Jump to content

wendor

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je wendor objavio

  1. Visina mirovine je nebitna. Nikako prije 2040, pod bilo kojim uvjetima? Invalidska mirovina nije opcija.
  2. Kada se najranije može otići u bilo koji oblik mirovine? Starosna, prijevremena, kako god da se zove, nije bitno. Imam 40 godina starosti i 16 godina radnog staža.
  3. Po novom minimalna plaća vlasnika tvrtke za rad 1mj biti će 5030,35kn. Ja sam jedini radnik u d.. tvrtki, prijavljen na puno radno vrijeme. Tvrtka ja ima vrlo male prihode. Razmišljam da se prijavim u drugoj tvrtki na puno radno vrijeme. A u svojoj tvrtki bi se prijavio na Minimalni broj sati rada (i koji to broj sati mjesečno bio) po osnovici od 5030,35kn. Da li to mogu napraviti legalno? Koji su mi papiri potrebni? Hvala unaprijed.
  4. Imam pitanje vezano za isplate dnevnica i putnih troškova. Konkretno, riječ je o sportskom klubu i natjecanja na koja idemo. Na putnovanje (najecanje lige i ostalo) idemo sa 2-3 osobna automobila u privatnom vlasništvu. Do sada smo vršili isplatu dnevnica + 2kn/km (za automobil) gotovinom. Igračima (njih 5-6) dnevnicu a vozačima-igračima (njih dvoje) dnevnicu + 2kn/km + autoput. nismo podnosili nikakav JOPPD ili sl. u sustavu smo jednostavnog knjigovodstva za male udruge, nismo u sustavu PDVa. Da li i dalje možemo nastaviti isplaćivati na isti načim? Hvala!
  5. Posudio sam novce firmi, izvršio uplatu na ŽR tvrtke. (cca40k kn) Sada bih vratio te novce natrag. Da li mogu izvršiti povrat pozajmice na svoj osobni tekući račun? ili to mora biti ŽR? i šta bi trebao upisati u polje "Poziv na broj platitelja"? (odnedavo ovedeno? Hvala!
  6. wendor

    GFI-POD

    Da li Firma d.. može predati GFI-POD obrazac pod šifrom "1" - za statistiku i ne predati GFI-POD pod šifrom "3" - za javnu objavu te na taj način izbjeći plaćanje novo uvedene naknade 190- 350kn? za "1" se ne plaća naknada. Hvala!
  7. prošle godine sam predao KD obrazac i primili su mi ga na poreznoj bez problema... možete li me uputit koji bi obrazac trebao popuniti / predati umjesto ovog? hvala!
  8. Obrazac KD da li je firma (d..) dužna popuniti / platiti komorski doprinos i po A.Paušalu i po B. doprinos od dohotka? hvala!
  9. zaboravio sam predat GFI-POD; na FINI neće da mi ga prime. koje su kazne ako ga ne predam?
  10. a koliko to treba čekat? mislim, koliko je naša policija brza / spora ?
  11. upit, prijatelj je bio kod suca za prekršaj, donesena je odluka o novčanoj kazni i oduzimanju vozačke na 2mj. kada starta zabrana upravljanja motornim vozilom? odmah nakon donošenja presude ili još čeka da mu neka odluka dođe kući? hvala!
  12. Uplatio sam neke novce na ŽR (svoje) tvrtke kao pozajmicu. Na koji način ih izvučem natrag: - isplaim si ih na tekući - isplaim si ih na ŽR - podignem na bankomatu (keš) hvala!
  13. Hvala! Sta je sa dobrovoljnim radom, da li se to može tražiti i kako to ide? Treba li pisati neku molbu ili samo reći sucu? Naravno da nema dokaze o tih 12.000kn jer je to bilo usmeno i na licu mjesta. Razgovor policajaca i njega nije bio sniman. Vjerovatno ništa od toga... I kolika je uopće novčana kazna, treba li je platiti odmah ili se to može razvlačiti?
  14. nekidan sam tražio savjet za sebe, ljudi na forumu su mi ga dali. zahvalan sam im. zato sam opet ovdje, cjenim svoje vrijeme. na prijasnjim postovima nisam nasao za voznju iznad 1,5 promila u krvi; a zanima me da li se možeš žaliti ako ti službena osoba da netočne imformacije (kazna od 12.000kn). ako mozes dati savjet iz prakse (ili teorije), bio bih zahvalan.
  15. Prijatelj mi izlazi na sud tj. ročište po prvi put a ni ja nemam puno iskustva pa pitam za savjet. Situacija je sljedeća: Uhvaćen je sa 1.6 promila u krvi, to mu je prvi ozbiljniji prekršaj. Lošeg je imovinskog stanja, on ima vrlo malu plaću, živi sa roditeljima koji su nezaposleni. Vozačka mu je bitna jer ne može raditi bez nje. Izlazi na ročište za par dana. Ako želi tražiti smanjenje novčane kazne, da li da odmah ponese dokumente koji dokazuju loše imovinssko stanje ili to donosi na iduće ročište? Da li može tražiti dobrovoljni rad? kako to uopće ide ? Na koliko će mu biti oduzeta vozačka te da li je moguće zatražiti smanjenje te kazne? Ima par sitnica koje su loše ispale pri samom činu. Tražio je od policajaca da ponovo puše jer nije moguće da je imao toliko alkohola u krvi. Nisu mu omogućili ponovno puhanje. Također kad je pitao za vađenje krvi, policijski službenik mu je rekao da će ga to koštati 12.000kuna... Napominjem da je zaustavljen oko 3h ujuto. Nije otišao na vađenje krvi. Čuo sam da je trošak vađenja krvi oko 500kn... Imate li koji savjet pri odlasku na sud? hvala!
  16. Pozdrav svima. Vozio sam 19km/h (nakon što se odbije 10% tolerance). Nisu me zaustavili, dosla mi je pismena obavjest (nakon 3mj) da ispunim podatke o vozaču. 1) kolika je kazna? 2) da li se isplati žalit na loše materijalno stanje, i kada to napraviti? odmah ili kad mi posalju poziv na prekršajni sud? 3) da li ću na sudu (kad me pozovu) vidjeti dokaz ili mi g nisu ni dužni pokazati? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija