Jump to content

lipa01

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Samo da javim, u četvrtak imam dogovoreno sa CZSS. A i ex je pozavana. Brzi su nema što, još da se riješi pozitivno sreći nema kraja.
  2. Dopis u CZSS poslan, a ex mi i dalje djecu dovodi na na neki trg uz objašnjenje da ona sad tu živi. Jako me zanima što će na to sve reći gospoda iz CZSS.
  3. kaznena prijava po članku 302. Pročitaj moju priču i naoružaj se strpljenjem i očekuj sve pa i nemoguće. Govorim iz iskustva nažalost.
  4. hvala na savijetima, evo upravo pišem dopis CZSS i to u dva pimjerka. Sad ono što me zanima je upravo što je darla spomenula - da razmišljao sam o iznajmljivanju stana ( iako mi najamnina neće pokriti ratu, al bar pola )može li ex na bilo koji način pozraživati dio tih sredstava, a poznavajući ju sve u cilju da mi napakosti hoće. Ex se bitno izmjenila fin. situacija od datog iskaza na sudu. Novi posao, poslodavac, bitno izmjenjena fin. situacija (daleko bolja od one prikazane na sudu ). Ne biježim od činjenice da i sam imam dobra primanja ali sa svim ovim dugovima jednostavno trenutno nevidim izlaza iz svoje nimalo ugodne fin. situacije. Pristao sam dobrovoljno plačati već spomenuti iznos alimentacije i ne biježim od svojih obaveza ( to su i moja djeca ), a kao "nagradu" za to dobio sam povišenje za stanoviti iznos sa pripadajučim zaostacima koje moram podmiriti u roku od 15 dana, samo neznam kako i s ćim. Uputiti ćemo žalbu na dijelove presude po Vašim cijenjenim savijetima, a o ishodu ću Vas obavijestiti. Možda moja životna prića nekom pomogne.
  5. susreti su dva puta tjedno od 17 do 20 sati i svaki drugi vikend te pola svih praznika, ako mislite na isto tj. da li je napisano gdje i pod kojim uvijetima - to ne piše.
  6. poštovana darla, djeca su sporazumno povjerenja njoj ali skrb o njima je zajednička. Vođen etičkim moralom i dobrobiti djece koja su nažalost u njenim rukama moćno oružije protiv mene jer zna da sam na njih slab, pristajem i na to da djecu "pokupim ispod nekog sata ili sl" a kiša pljušti. Ne mislite li da ja iako više ne živim s njima ipak imam prava u njihovom odgoju te saznanju gdje su mi djeca ili pak smatrate da se moram pomiriti sa mrvicama njene dobre volje da mi djecu dovodi na raznorazna mjesta, isto taka smatrate li da je to dugoročno dobro za djecu. Ja osobno nisam tog mišljenja jer ex zna gdje su djeca kada su samnom što se nemože reći trenutno u njenom slučaju. Ja zaista nemam potrebu ulaziti u njen životni prostor, no imam itekakvu potrebu učestvovati i dalje u životu svoje djece. Što se tiće stana da to ste doro rekli "hladne glave" mada je to ponekad vrlo teško. Ali i to će se riješiti jednog dana valjda, sad kako se odselila ispraznila je stan kao "cunami" osim smeća ništa nije ostalo, ćak je u ugradbene ormare počupala iz zidova i skidala plahonjere. Meni ostali krediti tj ovrhe i zadužnice na plaći, a ex kupila glanc novi auto i po riječima djece preselila se u još veći stan, a od mene tražila povečanje alimentacije na 5.500 kn Radi u firmi svog "dečka" koji ju je prijavio na minimalac, a na ruke prima iznadprosječnu plaču i sad mi draga darla recite tko je tu lud i da li doista bezrazložno dižem frku
  7. hvala na savijetu, poslat ću dopis u CZSS mada od njih nikakava korist ( već sam podnosio prijave na njeno ponašanje i uvijek bi ispalo da ona to što ćini i nije zabrinjavajuće), osim ako to ima neku pravnu težinu. A ovo sa stanom ću iskoristiti u žalbi na visinu alimentacije. Doista živimo u državi koja postupa na osnovu predrasuda i opče diskriminacije očeva. Tko god da je savjetuje djeci ćini štetu. Mogu li ju prijaviti za odvođenje dijece na novu adresu bez mog znanja i saznanja gdje su mi djeca uopće ?
