Jump to content

LAZAR

Korisnik
  • Broj objava

    118
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je LAZAR objavio

  1. neću tvrditi da je oduvijek pravo na 2/3, ali moje iskustvo seže u prošlo stoljeće kada sam dao prigovor na ovrhu cijele plaće i sud je dozvolio ovrhu samo jedne trećine iako sam potpisao da se može uzimati cijela plaća. taj zakon seže još u jugu samo smo onda svi imali posao i vraćali dugove (komunisti vratite se (ali ne kao hdz-ovci) sve vam je oprošteno). danas je dovoljno da odete u finu i postupite kao što je napisao draganec. meni su 10. 2. isplatili čak 6 invalidnina ranije ovršenih.
  2. ako istinski želite nekome pomoći onda odgovorite na postavljeno pitanje ili šutite, ili tražite pojašnjenje ili pročitajte prijašnje postove dotične osobe koja pita pa će vam situacija biti jasnija. ne lupajte odmah đonom. to se prvenstveno odnosi na i346 i kaktusa za koje se iskreno nadam da nisu kao suprug od napolitanke. napolitanki bi savjetovao da postupa po dosadašnjem (važečem) rješenju ili presudi, do pravomoćnosti novog rješenja ili presude.
  3. i još jedno, ako nije želio dijete, gospodin se trebao zaštititi, jer nismo u 12 vijeku, i danas nitko nemože ostati slučajno trudan, osim ako joj to nije namjera - ili ih je ponijela strast pa ni jedno ni drugo nisu razmišljali o posljedicama, misleći ipak da se to njima nemože dogoditi, ali dogodilo se. sada se treba suočiti sa posljedicama i vidimo kako to baš i neide lako. ubuduće pišite kurentom.
  4. postavite pitanje na forumu prava branitelja. što se tiče obiteljske mirovine na njoj se nemogu naplatiti dugovanja vašeg oca jer mirovina nije nasljedna već pravo vaše majke koje je stekla u suživotu sa vašim ocem. banka se može naplatiti samo iz nasljedstva i ostavine koje je ostavio vaš otac i to svim nasljednicima u jednakim iznosima. obiteljska mirovina nije nasljedstvo već pravna stečevina. sretno!
  5. neznam što si odgovorio na moj napis da te je moderatorica onako ukorila no nakon ovog napisa znam da sam bio preblag. sretno na testu, čestitke na očinstvu.
  6. pošto je punoljetna po prve dvije točke gubi pravo na redovno školovanje i gubi pravo na alimentaciju. ako padne razred ima pravo na jedno ponavljanje i može nastaviti redovno školovanje te imati i dalje pravo na alimentaciju. no može joj se desiti da ju ista škola neće htjeti upisati ponovo u isti razred čime gubi pravo na redovno školovanje i na alimentaciju. prije dvije godine sin je imao velikih zdravstvenih problema što mu se odrazilo na uspjeh i tu bi godinu sigurno pao da termin iz 7 mj. za operaciju kralježnice nisu prebacili na 4 mj. iste godine te smo ga ispisali iz škole. po liječniku je trebao pauzirati i slijedeću godinu no nevjerojatno se je brzo oporavio i uz preporuku liječnika uspjeli smo ga upisati dva dana nakon početka nastave iste godine no u drugu školu (prije strojarska sada ekonomska). i dalje je zadržao prava redovnog učenika. možda bi bilo dobro da potražite savjet u uredu za profesionalnu orjentaciju pri zavodu za zapošljavanje ili u županijskom uredu za školstvo. mislim da je važnije što će biti od nje u budućnosti nego da dobiva alimentaciju još neko vrijeme, a da to ne zaslužuje. ako želi iskreno završiti neku školu otac će joj svakako pomoći financijski. čudi me da škola nije ništa poduzela. nas je škola prva upozorila na promjene u ponašanju i učenju i posredovala kod dječjeg psihologa što je dalo velike rezultate. danas je vrlodobar učenik kako u ocjenama tako i ponašanju. sretno!
  7. nemogu vjerovat da se nije našao ni jedan pravnik da vam da bilo kakav savjet ili podršku. pravno se može nešto poduzeti, ali s obzirom da ste financijski loše, bez dobrog odvjetnika koji košta ništa. moj ljudski savjet je da odete u podstanare i vidjet ćete da je to lakše nego što ste mislili. možda bi se nakon razvoda majke i oca mogla potaknuti raspodjela bračne stečevine (kuća, zemlj itd). ako vam se nitko ne javi potražite odvjetnika. sretno!
  8. nemogu vjerovat da neznate koja su studentska prava i što gubite gubitkom istih. možda ste zalutali među akademske građane? sretno!
  9. vi ste taj koji bi mogao »pokušati« nju izigrati pošto ona plaća kredit a upisani ste pola-pola kao vlasnici. bilo bi dobro da se dogovorite i pismeno potvrdite tko je koliko vlasnik stana, odnosno dali ona vama što duguje s obzirom da ste 5 godina plaćali pola pola za stan a prije toga nešto uplatili u kešu, isto pola pola kako tvrdite. sretno!
  10. ako sam dobro shvatio, moguće da i nisam) ti bi htio da te njihova majka zamoli da ih viđaš, pa ćeš ih onda viđati. u protivnom tko ih šiša. što si imao s materom imao si i više si niste ništa. tko je koga povrijedio nebitno je. bitno je jedino da djeca imaju i oca i majku i koliko god bio ogorčen na majku što te je ostavila, djeca trebaju i oca i u cijeloj toj priči,nepopravljivu štetu radiš i djeci i sebi a majci baš nikakvu. jesi li shvatio. neznam što više reći već da se skuliraš i budeš primjeran otac kikićima. sretno!
  11. ako znate za drugog poslodavca odite kod njega i recite mu da iako mu isplaćuje plaću u kešu dužan je isplaćivati obustave na plaću. u protivnom prijavite poslodavca. ujedno se raspitajte kod pravnika dali vaša ovrha ima prvenstvo nad drugima jer se radi o zajedničkoj stečevini. sretno!
  12. teško će vam netko dati »dobar« savjet. sami kažete da je otac teškog karaktera pa bi tužba protiv njega samo prelila čašu izrazito teškog karaktera. no napominjem da bi tužbom mogli tražiti povrat ulaganja ili uknjižbu dijela vlasništva nad nekretninom ukoliko vas otac nemože isplatiti i to bi vjerojatno dobili s obzirom da imate papir o ulaganju pohranjen kod javnog bilježnika. sa druge strane gledano, ako mislite da otac nebu zatrajo nekretninu, vi ju ne mislite prodavati, nemate brige. ionako bu to ostalo vašoj djeci jednoga dana kada dođe do ostavinske rasprave nakon smrti djeda. do tada neka djed uživa u unucima pa mu sine da prepiše sve na unuke i prije nego dođe sv. petru na raport. sretno
  13. dok vam se netko sa pravnim savjetom ne javi pokušajte razmisliti o ovome. pokušajte biti nepristrani, odnosno pomozite roditeljima da sagledaju bit problema i da se raziđu (ako je to neminovno) ili da se pomire te krenu ispočetka. možda oboje shvate da i vas uvlače u nešto sa čime nebi smjeli imati veze te i vama rade probleme na taj način. ne tražim da se ne uplićete ako nasilje eskalira no pokušajte im dati do znanja da ih i dalje volite i želita kao roditelje jer su te stečevine nepromjenljive. promjenom brave samo ćete povećati razmirice, a pravno on ima jednaka prava kao i vaša majka da ostane u kući. kako biste se osjećali da on promjeni brave. ako je u pitanju alkohol, radi se o bolesti koju je moguće liječiti, a tu tek trebate ocu kao podrška. sretno!
  14. pretpostavljam da je odluka ispravna jer su vam svi pozivi uručeni, niste došli na ročišta, a niste se ni žalili pa je sud zbog ogluhe dosudio u korist vaše bivše supruge. ako želite više viđati djecu obratite se supruzi. vi ste i dalje roditelj koji ima jednako pravo da skrbi o djeci kao i majka samo za razliku od vas oni su njoj povjereni na brigu. ako se majka ogluši, pokušajte prvo preko nadležnog czss-a. što se tiče alimentacije, slažem se sa vama da je premala za dvoje djece pa ako je želite povećati slobodno uplatite istim načinom kao i sada. sretno!
  15. bledanje, blicanje (ger.) ili davati signale svjetlom, prema gornjem citatu moglo bi se kazniti jer se kod automobila u tom slučaju koristi okidanje dugog svjetla što se može smatrati zasljepljivanjem i može djelovati gore od stalno upaljenih dugih svjetala. sretno
  16. vaš savjet je najbolji i najispravniji i na taj sam način postupio već sedmog prvog i spasio invalidninu od daljnjih ovrha, ali prva je već otišla. da imam posao vraćao bih i dvije trećine dohotka, ali nemam. suosjećam sa ovršenicima i ovrhovoditeljima. osobno smatram da ova odredba po kojoj fina kontrolira ovrhe je super no prvi mjesec je veliki, veliki propust zakonodavca. ako je zakonodavac htio rješiti gorući problem (ovrhe i nelikvidnosti pojedinaca) trebao je dati istu šansu suprotstavljenim stranama no to nije učinio. svi koji imaju ovrhu znali su to prije nove godine, te im je zakonodavac trebao osigurati instrumet (zahtjev) kojim će prije nastupa novog zakona o ovrhama spasiti dio dohotka od ovrhe ako na to imaju pravo. vlast to nije učinila vjerojatno zbog svoje nestručnosti, nezainteresiranosti i aljkavosti. sjetite se pitanja »premijerko koliko košta litra supera« i sve vam je jasno, osim ako ne slinite za premijerkom i njenim osmjehom. sretno!
  17. krivo. niste bespomoćni. ljuti ste na sebe i sve oko sebe. izbacite ljutnju jer vas ona truje. krenite nešto činiti da se osjećate bolje i vidjet ćete da niste bespomoćni. ako nisu nikok ubili, maltretirali ili sanaderovski pokrali, oni su još uvijek normalni roditelji malo više posesivni nego normalni. treba im pokazati da njihova »bebica« zna sama razmišljati i brinuti se o sebi i da ona ima sada svoju djecu o kojima je sposobna se brinuti. nemojte si dozvoliti da iz vas izvlače vašu lošu stranu koju svi u većoj ili manjoj mjeri imamo. neka oni budu ti koji se neznaju ponašati. ne branite im da viđaju djecu, ali neka to bude u vašem prisustvu i na neutralnom terenu. zapitajte se da li volite svoju djecu, koliko, što ste za njih činili u životu da budu sretni i zadovoljni i dali ste to spremni i dalje činiti. i vas je to činilo sretnom i zadovoljnom. jednoga će vam dana teško pasti kada vam se neki malac uvuče u kuću i odvede vaše »dijete« negdje u »nesigurnost« gdje vaše oči i vaš glas ne dopiru. tada je bitno samo dvoje: da su oni sretni i da imaju vašu bezuvjetnu podršku. nadam se da ste sretni, a njihovu ćete podršku dobiti kad tad, jer ljubav je njihova prema vama velika, mada se manifestira na pomalo tužan i ružan način. ja ga baš meljem. što se tiče sustava, ponašajte se normalno i izložite im svoju situaciju temeljito. mislim i nadam se da će to ostati samo na pretnjama koje su izrečene iz čistog očaja. i nemoći. sretno!
  18. brakorazvodna parnica može trajati godinama a može se okončati i brzo. sve ovisi o razumu i svijesti partnera. pretpostavljam da ste podnijeli zahtjev za razvod i naveli datum od kada živite odvojeno te oboje se složili oko datuma. sud će to uzeti u obzir i sve stečeno do tog dana ide u bračnu stečevinu. ako je podigla kredit nakon tog dana on nejde u bračnu stečevinu. kod podjele stečevine postupak se može zakomplicirati pogotovo akoo ste prezaduženi, bez posla i sl. moj vam je savjet da ako nemožete razgovarati ko ljudi ili prijatelji kojima se putevi u jednom trenutku života razilaze, unajmite dobrog odvjetnika. za to kako ispravno postupiti ,veoma je bitan i razlog vašeg razlaza. samo netko tko je stručan i kome ćete se potpuno i skreno povjeriti može vas dobro zastupati. sretno!
  19. apsolutna zastara nastaje nakon deset godina od pravomoćne presude i ne činjenja ili postupanja ovrhovoditelja unutar tog roka. kada je bilo zadnje postupanje od strane tužitelja? kada si dokazao da pokretnine nisu tvoje. čini mi se da je postupanja bilo unutar zadnjih deset godina što znači da zastara nije nastupila. sretno!
  20. bračna stečevina utvrđuje se zaključno sa danom podizanja zahtjeva za razvrgnuće bračne zajednice. što se tiče kredita, ako ga i dalje nastavite otplaćivati i te rate će ući u bračnu stečevinu ako ih prijavite i podnesete dokaz o otplati. kako se sve stečeno u braku dijeli pola-pola to se odnosi i na kredite. ako supruga ne plaća kredit, moći ćete prebijati udjel u bračnoj stečevini. o tome najbolje porazgovarajte sa odvjetnikom jer ako je jedan od partnera nerazuman može drugome zakomplicirati život do te mjere da otplaćuje i svoj kredit i od partnera. primjer: prijatelji su imali stan i oboje puno kredita. stan je kod njegovih kredita bio garancija. pri razvodu stan je prepustio supruzi i djeci s tim da ga ne davi sa alimentacijom i sl. ona je nasjela. nakon razvoda je prestao vraćati svoje kredite. banke su ovršile stan i prodale ga, namirile se. ona je ostala bez stana. i dalje vraća zajeedničke kredite, nema alimentaciju a on se »neopterećen« izvukao iz svega. tu je najveći problem nastao jer nije na vrijeme uzela odvjetnika. sada se ganjaju po sudu i ne nazire se pozitivno rješenje po nju. sretno!
  21. kada šećeš gradom. pitaj prolaznike da li u blizini ima staklana. kada je nađeš slobodno uđi ako je radno vrijeme i pitaj dali imaju ogledalo. imaju. kupi jedno i dobro pogledaj malo dublje, zamisli se i zapitaj što vidiš, pa nam se onda javi. ako nema staklane u blizini skokni do javnog zahoda te tamo pogledaj u ogledalo i »popišaj se«. tebi ni sretno nije dovoljno. bože, ti mu pomozi.
  22. prije 30 godina kada sam se oženio i započeo život u obiteljskoj kući već u prvih 6 mjeseci moja majka je htjela upravljati našim životom ali sam se usprotivio i otišli smo u podstanare. nakon četiri godine pred rođenje kćeri napravili smo grešku i vratili se misleći da se je majka promijenila. sve je bilo dobro 3 mj do rođenja djeteta. nakon toga kao da je vrag ušao u nju. nismo htjeli »igrati« po njenom i poćela je prijetiti policijom, soc službama i što već ne. spakirali se i otišli na stan te komunikaciju sveli na rođendane i praznike. otac je sve to promatrao iz prikrajka kao da ga se ne tiče. nikada u životu više nismo imali problema sa roditeljima, vrlo brzo smo postali veoma dobri i pod stare dane (njihove) brinuli o njima i dostojno ih sahranili. ukratko, želio sam reći da bi bilo dobro, kako kod bolno bilo i možda teško izgledalo, prekinuti svu ovisnost i komunikaciju sa roditeljima. dati otkaz i zaposliti se negdje drugdje. siguran sam da će oni prvi pristupiti jer imate najjače adute, a to su vaša djeca i njihovi unuci. i sam sam djed i volim ih do boli pa sam spreman sve učiniti da ih držim ponekad u narućju. u tome naravno nemam nikakovih zapreka i problema jer poučen primjerom svojih roditelja sa kćerkom i zetom imamo savršen odnos. nikako se nedajte isprovocirati. dobro razmislite. lakše je dva puta biti dobar nego jedanput zao. prijetiti vam može svatko ali te dokaze o maltretiranju i psihičkoj rastrojenosti treba i potkrijepiti. ako vas zove i prijeti ili bilo kako verbalno i drugačije maltretira možete i vi nju prijaviti policiji za maltretiranje. policija će njoj napraviti isto što i vama. nakon učestalih maltretiranja možete tražiti zaštitu od suda. za bolji pravni lijek čekajte savjet nekog pravnika. sretno!
  23. bravo! lijepo je spoznati da još netko čvrsto stoji na zemnlji iako je "pao smarsa". dodao bih da citirane članke zakona pokušate i narodskim riječnikom objasniti jer sam primjetio da većina nas običnih smrtnika koji trebamo savjet nerazumije pravnu stručnu terminologiju. kada sam ostao bez posla i prihoda, zbog nesnalaženja u pravnim vodama i nestručnim i nepravovremenim postupanjem, ostao sam bez dijela kuće, auta i sl. nije mi žao materijalnih stvari koliko osjećaja nemoći i proganjanja poput kriminalca a sve zato jer nisam imao za vraćat dugove i platiti odvjetnika i nikad prije u 40 god. života imao susret sa pravosuđem. zato je ovaj forum izmišljen i hvala svima koji se kače na njega i pravnom podrškom pomažu. ako možete, bezuvjetno vraćajte dugove i pitajte baš o svemu. sretno
  24. iz iskustva prijateljice takvo što se desilo u vrlo sličnom postupku promjene staratelja, iako je druga strana to pokušala eskivirati, uz pomoć nadležnog czss-a i prijetnjom policijskim postupanjem, otac je predao dijete nakon 5 dana. na forumu sam također pročitao par slučajeva kada je sud presudio da se slične stvari imaju izvršiti u tri dana bez obzira na rok žalbe. nisam tvrdio da će to sudac napraviti već sam izrazio mišljenje da bi mogao jer po logici stvarii u tijeku vašeg postupka to mi se čini sasvim normalno i očekivano. naravno sve ovisi o sucu. žao mi je ako sam ti unio dodatni nemir, nije mi bila namjera. i nemoj se bojati i strepiti dali će se pozitivno završiti za tebe, bez obzira na ta tri dana koja sam spomenuo, uvjeren sam da će te na kraju živjeti zajedno i to vrlo brzo. još jednom oprosti. sretno!
  25. nemoj da te sada lovi kriza ili neka grižnja savjesti. učini što je najbolje za dijete i što ono želi. znam da klinac zna što je za njega najbolje, inače se nebi izjasnio kako je. i dalje ćete oba roditelja brinuti o svom djetetu samo će ono sada živjetii kod tebe. važnije je da je dijete kod roditelja koji ga najbolje poznaje i razumije nego gdje će završiti, odnosno nastaviti školovanje. pitaš li se ikada što je tvoja žena mislila kada ti je uskraćivala da viđaš svoje dijete. dali je nju pekla savjest. dali je uopće ima. pokaži joj što je pravi roditelj i prijatelj, tako ćeš biti najbolji učitelj i uzor svome djetetu kakav čovjek i samo treba postati. možda i ona postane bolji čovjek.i nemoj sada da radiš #OOPS#rije. mislim da će sudac naložiti da se djete povjeri ocu na brigu i da se odluka ima izvršiti u roku tri dana bez obzira na rok žalbe. živi bili pa vidjeli. pravda je spora ali dostižna. nemaš pojma koliko sam sretan zbog vas dvojice. sretno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija