo na kojem sam bio još 25 dana imam li pravo tražiti pomoć od poslodavca nakon 90 dana? Smatram da nisam bio ustrajan nanjela bi mi štetu zdravlju, a i financijsku u kolio mi ne priznaju kao neprekidno bolovanje. Što poduzeti?
 2. Obrađujem vinograd koji se nalazi na dvije čestice gdje ima više suvlasnika. S jednim od njih radila se zamjena prije 50 i više godina. Vinograd uživamo od 1983.g. moja ga je otac stekao kupovinom od čovjeka koji ga je stekao zamjenom. Nitko ne polaže pravo na taj dio čestica niti nas smeta. U razgovoru sa ostalim suvlasnicima došao sam do informacije s kim je u povijesti bila zamjena ali taj je čovjek mrtav preko 40 godina. Nitko ne zna ima li nasljednike ili ne. U gruntovnici i katastru se sve još vodi na njega. Pošto se mrtav čovjek ne može tužiti tako su mi rekli na sudu ne znam što mi je za činiti dalje ? Molim nekoga da mi pomogne , hvala.
 3. Molim za pomoć, a vezano za razvrgnuće suvlasničke zajednice. Predmetna čestica zove se pašnjak i ona se godinama ne obrađuje i postala je divlje smetlište. Radi se o površini 3000 čhv koja je bila podijeljena na dva brata svakome 1500 čhv. Naknadnom diobom dijelilo se na njihove potomke itd. U tim diobama i kupnjom stekao sam 750 čhv od kojih 375 čhv obrađujem, a ostalih 375 čhv koje sam kupio stoji pusto. U namjeri da taj pusti dio stavim u funkciju tj. da počistim i nešto zasadim počeli su se protiviti ostali suvlasnici (2/10). Nitko od njih ništa ne obrađuje već i sami bacaju smeće svud uokolo po toj čestici. Za razvrgnuće suvlasničke zajednice nitko nije zainteresiran osim mene zato me zanima što napraviti da se ta trakavica jednom riješi?
 4. Vlasnik sam čestice 1/1 na kojoj je izgrađena izgrađena kuća gospodarski objekt. Uz navedene objekte nalazi se okućnica i voćnjak. Do prije 1,5 godine kroz moj voćnjak pješice je prolazila susjeda do svoje kuće i ponekad bi prošao traktor dovoziti joj drva za ogrjev. Nakon smrti susjede koja je sama živjela u svojoj kući na ulaz moje čestice navezao sam šoder kako ne bi nitko dalje mogao tu prolaziti vozilima. Nakon toga kći i zet moje susjede podižu tužbu za ometanje posjeda te navode da je njihova majka taj dio dvorišta koristila dugo godina i da je to njihov dio dvorišta, a da se na mene samo vodi u gruntovnici i katastru. Prolaz kroz voćnjak dopustio je moj otac to su oni znali, ali se sad ničega više ne sjećaju. Pošto sam im predočio svu dokumentaciju od toga kako je moj otac stekao nekretninu, a nakon njega ja, podižu vlasničku tužbu. Održano je prvo ročište za ometanje posjeda zatim očevid na terenu, odluka se još čeka. Ročište za vlasničku tužbu još nije zakazano od strane suda. Sporni dio od uvijek koristim na način kao i moji predci i nikad nije bilo problema između nas i susjede. U travnju ove godine navozio sam drva za ogrjev te ih istovario na sada sporni dio i tako su stajala do srpnja kada sam ih usitnio i složio u drugom smjeru tj, u smjeru međe , a paralelno sa šoderom za koji su podnijeli tužbu. U međuvremenu (3.7.2017) je bio očevid i ta su drva stajala na dvorištu što su vidjeli sudac i sve stranke u postupku i nitko od prisutnih nije imao prigovora. Ponovno su podnjeli tužbu za ometanje posjeda zbog tih drva te navode da su ih primijetili 10.7.2017.g. i da im je zaprečen put u "njihovo" dvorište. Angažirao sam odvjetnika koji mi sugerira da ne ulazim s njima u nikakve odnose pošto je već nekoliko puta dolazila policija na moj i njihov poziv da se utvrdi trenutno zatečeno stanje. Nisu za nikakav dogovor nego samo prijetnje i verbaliziranje pogrdnim riječima. Kakav bi mogao biti ishod iz svega toga ?
 5. Molim vas za savjet na koji način kupiti zemljište. Čestica se sastoji od više suvlasnika u omjerima tako da se 4/8 vode na tri osobe koje su žive, a 4/8 na njihovog pradjeda. Sva trojica su jedini nasljednici svog pradjeda i samo jedan od njh tu česticu uživa. Čestica nema tereta i rado bi ju prodali samo ne znamo dali je to moguće kupoprodajnim ugovorom ili treba na neki drugi način. Hvala !
 6. sused

  Spor sa susjedom

  Podnio sam tužbu za ometanje posjeda i sad čekam poziv od suda. Međutim susjeda je ogradila sporni dio čestice i time mi zapriječila put do mojih stvari. Stavljen je lokot na ulaz. Policija me upozorila da ogradu ne smijem srušiti jer da u protivnom činim kazneno djelo. Na upit kako da dođem do svojih stvari (priključaka za traktor) ogradu ne smijem srušiti, tzv. ulaz je zaključan lokotom, odgovor policije je da oni tu ne mogu ništa bez sudskog naloga. Kome da se još obratim, jer trebam svaki dan neki od priključaka , a sad ne mogu do ničega, jedino po zraku !?
 7. Poštovani ! Imam problem sa susjedom koja ne živi u kući koju je naslijedila iza svoje majke. Nikako da uredimo među između naših čestica pokrenuo sam postupak sudskog uređenja međe. Cijelo vrijeme svojata da je sporni dio njezin, te da je to njezina pok. majka to stekla dosijelošću. Ona nema nikakav dokument kojim bi to potvrdila već samo sve rješava galamom. Za života njezine majke moj je otac dozvolio da smije pješice prolaziti preko našeg posjeda pošto se radilo o staroj i bolesnoj osobi. I njezinoj kćeri dozvolio da stane na ulazu dok si posječuje majku. Nakon smrti njezine majke upozorio sam ju da ne ulazi na moj posjed na što se ona oglušila. Sad je na taj sporni dio nabacala glomazni odpad i to tako stoji. Zvao sam policiju da obave očevid i da zaustave to, no međutim samo su uzeli od mene izjavu otišli do susjede i ona je dalje nastavila sa bacanjem smeča na moj posjed. Već sam prije zvao policiju zbog raznih prijetnji od strane susjede, ali od toga ništa. Policija me upozorava da ne ulazim u verbalni kontakt s njom i da ne zalazim na sporni dio dok je ona prisutna. Na tom dijelu su moje stvari i sad ja moram čekati da ona ode ili se prilagođavati njezinom raspoloženju, moje shvaćanje uputa od službenika policije. Što dalje da poduzmem, to je za jedan kamion glomaznog odpada razbacano na sve strane?
 8. Molim za pomoć ! Imam problem oko utvrđivanja međe u dvorištu. Zamolio sam susjedu da obnovimo među između moje i njezine čestice pošto su nestale vidljive oznake koje su označivale među. Prema katastru njezin pok.otac gradnjom kuće početkom 70-tih ušao je na moju česticu cca.1,8m. i nikad nije postojala ograda između nas. Za tu kuću nije pokrenut postupak legalizacije, nitko ne živi u njoj i u ruševnom je stanju. Po ostavini iza svoje majke susjeda koja ne živi u toj kući ne želi nikakvu izmjeru već tvrdi da je njezina kuća na njezinoj zemlji i da je međa do ograde koju je moj otac napravio iz nekih drugih razloga. Na moje inzistiranje da joj predočim svu dokumentaciju koju imam i gdje je vidljivo da međa nije ograda nego da je međa od ograde cca.10metara dalje, ne želi ni čuti. Zamolio sam geodeta da joj on objasni situaciju i da mirnim putem postignemo dogovor. Geodet ju telefonski nazvao te ju zamolio da izađe na teren kako bi izvršio izmjeru čestica, no ona to ne želi. Taj dio svog posjeda uredno održavam ne prelazim među, već se držim cca.0.5m unutar svojeg posjeda, odlažem stvari i oruđa... . Strina koja je živjela u toj ruševnoj kući pješice je prelazila preko mog posjeda i jednom godišnje je prelazio traktor što su joj dovozili drva (to je bio dogovor između mog oca i pok.strine) i cca1 puta mjesečno pristala automobilom na ulazu u česticu njezina kćer koja ju je posječivala. Pošto taj dio mog posjeda nije ograđen postavio sam fizičku prepreku od strane ulice i znakom zabranio zaustavljanje i parkiranje na privatnom posjedu. Što mi je dalje za činiti da riješim ovaj problem ?
 9. Poštovani ! Molio bi nekog da mi odgovori dali je moguće kupiti samo dio čestice od vlasnika. Naime radi se o vinogradu koji u naravi svojom površinom prelazi kroz dvije čestice. ZK vlasnik je upisan da ima na jednoj čestici 350čhv, a na drugoj 500 čhv. Na te dvije čestice se nalazi vinograd koji je moj otac stekao zamjenom sa prednikom vlasnika tih čestica. Površina vinograda je cca. 115 čhv to smo zajednički utvrdili i složili se oko površine. Sad mene zanima kakav ugovor moramo sklopiti sa ZK vlasnikom i treba li zvati geodeta da se to riješi ? Hvala !
 10. Dobio sam nalog od HRT da moram platiti 1000kn kaznu što nisam plaćao tv pretplatu i da uplatom navedene kazne potvrđujem da ću ubuduće biti pretplatnik. U koliko izvršim uplatu u roku 8 dana da će obustaviti prekršajni prijedlog. Točno je da nisam plaćao pretplatu više od 5 godina pošto je moj otac odjavio prijamnik stoga nisu dolazile ni uplatnice. Na nalogu piše da je kontrolor 20.10.2015.g. utvrdio da se u našoj kući nalazi 1 AV prijemnik. Na mojoj adresi nitko od djelatnika nije bio niti prije niti poslije tog datuma. Što moram učiniti da mi ne sjednu na plaću jer ne mogu platiti ovoliki iznos?
 11. Ostavinski postupak je obustavljen što se nisu mogli dogovoriti oko podjele ostale imovine. Predmetna čestica nije bila razlog tome.
 12. Molim nekog da mi odgovori što pokrenuti u konkretnom slučaju. Naime, nekad davno moj djed i susjed su zamijenili čestice usmenim dogovorom. Kasnije je moj djed dao ocu da na toj čestici izgradi gospodarsku zgradu. Da bi stvar bila još složenija zgrada se nalazi pola na čestici koja je 1/1 na mog oca, a pola na čestici koja je dobivena zamjenom. Na spornoj čestici u gruntovnici se vode pok. vlasnik kojem pripada 7/14 dijela i sedmero njegovih nasljednika kojima pripada po 1/14 dijela. Svi su voljni potpisati mom ocu tj. odreći se svog dijela ali je sporno pok. vlasnik jer iza njega je obustavljen ostavinski postupak i nisu dobili rješenje o nasljedstvu. Ta čestica je zamijenjena početkom 70-tih godina možda i koju prije. Sad mene zanima postoji li kakvo rješenje ovog mog slučaja pošto je moj otac izrazio želju da mi daruje svoju imovinu, a sad je jedino sporno kako da riješimo gospodarsku zgradu?
 13. Koje bi radnje sada ja trebao poduzeti (moj otac) da mi ogradimo česticu kako stoji u katastru i u gruntovnici. Odnosno kojim se institucijama obratiti za dozvolu građenja, a još se i na jednom dijelu kuda prolazi međa nalazi građevni objekt cca16m2 koji je u ruševnom stanju.
 14. Molim nekog da mi objasni kako doći do do do potrebne dokumentacije čime bi se dokazalo vlasništvo nekretnine. Naime otac tvrdi da je od svog oca kupio česticu na kojoj je napravljena kuća 1966.g. i u svim papirima se vodi kao vlasnik 1/1. Pok.brat mog oca je imao puno manje dvorište od nas i onda mu je moj otac dopustio da se koristi dijelom dvorišta naše čestice za odlaganje stvari, priključaka itd. Sve su to bili usmeni dogovori. Nakon nekoliko godina otac je podigao ogradu u dubinu naše čestice 12m, a naknadno da će podignuti drugu ogradu do međe kada stric više neće imati potrebu za korištenjem preostalog dijela i tu zasaditi voćke. U međuvremenu stric je preminuo i moj otac ostario i nije došlo do nikakve promjene. Sada nasljednici moga strica navode da su oni uživali taj dio dvorišta više od 30.g. i osporavaju da je to vlasništvo moga oca. Što trebam poduzeti da riješim problem i dali je moguće kako doći u trag kako je uopće moj otac postao vlasnikom jer ja taj ugovor ne mogu pronaći. Hvala!
×
×
 • Napravi novi...