  8. zakonski rok još nije prošao i odvjetnica već slaže žalbu. Ali kako zlo nikad neide samo pojavio se novi problem, ex odvela djecu na ovu adresu koju mi ne želi reći već djecu moram preuzeti na nekoj poljani...ona nije normalna pa zar su djeca paketi koje ću ja ovako preuzimati...što da radim ??!!
  9. Evo i pravomočna presuda konačno došla, samo imam jedan veliki problem. Iznos alimentacije koji je određen donešen je na temelju tadašnjih čijenica. Međutim od tad pa do danas financiska situacija mi se drastično promijenila i nisam u mogučnosti plačati toliku alimentaciju. Da li da uplačujem koliko mogu sad bez obzira na odluku suda ili da im uputim žalbu s objašnjenjem situacije. Unaprijed hvala
  10. U tijeku sam parnice za razvod braka, u braku kupljen stan putem kredita banke koji koristi ex i djeca ( ja sam se iselio mada je stan gruntovno 1/1 na moje ime ) Zbog ne plačanja od strane ex polovice rate za kredit ( iako ima nadprosječna primanja i sudužnik je po kreditu ) te dospjelih dugovanja banka mi aktivira prvo ovrhu na plaču, a zatim i zadužnicu po tekućem računu. Čitajući OZ i slićne situacije ovdje na forumu više manje upoznat sam sa postupkom, no ono što me zanima je da li je pravno dozvoljeno otvoriti tekuči račun koji ne glasi na mene te na njega primati plaću ? Pitam iz razloga što još nemam pravomočno riješenje o razvodu i iznosu alimentacije, a kako se desilo gore navedeno tj.novčana sredstva blokirana ne mogu platiti dogovoreni iznos na ime alimentacije te ponavajući ex će me sigurno prijaviti za neplačanje. Hvala unaprijed
  11. Gringo hvala na savjetu, sinoć sam zvao nadležnu policijsku postaju i kao što kažete oni postupaju po pisanoj proceduri. Zgranut sam pristranošću policije. Naravno da neću odustati od cilja da dokažem da nisam ja taj koji je nasilnik i to onaj prikriveni koji se krije iza djece.Po svemu što sam do sad uspio proućiti ex se savršeno uklapa u profil sindroma zlonamjerne majke povezanog sa razvodom. Prema DORH-u mogu podnjeti kaznenu prijavu po člancima 199, 215,215a,302 KZ, s tima da se prijava po članku 302 215 215a ne podnosi privatnom tužbom. Neznam koliko će to imati uopće efekta al danas ću sigurno otići i osobno u PP i pokušati objasniti svoju situaciju. Javit ću što sam uspio učiniti jer sigurno još ima očeva koji se susreću sa slićnom situacijom. Svi Vaši savjeti su i više nego dobro došli.
  12. ex ima namjeru da mi uništi život do kraja, u tjedan dana je zvala policiju dva puta i prijavila me za obiteljsko nasilje (napominjem da niti u jednom trenutku nisam povisio glas ili nedaj Bože podigao ruku ) te rekla da ćekaju i treću prijavu da me privedu. Zanima me može li policija bez saslušanja druge strane donositi bilo kakve zaključke ili me privesti ili da sam odem u nadlžnu policijsku postaju i objasnim svoju nevolju ?
  13. zamolio sam ex da se iseli iz stna da se može prodati i konačno pristala al naravno da je u cijelu priču uvukla i djecu što mi je najviše žao. Zamolio sm ju da ih makne da ne slušaju i gledaju naša prepucavanja no ona je počela pred njima govoriti stvari koje i u ludilu nisu za djecu. Starijem sinu je počela govoriti kako sam ja njih istjerao i varijacije na temu...djetetu su ruke bile mokre od znoja. Onda je zvala policiju da sam ih verbano napao ( psihički zlostavljao ) Zanima me kako da sad postupim...jesam li ih doista psihički zlostavljao i ima li ona temeljna za podizanje takve optužnice jer pored tog tužiti će me i za podjelu bračne stečevine.
  14. Netko,može li mi netko dati savijet ? :tuzan:
  15. ponekima sam možda već i dosadan, ali aista me zanima i vrlo mi je bitno kako ex prisilii da se iseli i stana kako bi ga mogao prodati i pozatvarati kredite.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija