Jump to content

jadran1

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zbog nemogućnosti plaćanja stambenog kredita hypo banka mi uzma cijelu plaću a velik dio plaće uzima i suduzniku(supruzi) i zbog toga osobno nemam nikakvih primanja.Zanima me smije li banka to napraviti i koje su mi pravne mogućnosti.Kontakt 091 1257 539
  2. Stan nije pod teretom nekog drugog duga i eventualni kupac ne preuzima kredit nego svojim kreditom pokrije moje obveze i na taj način kupuje stan,ja sam stan kupio za 61 ooo eura no u francima i plaćao rate pet godina i u medjuvremenu je kamata narasla i franak skočio i sad mi treba 65 000 eura da zatvorim kredit,znaći plaćao sam a nisam ništa otplatio jer je nekretnina sada još skuplja zbog franka i povećane kamate a ima i naknada za zatvaranje kredita.ima još jedan pravni način za prodaju stana u kreditu no neda mi se sadas objašnjavati.
  3. Zahvaljujem Možda mi Vi ili netko drugi može pomoći poslom koji neće biti plaćen na račun tako da neću biti bez novca općenito a pogotove ne ove blagdane kad će mi uzeti i plaću i božićnicu
  4. Naravno da prodajem stan no nemogu ga prodati u tom je problem, a ovakvi pametni savjeti da nek usred zime odem u drvenjaču i sam uzgajam hranu i nek sa bavim sivom ekonomijom(kriminalom) su ispod pameti i nepotrebni,kao i općenito savjetovanje o ljepoti pronalaženja izlazaka iz govana.
  5. Žalosno da na pravnom forumu nema nikavih savjeta u ovakvoj situaciji.
  6. Dakle smijem li to,naime prijeti mi obustava plaće od strane banke i to kompletne plaće,a da to izbjegnem zelio bih da mi poslodavac da plaću u gotovini,no ne zelim ništa protuzakonito.Dal je to moguće i bi li poslodavac snosio odgovornost da banka to sazna?Zanimaju me te kombinacije.Molim da odgovore samo upućeni.
  7. Bio sam u banci,ne ispunjavam uvjete za reprogram kredita jer je reprogram novi kredit a ja za to nemam uvjeta,obustaviti će mi plaću pa neću moći do kune od plaće a tako će i supruzi i kad sve uzmu opet neće biti dosta onda treba čekati 280 dana da raskinu ugovor pa čekati da banka proda stan a prodat će ga po manjoj cijeni jer su u takvim stvarima igrači u igri koji na taj način jeftino dolaze do stanova,a mene će banka teretiti za razliku u cijeni,to mi se dogodilo jer sam propao u poslu ,imam još ovrhu od obrta što sam ostao duzan drzavi jer nisam mogao naplatiti svoj posao i jedan nenamjenski kredit.najbolje da si zašijem prkno ili odem u ludnicu,tamo je bar toplo i ima za jesti.
  8. Više nisam u mogućnosti plaćati stambeni kredit i banka će mi blokirati račun i neću moći do prihoda koji suionako premali da namire dug za kredit.Supruga je suduznik i zanima me što sada slijedi odnosno kada banka konačno uzima hipoteku tj stan sebi natrag i zanima me ima li u cijeloj priči veze to što imam psihijatrijsku dijagnozu.Hvala na odsgovorima.
  9. Naravno.Pa ne živimo u srednjem vijeku ni na divljem zapadu.Ako provalnika zadrzite do dolaska policije nije potreban vas zahtjev za postupkom već to polocija provodi sama.
  10. možete provalnika zadrzati do dlaska policije ali nesmijete prekoračiti mjere samopomoći a gdje je mjera samopomoći treba odrediti ovisno o namjerama i ponasanju provalnika kada ga zateknete,znači nesmijete upotrebljavati fizičku silu čija bi posljedica bila veće od neupotrebe sile.ukoliko provalnik u vasej namjeri zadrzavanja istoga do dolaska policije nebi pretpio lakse ili teze fizičke ozljede vi nebiste imali probleme a u suprotnom bi bilo procjenjivanja na sudu.općenito govoreći bolje bi bilo pustiti provalnika da pobjegne jer je time spriječena provala što je vama dovoljno, nego ga premlatiti i nanijeti mu ozljede.Morate znati da ste u slučaju upotrebe sile u startu u lošijem polozaju jer nakon opetovanih provala niste pozvali policiju nego ste reagirali sami.To što su provele opetovane vama neide u prilog nego na štetu,da upotrijebite silu u slučaju iznenadne i prve provale u boljem ste polozaju nego nakon sačekivanja provalnika bez obavještavanja policije.
  11. Nisu bitne okolnosti izbacivanja niti sam taj čin,radi se o općenitoj podršci nečijeg izbacivanja iz crkve zbog drugačijeg svjetonazora a to po meni jest govor mržnje.Nemoze se opravdavati taj čin na temelju možebitne opravdanosti jer je to nepoznato.Ono sto znamo jest to da je čovjek izbačen jer je pogrešne vjere i to nailazi na odobravanje.Čak i da se izbacivanje nije dogodilo nego je hipotetsko i općenito a nailazi na opravdanje jest govor mržnje,bar po meni.
  12. Na forumu vjerskog portala Križ života opisauje se kako je jedna časna sestra izbacila čovjeka iz crkve zbog njegovog drugačijeg svjetonazora i krive "vjere" Jedan forumas postupak časne setre je pozdravio što predstavlja govor mržnje kažnjiv zakonom rh.Zanima me može li se ovaj govor mržnje prijaviti bez odlaska u lokalnu policijsku postaju.Prilažem tekst i link; rafael piše: kršćanstvo je jedno a crkvena dogma i razni pravci u vjeri drugo.Ja nigdje u bibliji ne nalazim pojam katoličke crkve niti protestantske niti ijedne druge nego jednostavno crkve.Dogme i podjele i institucije su nastale kasnije.U tom smislu je kršćanstvo spojivo sa sai babom no ne i sa dogmom,NItko mo nemoze osporavati moje kršćanstvo zato što nisam dogmatik.Znam čovjeka kojeg su časne sestre izbacile iz crkve zbog sai babe,ljudi imali problema na poslu i sl.A po zavrsetku tvog posta vidim da blage veze nemas o čemu pričaš.Avatar je isto što i bog.Nemoras vjerovati u avatarstvo no nemozes ni odredjivati što jest a sto nije.I ne "mjesam" ja sai babu u kršćanstvo nego on svojim poslanjem pripada istini u svakoj religiji pa tako i kršćanstvu.Ako to nekome smeta ima mehanizama da me se izbaci sa foruma no protiv istine se nemoze ništa. ti si prijatelju u velikoj zabludi bar po pitanju kršćanstva i molim te odkuda ti to da je avatar i Bog jedno te isto ? svaka čast toj časnoj sestri koja je izbacila sljedbenika sai babe to je samo dokaz da ima nešto u glavi i da ne želi da neko dodje u zabludu zahvaljujuć nekome ko vrijedja Krista a što se tiče sai babe i njegova poslanja jedino njegovo poslanje je naivcima uzimat lovu kroz lijepu priču ništa drugo http://www.kriz-zivota.com/forum/hrvatski/religije/4314/sai_baba/stranica/22/
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija