Jump to content

Pero23

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zato jer bez obzira na moje cjelokupno uzdrzavanje kceri studentice (ona ne daje ni kune) ocekuje da bi joj jos trebao nesto placati jer je sina zadrzala kod sebe.
  2. Što mislite, da li je u redu da nastavim uplaćivati alimentaciju na kćerin račun a ne na račun bivše koji je blokiran, iako o tome imam samo usmeni dogovor s bivšom? Može li mi sjesti s ovrhom na primanja? U slučaju spora imam uplatnice da sam plaćao alimentaciju, a vjerojatno se može dokazati da nikada nije FINA-i prijavila takve uplate na zaštićeni račun.
  3. Da li ima drugačijih stavova, možda još po neki pametan savjet? Kako mi savjetujete da nastavim s plaćanjem da pitam i ovo: Zadnjih godinu i pol dogovorno s bivšom alimentaciju sam uplaćivao na kćerin račun (ima punomoć na njemu) zato jer je njen račun pod ovrhom a nije joj se dalo ići u FINA-u srediti da joj mogu uplaćivati na zaštićeni. Što mislite o tome da nastavim plaćati na kćerin račun ali samo iznos koji sam obvezan sudskom presudom umjesto gotovo 4 puta većeg koji sam dobrovoljno plaćao? Naravno sve potrebe kćeri i dalje su na meni.
  4. Pokušao sam razgovarati no njen odgovor je da je tužim, a u vezi viđanja da mi sin može dolaziti za sve praznike. Ona ne daje ništa za uzdržavanje kćeri sve troškove snosim ja, što je i više nego cijeli iznos alimentacije, još ako nekoliko mjeseci sin provede kod mene (nadam se da će biti tako) zar je normalno da joj još nešto trebam i plaćati? Što mogu po tom pitanju učiniti? Zahvaljujem Vam na odgovoru.
  5. U 4 dana preko 100 posjeta, 0 odgovora. Zašto? Prekomplicirano ili je već negdje odgovoreno ali mi je promaklo?
  6. Rastavljen sam skoro 14 god., djeca su (pod ucjenom, što je priča za sebe) dogovorno živjela kod bivše, s tim da sudskom rješenjem ima pravo svakodnevno viđati djecu, te da djeca svaki vikend (petak do nedjelja), mjesec dana ljeti, dva tjedna zimi i svake druge godine blagdane i rođendane provodila sa mnom. Kod mene su bila i više, barem 40% vremena. Uredno sam sve vrijeme plaćao dosuđenu alimentaciju i dogovorno je nekoliko puta povisivao. Prije 7 mj. bivša sa sadašnjim suprugom i njihovim djetetom preseljava u Njemačku (već je jednom odlazila ali je odustala nakon 3 mj.), djeca ostaju kod mene i dogovaramo se da će isti iznos alimentacije ona plaćati meni, čak da će mi i davati njihov dječji doplatak. Nakon 3 mj. prestaje plaćati alimentaciju, dječji mi nikada nije ni dala, no to nije toliko važno, bitno je da su djeca bila sa mnom. U periodu od 05.08. do 07.09.2014 djecu su išla majci u posjetu, ona nagovara sina (15 god.) da ostane kod nje, a kćer (19 god.) se vrača. Kćer će sada na fakultet u drugi grad, ja se brinem o svemu što joj je potrebno za život i studiranje, a sin je ovdje završio prvi srednje i sada ga je tamo upisala u 9. razred realschule. Kakva su moja prava i što mi je za činiti s obzirom da se ne drži usmenog dogovora, ne poštuje sudsko rješenje o viđanje djeteta i krši novi obiteljski zakon o promjeni prebivališta djeteta? Tu je i pitanje alimentacije jer sada nitko nikome ništa ne plača. Sa sinom sam svakodnevno u kontaktu i ne bi htio ići protiv njegove volje ako zbilja želi tamo ostati. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći jer nisam baš pri novcu da si mogu priuštiti skupe odvjetnike.
  7. Zahvaljujem Vam, no mislim da se nismo u potpunosti razumjeli. Bit pitanja je da li djeca nadživjelog bračnog druga imaju ikakva prava u imovini preminulog. Tj. da li su izjednačeni u pravima djeca naživjelog i djeca preminulog (različiti su im oba roditelja)? Da li se što mijenja vjenčanjem (npr. da li automatski postaju posvojeni od strane bračnog druga njihovih roditelja)?
  8. Poštovani, molio bih Vas za jedno pojašnjenje, ovakva je situacija. Za sada oko 4 godine živimo kod mene u nevjenčanom braku supruga (udovica) i ja (razveden), oboje imamo po dvoje malodobne djece iz prvih brakova (moja žive sa bivšom suprugom), svatko ima od prije svoju kuću, auto, i sl. U slučaju smrti jednog supružnika, nakon odvajanja bračne stečevine, kako se dijeli ostala imovina ostavitelja? Drugim riječima, da li su supružnik i njegova djeca u ravnopravnom odnosu s ostaviteljevom djecom? Da li se nešto mijenja situacija ako se prethodno vjenčamo? Unaprijed se zahvaljujem!
  9. Poštovani, molio bih Vas za jedno pojašnjenje, ovakva je situacija. Za sada oko 4 godine živimo kod mene u nevjenčanom braku supruga (udovica) i ja (razveden), oboje imamo po dvoje malodobne djece iz prvih brakova (moja žive sa bivšom suprugom), svatko ima od prije svoju kuću, auto, i sl. U slučaju smrti jednog supružnika, nakon odvajanja bračne stečevine, kako se dijeli ostala imovina ostavitelja? Da li se nešto mijenja situacija ako se prethodno vjenčamo? Unaprijed se zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija