Jump to content

Jenny1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a što je s Članakom 320. ZOO koji glasi: (1) U slučaju kad je ugovor sklopljen prema unaprijed otisnutom sadržaju, ili kad je ugovor na drugi način pripremila i predložila jedna ugovorna strana, nejasne odredbe tumačit će se u korist druge strane.
  2. Pozdrav, potrebno mi je stručno mišljenje oko jednog članka ugovora o kupnji, članak glasi:" U slučaju da članu Kluba prestane potreba za korištenjem opreme, svoj suvlasnički dio opreme ne može proizvoljno prodati, već samo ustupiti Klubu, koji će mu vratiti uplaćenu cijenu prema članku 1., kada Klub taj dio proda drugom članu Kluba." po tom članku ugovora je zabranjena prodaja, međutim zanima me dali je pravno dopušteno darovanje
  3. hvala na odgovoru, nije u pitanju nasljeđivanje nego parnični postupak u kojem bih trebao dati svoj iskaz, ali pošto nisam u mogučnosti prisustvovati ročištu mislio sam napisati izjavu, ovjeriti je u javnog bilježnika i poslati sudu, ali neznam jeli to prihvatljivo i može li se takva ovjerena izjava osporiti.
  4. dali se izjava ovjerena od javnog bilježnika i predana sudu priznaje istovjetno kao i izjava data direktno u sudnici na ročištu, naime zbog udaljenosti suda nisam u mogučnosti biti na ročištu pa me zanima ako napišem izjavu i ovjerim je u javnog bilježnika, te je dostavim na sud dali će je sud prihvatiti
  5. Potreban mi je pravni savjet, naime član sam ( ili sam bio ) jednog sportskog kluba koji je registriran kao udruga građana, naime prije par godina želeći zaštititi svoja prava i njihovo poštivanje došao sam u sukob s Upravom Kluba, koji je prošle godine kulminirao mojim neopravdanim isključenjem iz Kluba, mimo svih klupskih pravilnika. Podnio sam žalbu i razne prigovore koje uprava jednostavno ignorira, a čak su i krivotvorili zapisnik s Skupštine kluba u kojem su lažirali da se raspravljalo i glasalo o mojoj žalbi, iako u stvarnosti nije. U nastojanju da zaštitim svoja prava počeo sam proučavati zakone vezane uz tu tematiku, te došao do zakona o udrugama u kojem piše da član ima pravo podnijeti tužbu županijskom sudu nadležnom prema sjedištu udruge radi zaštite svojih prava propisanih statutom udruge, tužbu (ili možda ako postoji neko drugo riješenje) bi sastavio i podnio sam, ali bi mi u tome trebala pravna pomoć, jer neznam kakvu bi vrstu tužbe trebao podnijeti, a zanima me dali i koliko troška bih imao podnošenjem tužbe. Molio bi ako netko zna da mi pomogne ,jer se ne želim predati u borbi za svoja prava i želim stati na kraj neovlaštenim bahatim postupcima Uprave, koja se ponaša kao da je Klub njihovo privatno vlasništvo, a ne udruga građana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija