Jump to content

DomPerignon

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DomPerignon objavio

  1. Googlam i nemogu otkriti koje su zapravo posljedice brisanja iz evidencije o prebivalištu?? Zna netko?
  2. Poštovani, Pošto ne vjerujem više nikome ( nažalost ) zanima me kako mogu provjeriti koliko puta je opunomočenik poslao požurnicu u vezi mog spora, te da li je moj posjet predsjedniku suda baš u vezi sporosti suda igdje evidentiran. Unaprijed hvala!
  3. Koristim jednu zemlju koja graniči s mojom (vrt od cca 200m2) zadnjih 23 godine u smislu da na njoj sadim voće i povrće za vlastite potrebe i nitko se nikad nije pobunio u vezi toga a ja nisam ni tražio vlasnika niti ikakve informacije o zemlji.. Zemlju sam ispočetka čistio od trave i raznog raslinja kao prevenciju u slučaju zmija i požara jer je povezana s mojom zemljom a nitko drugi nije brinuo o tome. S vremenom sam kad već obrađujem počeo i saditi, i tako već 23god. ( ne računam vrijeme samog čiščenja ) Nedavno sam odlučio pogledati tko je vlasnik koji nikad nije bio na toj zemlji. Ta je osoba na zemljišniku upisana 1910. godine i pretpostavljam da je do sada i pokojna. Imam li ja sad ikakvih prava glede vlasništva te zemlje i što bi trebao učiniti da ostvarim to pravo? U obzir dolazi i kupovina kao prvo rješenje ali neznam kako nači osobu tj njene nasljednike s obzirom da u dokumentu piše samo npr. Ivo Ivić pok. Ive!
  4. Pozdrav, uvid u spis je zatražen ali nestalo je sve vezano za taj predmet, vjerovali ili ne! Na sudu su spomenili mogučnost rekontrukcije..
  5. Evo samo da spomenem nakon skoro godinu dana, požurnica poslana, rezultata nema, nije se apsolutno ništa dogodilo osim što je predmet nekim čudom zaključen, a rješenje nitko nezna jer predmet postoji samo kao oznaka. Sve drugo je nestalo??? Rješenja nema ni u spisima ni u kompjuteru... Zna li neko što bi moglo bit posrijedi? U međuvremenu promijenjen odvjetnik, ali nažalost očito nema petlje ući u koštac s ovom bagrom, baš se pitam zašto . Kao ne želi omrzovoljit suca!
  6. Evo me opet! Ročište je održano 18.11.2010. na kojem su saslušane obe strane ( prvi put nakon 3 godine ). Sudac je odredio da platim iznos od 5000 kn u roku od 15 dana za procijenu vrijednosti spora Ok, plačeno je nakon 5 dana i od tada ni riječi od suda! Pitanje glasi; Da li je tu sve po propisu?
  7. A ima li smisla angažirat nekog drugog vještaka, privatnog, tj. hoče li to imat dovoljnu jačinu na sudu? I ako je problem u sucu što onda činiti?
  8. Još jednom zahaljujem na volji i sudjelovanju. Neznam jesam li bio dovoljno jasan u prvom postu, pa ču malo detaljnije opisat problem. Znači, živim u dijelu ( donji kat ) kuče več 35 godina, i htio bi se uknjižiti, zato sam na sudu. Sadašnji vlasnik je upisan kao vlasnik prije 25 godina ali nikad, baš nikad nije bio tu niti tražio kakvu naknadu niti pokazivao ikakav interes za kuču. U drugom dijelu kuče ( gornji kat ) več 13-14 god. nitko ne živi ali je obitelj koja je tu živila dobila od države stan koji su tražili jer kuča več tad nije bila za život. Krov se urušio več dva puta i nema mjesta sanaciji, več jedino izmjeni krovišta. S obzirom da sam u sporu sa vlasnicima zgrade, predloženo mi je da tražim izlazak suca na teren zajedno sa vještakom građevinske struke radi osiguranja dokaza kako bi mogao po njegovom nalogu odraditi izmjenu krovišta ili što je več potrebno za siguran život dok se ne rješi spor. To sam i učinio prije 20 mjeseci, ali stanje je još uvijek isto, kuča prokišnjava, niz zidove cure slapovi u donji stan, vlaga gdje god pogledaš...
  9. Pozdrav svima, zanima me dali je normalno da sudskog vještaka kojeg trebam radi osiguranja dokaza čekam 20 mjeseci te šta mi je činiti u svezi s tim? Več sam bio kod predsjednika suda, tamo me je dočekala njegova zamjenica koja je rekla da nemože ništa osim poslat požurnicu.. To je bilo prije 6 mjeseci. Koliko se ja razumijem to je vanparnični postupak i nije mi jasno zbog čega toliko treba da bi vještak izišao na teren. Da još napomenem, sud je odredio vještaka početkom godine ali njemu ni traga ni glasa. Svaka pomoč je dobrodošla i unaprijed zahvaljujem. LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija