Jump to content

frida99

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je frida99 objavio

  1. On je našao nekog advokata koji ga je uspio uvjeriti da je vanknjižni vlasnik moji stanova pa da može doći samo do fizičke diobe po principu ˝jedan meni - jedan njemu˝ iako su stanovi u izgradnji meni oporučno ostavljeni (on je ulagao zajedno samnom dok su se gradili ali je ulagao u tuđu nekretninu - moje je postalo tek nakon smtri roditelja). Budući sud još nije donio nikakvu odluku ja njega izbaciti još uvijek ne mogu. Ma čak bih i tolerirala to što je u drugom stanu da samo plaća ono što potroši a budući on to ne želi ja sam isključila i struju i vodu jer sam ja nositelj. A na sudu ću svakako tražiti da mi plati sve zaostatke režija pa nek se umanji od konačne svote. On dokazati ne može da je plaćao jer ja imam sve potvrde o plaćanju koje marljivo skupljam.
  2. Hvala puno na odgovoru! Možete li mi samo reći na koji članak Obiteljskog zakona da se pozovem jer ono što sam u njemu našla prilično me buni. Naime u čl.209. st.2 kaže da obaveza ide od nastanka tog prava do podizanja tužbe (znači, kod mene još od mog rođenja) a poslije u stavku 3. kaže da tradžbina iz stavka 2 zastarjeva za vrijeme od 5 g. od dana nastanka obveze?
  3. Poštovanje, napunila sam 18 g. i dogodine mislim poći na fakultet. Otac od mog rođenja nije htio imati posla samnom te je plaćao samo fiksni iznos alimentacije po njegovom proizvoljnoj procjeni bez obzira na odluku suda. Mama ga nije tužila nego je prihvatila barem onaj iznos koji je plaćao. Budući mislim studirati izvan mjesta boravka trebati će mi više novca pa mislim oca tužiti za zaostatke. Ovdje na forumu sam našla na oprečna mišljenja pa me zanima imam li ja pravo na isplatu razlike: 1.cijelog iznosa od početka 2.samo zadnjih 3 godine 3.zadnjih 5 godina Puno vam hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija