Jump to content

vicro

Korisnik
 • Broj objava

  75
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O vicro

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

1637 pregleda profila
 1. Zgrada je legalno izgrađena (gradila Industrogradnja), ima građevinsku i uporabnu dozvolu. Ja imam sve kupoprodajne ugovore i tabularne izjave od investitora do mene. Radi se o zgradi od 6 ulaza s preko 100 stanova, pa zato i tražim najlakši/najbrži način kako upisati stan i dobiti vlasnički list, a bez da uključuje “suradnju” svih suvlasnika, jer je to nemoguća misija. Zato me zanimalo je li još uvijek moguće da se stan samo upiše u KPU.
 2. Zanima me je li još uvijek moguć tzv. prvoupis stana, kako bi se dobio vlasnički list? U pitanju je stan koji se nalazi u višestambenoj zgradi izgrađenoj 1997. g., a koji nikada nije upisan u KPU i nalazi se u izvanknjižnom vlasništvu. Zgrada u kojoj se nalazi također nije upisana u zemljišnim knjigama. Ako je moguće, što je od dokumentacije potrebno za prvoupis, osim kupoprodajnih ugovora?
 3. Molio bih sve koji se razumiju savjet kako u zemljišne knjige upisati garažu i vlasništvo na njoj. Radi se o vanjskoj garaži u nizu u Zagrebu (zaseban objekt od 15 m2), izgrađenoj 1966/67. g., za koju postoji katastarska čestica, ali nije upisana u zemljišne knjige. Vanknjižni vlasnik je moj djed. Od dokumenata imamo: - rješenje o dodjeljivanju na korištenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu gradnje garaže (glasi na investitora) - rješenje o lokacijskoj dozvoli (glasi na investitora) - rješenje o odobrenju za gradnju (glasi na investitora) - rješenje o obvezi
 4. Na računu ima novca više nego dovoljno da se u cijelosti namiri ta ovrha (danas je sjela plaća), ali i dalje ništa nije skinuto.
 5. Danas oko 14h idem provjeriti stanje računa i vidim da je račun blokiran. Oko 15h na račun sjedne plaća, a oko 16:30h dobivam poruku FINE u e-Građani da mi je račun blokiran zbog ovrhe HT-a. Sav u šoku, jer s HT-om nikada nisam poslovao, nazovem njihovu korisničku službu i zamolim ih da provjere o čemu se radi. Oni me uopće ne uspjevaju naći u sustavu i govore da nemaju evidentiran nikakav dug niti ovrhu po mom OIB-u. Kažu da će moj prigovor proslijediti u pravnu službu, ali da odgovor neće stići prije ponedjeljka. Naravno, FINA će mi uredno naplatiti svoju naknadu za provođenje ovrhe, i
 6. Ukratko, nemoguća misija da bi mi upisali samo svoj stan. Inače 2012. g. je GSKG na prijedlog predstavnika stanara pokrenuo povezivanje ZK i KPU za našu zgradu, međutim taj postupak i dalje traje...
 7. Molio bih vas za savjet kako najjednostavnije obaviti upis vlasništva u zemljišnim knjigama. Radi se o stanu u stambenoj zgradi u Zagrebu, sagrađenoj 1998. g. Prvi smo vlasnici, imamo kupoprodajni ugovor i tabularnu izjavu od izvođača radova (Industrogradnja). Problem je što u zemljišnim knjigama (gruntovnici) ne postoji čestica za tu zgradu, već se radi o 11 različitih čestica koje se vode kao livada, put i slično. Dakle za zgradu nikada nije formirana jedinstvena čestica i zgrada kao takva ne postoji u gruntovnici. Neki od stanara u zgradi upisani su u KPU. S druge strane, u katas
 8. Diners Club kartica nije vezana uz nikakav tekući račun tako da blokada računa ne utječe na nju. Dakle možete ju normalno nastaviti koristiti.
 9. Imao sam vrlo sličan slučaj isto sa Zabom. Što se tiče ovrhe na nekretnini neće ju tako brzo pokrenuti. U mom slučaju od otkaza kredita do pokretanja ovrhe na nekretnini prošle su tri godine. Od tog datuma, pa do donošenja rješenja o ovrsi na nekretnini od strane suda prošlo je još devet godina. Na kraju sam se uspio s njima nagoditi i rješiti sve na obostrano zadovoljstvo. Tako da se u ovih šest mjeseci tvog probnog roka ništa po tom pitanju sigurno neće dogoditi. A na nagodbu će sigurno biti spremni i tada jer im je u interesu da dobiju novce. Btw, ne znam s kim si razgovarala oko
 10. Svi rokovi su prošli, presuda je pravomoćna od 01.03.2017., a na e-predmet vidim da je spis već arhiviran. Pretpostavljam da svejedno mogu podnijeti zahtjev za ispravljanjem presude?
 11. Imam pravomoćnu sudsku presudu u kojoj je sud upisao pogrešan OIB tuženika (zadnja znamenka OIB-a je umjesto broja 4 napisan broj 3). U navedenoj se presudi nalaže tuženiku da tužitelju isplati dužni iznos. FINA je vratila presudu i zahtjev za izravnu naplatu zbog pogrešnog OIB-a tuženika/dužnika. Zanima me što treba učiniti kako bi sud ispravio pogrešno naveden OIB?
 12. Zapravo možeš i sama. Ja sam otišao u računovodstvo mamine firme, uzeo tamo njenu PK, otišao sam u Poreznu upravu i tamo su me skinuli s njene PK i odmah mi izdali moju.
 13. Odgovarate onom tko vam je dopis poslao.
 14. Naravno da je zakonit, kad ti Ovršni zakon propisuje koliko se maksimalno može plijeniti radniku, a koliko ide na zaštićeni račun. Ti mu ne možeš uzeti više od toga, što god ovrhovoditelj tražio. HRT tebi nije dostavio Izjavu o suglasnosti o zapljeni (tzv. administrativna zabrana), nego Rješenje o ovrsi. Pošalji im dopis kako sam ti rekao (ne trebaš ništa dokazivati, jer oni ionako već znaju da je radnikov račun blokiran, pa upravo zato idu na ovu opciju naplate direktno putem poslodavca kako ne bi čekali svoj red u FINA-i) i reci im da ćeš ih staviti u redoslijed naplate.
×
×
 • Napravi novi...