Jump to content

ozanavg

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Pretpostavljam da ovrha još nije pokrenuta, naime ja sam dobila "poziv nasljedniku za naplatu premije dop. zdrav. osiguranja. prema broju police: xy" Na kraju poziva piše da ukoliko ne platim biti će prisiljeni pokrenuti postupak protiv mene pred sudom... itd... E sad, polica je raskinuta datumom njegove smrti, znači u 2015. godini.... Znači li to da se mogu pozvati na zastaru?
  2. Poštovani, evo da se i ja pridružim sa pitanjem. Naime dobila sam opomenu za neplaćeni dug dopunskog zdravstvenog osiguranja iz 2010. godine za pokojnog oca. Otac je umro 2015. - ja sam nasljednik. Da li se u ovom slučaju mogu pozvati na zastaru?
  3. I ja imam problem s povratom poreza. Također ne mogu dobiti povrat poreza jer je bivši poslodavac dužan cca 500,00 kn poreza za 2011. godinu. S obzirom da sam ja u toj firmi bila zaposlena do 10. mj. prilično sam sigurna da su obveze prema poreznoj podmirene do tog mjeseca. Ima li načina da ja dobijem povrat bez da bivši poslodavac uplati tih 500,00 kn jer ne vjerujem da će to dobrovoljno napraviti, a konstantno je u blokadi cijelu ovu godinu. Ili da li postoji način da se njega nekako prisili da to plati. S obzirom da sam nezaposlena taj novac mi puno znači a ne mogu do njega zbog neodgovornosti i nemara bivšeg poslodavca, a on i dalje radi kako hoće i nikome ništa.
  4. Molim pomoć, dobila sam od suprugovog odvjetnika Tužbu za razvod. Na kraju iste piše da sam u roku 15 dana dužna Tužitelju (valjda suprugu) nadoknaditi parnički trošak u iznosu od cca 2.500,00 kn. Situacija je sljedeća: on je 1994. otišao u Njemačku i još danas je tamo, sve ove godine živi i radi "na crno". Trudila sam se 5-6 godina, odlazila mu u posjete, sama, sa djetetom, pokušavala održati brak i opraštala nebrojeno puta, na kraju sam odustala. Nisam pokretala razvod jer mi je bilo skupo, sama sam brinula o djetetu, plaća mi je uvijek bila ispod HR prosjeka i uvijek je nešto drugo bilo preče od davanja novaca za razvod. Svih ovih godina on nije brinuo za dijete i užasno me boli činjenica da bi mu sada trebala platiti troškove njegovog odvjetnika. Kako, zašto, osječam se kao da me je netko optužio da sam za nešto kriva i kažnjena time što moram platiti njegove troškove.Nakon njegovog odlaska ostala mi je hrpa dugova koje sam godinama plaćala i podmirivala, sve ove godine živim od raznih kredita i dozvoljenih minusa kako bi mogla brinuti o djetetu i školovati ga. Dijete je sada punoljetno i zadnja 3 mj. radi, na svu sreću, ali još uvijek smo u dugovima i teško živimo. Za razliku od njega koji ima novaca.... On je inače iz BIH, ali ima i HR državljanstvo, svih ovih godina ostao je prijavljen s mjestom stanovanja na adresi gdje i ja živim (kuča mojih roditelja). U nekoliko navrata sam ga pokušala odjaviti, ali dobila sam odgovor da je to nemoguče. Da to može jedino on sam napraviti. A njemu to nije u interesu jer na ovakav način nesmetano produžava HR putovnicu s kojom boravi u Njemačkoj. Imam li pravo od njega potraživati bilo kakvu financijsku naknadu za sve te godine što nije plaćao za dijete? Od kuda uopće da krenem? Da li da čekam Ročište? Ročište je zakazano za 07.12. a ja troškove moram platiti u roku 15 dana ili slijedi ovrha. A nemam od kuda platiti, a iskreno i ne želim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija