Jump to content

ibn

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisu baš puno maltretirali "sporednim" zakonima, ali je opet bilo pokoje pitanje. Znaju pitati "tehnička" pitanja, npr.gdje se stavlja potvrda ovršnosti, način upisivanja pravnih osoba u Notaio i sl. Napisao sam već koje su mi bile pisane radnje, nemam ti šta dodati na to... Ukratko, ako naučiš, neće biti problema. Ako znaš odgovore na sva pitanja koja imaš ovdje na Legalisu, na dobrom si putu
  2. Samo iz poslovnika sam imao barem 50 pitanja. Žena je DOSLOVNO, od početka do kraja listala poslovnik, a sa svake stranice minimalno jedno pitanje.
  3. Ja položio prije nepunih mjesec dana... Razvalio Ne sjećam se baš pitanja. Na pisanom dijelu bilo: 1.Ugovor o zakupu poslovnog prostora, sa gluhonijemom strankom 2.Izjava o preuzimanju poslovnog udjela pri povećanju tem.kapitala unosom novih uloga, i to uplatom u novcu i unosom automobila.
  4. Evo, i ja se pridružujem, te Vas molim da i meni pošaljete sve dostupne materijale na ibnkaldun@gmail.com Hvala
  5. Hvala ti na novim pitanja, već sam pomislio da ljudi više ni ne posjećuju ovu temu
  6. Hvala na odgovoru. Ja radim u j.b. uredu, ali ipak mislim da bi mi neka skripta(ukoliko postoji) pomogla, čisto da imam iz čega ponavljati, jer često ne stižem čitati sve one opširne tekstove. Kroz praksu znam dosta toga, ali mi je potrebno svladati definicije iz zakona i podzakonskih akata; čuo sam da dosta inzistiraju na njima. Još jednom te molim, ako imaš bilo kakvu skriptu, molim te da mi ju pošalješ na mail ibnkaldun@gmail.com . Kad si ti polagala?
  7. Ima li među Vama koji ovo čitate netko tko će biti toliko dobar da mi pošalje bilo kakvu skriptu koju ima za javnobilježnički na mail ibnkaldun@gmail.com ? Što više to bolje Bit ću Vam neizmjerno zahvalan. Unaprijed hvala.
  8. Ma bit će sigurno novi zakon, o tome nema rasprave, samo je pitanje koliko će inzistirati i na starima; mislim da i njih treba dosta dobro znati, a najmanje odredbe koje se tiču javnobilježničke prodaje i sl, tj.one odredbe koje i dalje mogu biti u uporabi, bez obzira što je na snagu stupio novi zakon.
  9. ma ja sam siguran da moramo učiti nove zakone, jer su ipak oni osnovni alat po kojem bilježnici rade i na kojem zasnivaju nove akte,solemnizacije, Rješenja o ovrsi i slično. Stare zakone koriste samo kod izdavanja Potvrda o ovršnosti na aktima koji su sastavljeni prema odredbama starih zakona, te kod provedbi javnih dražbi za nekretnine/pokretnine koje su opterećene po pravilima starijih zakona. Najnoviji Ovršni zakon ti je stupio na snagu 15.10.2012.godine i objavljen ti je u NN 112/12
  10. sparkle, mooooolim te da mi pošalješ materijale na mail ibnkaldun@gmail.com Ja planiram u 5-6 mjesecu iduće godine, ali nemam apsolutno ništa literature za Javnobilježnički ispit osim ZJB, statuta Komore i Poslovnika. Još jednom, molim za solidarnost i da mi dostaviš materijale koje imaš. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija