Jump to content

Nika007

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Nika007

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Nika007

  Western Union prevara

  WU je poslao sluzbeni odgovor policiji da je novac pravilno isplacen, ali na potvrdi o isplati su krivotvoreni podaci, njemacka adresa, njemacki broj osobne, krivi datum rodenja....policija je sve poslala na sud a na meni je sad da podignem privatnu tuzbu.
 2. Moj suprug i ja smo prevareni za cca 10 000 kn. Radi se o tome da smo htjeli kupiti auto u Njemačkoj te smo naišli na oglas prevaranta. Nakon 50 mailova i provjere u 3 poslovnice WU gdje su mi garantirali nitko ne može predignuti moj novac, ja sam uplatila 9500 kn + 500 kn troškova na ime mog muža te sam čak u poslovnici dala i muževu osobnu misleći da im treba za podatke o preuzimanju (ali to izgleda ne koriste). Taj iznos je navodno trebao prodavatelju kao garancija da će moj muž doći u Njemačku bar po svoj novac. Prevarantu sam mailom poslala potvrdu transakcije ali sam papirićem prekrila transakcijski kod o čemu imam i dokaze u mailu. Prevarant je odmah predignuo novac, sve smo pijavila policiji te su me obavijestili da su dobili izvještaj od WU s potvrdom kako je novac pravilno isplaćen ali na potvrdi o isplati je strana-njemačka adresa, broj osobne, krivi datum rođenja...prevarant je vjerojatno krivotvorio dokument. WU nas je tražio i dokaz da je moj suprug bio u Hrvatskoj tada sto smo i dokazali potvrdom iz tvrtke/poslodavca jer je taj dan radio. Eto koliko sam god sumjala u prevaru, djelatnice su me uvjerile da je nemoguće išta zloupotrijebiti bez osobne i tog koda. Budući da Western Union pere ruke od svega imamo li šanse tužbom vratiti svoj novac?
 3. Postovani! Zanima me koliku naknadu za porodiljni cu imati ako imam prekid staza odn. imam godinu dana neprekidnoG staza, pa 2 mjeseca prekida pa opet mjesec staza. Prosjek place mi je stalno bio cca 5000 kn. Dali u ovaj prosjek od 6 mjeseci ulaze i ova 2 mjeseca sa 0 primanja i npr. 4 mjeseca sa 5000 kn ili se samo gleda prosjek isplacenih placa... Sveukupno imam vise od 18 mjeseci staza u zadnje 2 godine. Puno hvala na odgovoru...
×
×
 • Napravi novi...