Jump to content

Bonny

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Bonny objavio

  1. Ročište u ožujku 2001. je bilo zbog osporavanja duga koji nisam počinila, o utvrđivanju točnog iznosa duga i o dostavi rješenja o ovrsi koje nisam ja preuzela, odn. o ukidanju pravomoćnosti i ovršnosti. Odvjetnik je trebao primiti rješenje s tog ročišta u veljači 2006. prije nego mi je otkazao (na dostavnici je crveni pečat: kao "dostavljeno u sandučić" -nisam točno zapisala, bila sam u, nazovimo, "šoku" vidjevši rješenje s ročišta). Odvjetnik mi je otkazao u listopadu 2006. kada je primio rješenje o promjeni sredstava ovrhe. Tada mi je rekao da nije ništa drugo primio i da me zastupao samo zbog firme u kojoj sam radila (naime, firma se samo htjela uvjeriti da li sam ja počinitelj duga). Unatoč nekim nejasnoćama, ipak je najjasnija Vaša zadnja rečenica. Hvala Vam na trudu.
  2. Bila sam na sudu i dobila spise na uvid. Postoji Zapisnik s ročišta od ožujka 2001. u kojem se donosi rješenje da "...punomoćnik ovršenice dostavi punomoć u roku 3 dana, a daljnja odluka pismenim putem." Moj odvjetnik je dostavio punomoć u navedenom roku zajedno s prigovorom. U veljači 2006. Općinski sud donosi Rješenje po kojem se "...odbija prijedlog ovršenika za povrat u prijašnje stanje podnijet u listopadu 2000. kao neosnovan..." U obrazloženju stoji da je "prijedlog za povrat u prijašnje stanje dostavljen ovrhovoditelju koji se nije očitovao...", te da je " prigovor ovršenice podnijet nakon proteka roka od 8 dana, a ne radi se o prigovoru iz čl. 49. i 51. Ovršnog zakona..." Za sva prijašnja dostavljana rješenja, dok nisam imala odvjetnika, a koja nisu meni osobno uručena, sud je obrazložio da su uručena "po pravilima sudske dostave..." Gore navedeno rješenje dostavljeno je mom odvjetniku koji me o tome nije obavijestio, niti se na isto žalio Županijskom sudu, a postojala je mogućnost prema pouci o pravnom lijeku u istom rješenju. Moj odvjetnik mi je u listopadu 2006. (kada je primio rješenje o promjeni sredstava ovrhe) rekao da nije primio nikakvo drugo rješenje do tada, te da je vjerojatno prigovor odbijen. Sva ostala kronologija ide kako sam prije napisala, pa mi molim Vas odgovorite što ne štima. Za ev. Ustavnu tužbu imam još 7 dana.
  3. Da, čudna stvar...dopušteni minus bio je 3.000,00 kn, izvode tih računa nisam nikad vidjela, u banci su mi tada rekli da mi ne mogu pokazati te račune i da su napravljeni dodatnom karticom, tražila sam ih podatke o dodatnoj kartici, rekli su da ih ne daju bez sudskog naloga...voda mi je već tada došla do grla... Ne znam koliko rokova sam propustila, jer mi rješenja nisu bila uručena. Bilo je ročište kako sam napisala (nisam ništa pomiješla) vezano na prigovor kojeg sam uputila nakon propuštenog roka, ali s tog ročišta moj odvjetnik nije dobio nikakav odgovor...ne znam da li s tog ročišta postoji zapisnik, ali imam sudski poziv s datumom održavanja istog... Hvala Vam na trudu.
  4. Molim za mišljenje: da li mogu predati žalbu na Upravnom sudu odn. što bi značio upravni spor u ovom slučaju?
  5. Nakon 6 godina iščekivanja novog ročišta, sada sam doista očajna te Vas molim za savjet. Da li nakon sudskog rješenja po Županijskom sudu kojim se odbija (po čl.380.toč.2.ZPP u vezi čl.19.st.1.OZ) moja žalba kao neosnovana (pri sastavljanju prigovora pomogao mi je bivši odvjetnik koji me zastupao 7 godina) mogu ponovo podnijeti prigovor ili žalbu ili tražiti reviziju, pokrenuti parnicu...bilo kakav postupak. U istom rješenju navodi se: "Ovršenica je imala pravnu mogućnost osporavati nastanak predmetne tražbine ovrhovoditelja, te iznositi tvrdnju da je ta tražbina prestala i to korištenjem pravnog sredstva protiv rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, tj. izjavljivanjem prigovora u smislu čl.53.OZ." Prigovor je bio podnesen 2000.g. i bilo je ročište 2001. ali nikad nije dostavljeno nikakvo rješenje ili dr. s tog ročišta. Naime radi se o slijedećem: -1998. u srpnju nastao je dug po mom tekućem računu (tada u razgovoru s bankom doznajem da se radi o cca 80.000,00 kn, a točan iznos ne znam niti danas), jer je netko krivotvorio dodatnu bankovnu karticu s mojim podacima; - istog momenta moj tekući račun je blokiran, Za-Ba prisvaja sva novčana sredstva -cijelu plaću i traži (telefonskim razgovorom) da dug (koji nisam počinila) što prije vratim; - 2000. poduzeće u kojem sam radila počinje provoditi ovrhu od 1/3 moje plaće prema sudskom rješenju o ovrsi po prijedlogu Za-Be na 120.000,00 kn + sve pripadajuće kamate i troškovi, ali ja i dalje ne mogu koristiti otatak plaće, jer je tekući račun i dalje blokiran. - isto poduzeće dodjeljuje mi odvjetnika koji podnosi Prigovor i prijedlog; - 2001. je ročište na kojem sudac pita banku koji je točan iznos potraživanja, a banka odgovara da u ovom momentu nema podatke... - 2006. moj odvjetnik me obavještava da više nije moj odvjetnik i da Za-ba traži promjenu sredstava ovrhe na nekretnini i da sud usvaja isti prijedlog - Pišem prigovor, ali ga sud (kako sam navela na početku) odbija. Do 2004. je plaćeno 140.000,00 kn. Drugi odvjetnik kaže da se tu više ništa ne može učiniti i da tužbu prema banci mogu zaboraviti. - Danas sam tražila od Za-Be ispis cijelog dugovanja, ali mi kažu da ga mogu dobiti za 2 tjedna i to samo od kraja 1999., a ne od 1998 od kada postoji dug, jer je sve prije toga arhivirano ili ne postoji. Ispis duga koji sam tražila i putem prigovora 2000. i na ročištu 2001.g. moram platiti. - Recite mi molim Vas što da radim, jer znam da ovrha od ruševne stare kućice neće pokriti ukupni dug koji je sada 220.000,00 kn s kamatama, a ja sam dug voljna podmiriti, a želim i pravdu, jer dug je nastao propustom banke.
  6. Imamo blizu Zagreba seosko imanje 2800 m2, s kućom i 6 gospodarskih zgrada od 600 m2. Kuća ima podrum 100 m2, prizemlje 130 m2 i tavan. Htjeli bi nadograditi kat i možda potkrovlje, ali ne znamo kolika površina je dozvoljena. Prema zakonu 400 m2 bruto je obiteljska kuća s pomoćnim objektima, a prema prostornom planu 30% je izgrađenost. U što se mi moramo uklopiti? Na planu iz katastra je 12 zgrada, a mi smo neke porušili, neke smo i proširili...a kuća je iz 1930.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija