Jump to content

AstonMarti

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imam pravomoćno rješenje o dugu i pokrenuo sam ovrhu na nekretnini dužnika ali nakon isteka apsolutne zastare (proteklo je 10 godina od nastanka duga). Dužnik se žalio da je nastupila apsolutna zastara, pa me interesira jel nastupila? Unaprijed hvala!
  2. Bez odvjetnika ni na WC! Iz vlastitog iskustva mogu reći da DORH skuplja poene na slučajevima koji nemaju veze sa Kaznenim zakonom, već su isključivo ili parnični postupci na Općinskim sudovima ili Trgovačkim. Čini mi se da je ovo klasični parnični postupak za Općinski sud. Neka se inzistira prvo na parničnom postupku, a do tada bi Kazneno trebalo mirovati. Ovo je isključivo moje mišljenje iz vlastita iskustva.
  3. U principu da. To je prijevara, vjerojatno st. 4 (iznad 30.000 kn). Nije mi jasno samo zašto Vam odvjetnik nije savjetovao da nakon potpisa kod javnog bilježnika ne zatvorite raču u banci!?
  4. Pitanje svima koji znaju! Jedan sam od sretnika koji je imao dobrog odvjetnika, prijatelja, pa je ovaj u kaznenom predmetu zaboravio doći na glavnu raspravu. Sutkinja, ljuta, presuđuje protiv mene, mada je postupak najmanje kazneno djelo, već postupak za Trgovački sud. Ali, što je tu je, i ja osuđen, piše mi frend-odvjetnik žalbu koju djelomično prihvaća drugi stupanj, ali samo u jednom dijelu nebitnom za presudu (ona ostaje ista a najgore je što sam i dalje kriv). Uzimam drugog odvjetnika, žalba Vrhovnom sudu i u roku od dva mjeseca, slučaj na ponovni postupak na isti sud (Ivanić-grad). Sudsko vijeće ukida presudu i oslobađa me krivnje. DORH se žali i Županijski poništava oslobađajuću Sudskog vijeća koje drugi puta(?) presuđuje kao na početku Prvi stupanj. Najbolje od svega što je imovinsko-pravni zahtjev za 6.ooo kn viši od stvarnog duga koji ja ne osporavam otpočetka i dokazao sam stvarno stanje duga (ali trgovačko pravo, dvije pravne osobe), ali niti jedna distanca suda nije na to reagirala i nije ih briga. sad je pokrenuta ovrha na moju privatnu imovinu, a ja pitam, da li postoji još nešto što mogu napraviti (Upravni postupak, Ministar...). Molim pomoć i unaprijed hvala!!!
  5. Molim tumačenje! Naime, prvostupanjski kazneni sud presudio mi je temeljem indicija kako jedino ja imam materijalnu korist za počinjenje kaznenog djela, u presudi se pozivajući na vještačenje kopije inkriminiranog dokumenta bez originala i bez dokaza da sam to napravio ja. U žalbi se moj odvjetnik poziva na pravilo in dubio pro reo i da nisam samo ja taj koji je imao koristi, već i odvjetnik koji je sudjelovao u radnji. Drugostupanjski sud je potvrdio prvostupanjski objašnjenjem daa nema povreda ZKP-a i KZ-a. Moje je pitanje, da li se može vještaćiti kopija dokumenta, da li se može u kaznenom postupku presuđivati temeljem indicija bez materijalnog i drugog dokaza? Da li imam kakve šanse na Vrhovnom sudu? Unaprijed hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija