Jump to content

NenoZ

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru na osnovno u upitu
  2. Supruga i ja smo nasljednici nekih stvari koje za koje znamo gdje su ali i nekih za koje ne znamo. Nakon ostavinske, na sudu smo dobili ključeve naslijeđenog i skinut je pečat. Spremajući, našli smo kartice računa (to znam da trebam urudžbirati), no interesira me kako doći do podataka o korištenju banaka, onih koje je umrla koristila. Na sudu sam dobio naputak da preko njih (suda) tražim pristup podacima banaka na koje "sumnjam" da bi mogle biti "upletene" Izmamio sam osmijeh kada sam rekao da ću ih navesti sve. Zar nebi bilo lijepo da se taj podatak može dobiti (na traženje službenim putem) jednako brzo i kvalitetno kako banke razmjenjuju podatke o neplatišama... i pošteno. Molim za pomoć. Može i "ispod pulta" Ako krivo razmišljam, ispravite me: ukoliko je sudsko rješenje pravomoćno, takvim bi rješenjem morao moći dobiti pristup traženom podatku. Zašto bi banke krile tu informaciju osim za vlastitu korist pretpostavljujući se (opet) vlasti? Hvala unaprijed!
  3. NenoZ

    staklenik

    ) Svakako bi radio u montažnom stilu, ali drvetom i metalnim spojevima jer sam spretniji u izvedbi na taj način a osim toga je jeftinije... Krov sam ionako planirao pokriti valovitim plastičnim pločama koje su djelomično prozirne. Imaju odlične karakteristike i odgovaraju zadanoj specifikaciji težine po m2 - jedino što me muči je da ih nema u boji koja bi mi odgovarala (zelena) kako bi se sve čim više uklopilo u okoliš i utopilo u okolnim krošnjama. Maskirne ne rade Kad i ako dođe inspekcija sa zahtjevom za uklanjanje, slijedi li popratno i kazna, globa?
  4. NenoZ

    staklenik

    Štovani! Na garaži koja je ukopana u zemlji (brdo) tako da je krov u ravnini s okolnim zemljištem, postavio bi staklenik. Na takav moj upit na općini (Zagreb), sam dobio odgovor da ne treba niti dozvola niti bilo kakva obavijest o takvoj vrsti izgradnje koja ulazi u jednostavne. No, kako oni još do sada nisu imali sličan slučaj pa mi nisu sa sigurnošću mogli dati odgovor. NIKAKO mi se ne nateže bilo sa inspekcijom a još manje sa sudom (o ev. globi da ne govorim) pa molim za savjet kako da se postavim ili kuda da odem po stav , koga bi možda trebalo obavijestiti o namjeri. Radi se o površini krova (deka) dimenzije 10x6m na koju planiram postaviti konstrukciju maksimalne visine do sljemena 3.5m od zemlje, tj. krova garaže u svrhu uzgoja kućnih biljaka čemu nije potreban zemljani pod kako se navodi u opisu stakleničkih podova i temelja i tu je jedino razilaženje. Sve se nalazi na legaliziranom posjedu ('68) moje majke gdje i sam živim. Dodajem (iako nevažno) da je škarpa u sklopu koje je ulaz u garažu nastala nakon nacionalizacije djela zemljišta oduzetog za cestu, nedavno renoviranu (cca 5g). Postoji pločnik. Na garažu sam postavio ogradu visine 1.6m na koju se mislim nadovezati krovnom konstrukcijom staklenika. Prije nekoliko godina sam pitao za krov, no na garaži nema podzida. A to mi je prenisko Jedino ako se može nešto uraditi s pogodnim tipom krova? Hvala unaprijed na odgovorima i uputama!!!
  5. Zahvaljujem! Dakle, ugovorom o doživotnom uzdržavanju se isključuje mogućnost uplitanja trećih osoba sa bilo kakvim potraživanjima ili osporavanjima. Takav se ugovor može osporiti ili izmjeniti samo od strane inicijatora. Ispravite me ako sam krivo shvatio ili nedovoljno dobro definirao. Kome treba otići i što sve treba napraviti kako bi bili zadovoljeni svi propisani uvjeti? Ispričavam se na iskorištavanju dobrohotnosti :hvala:
  6. Brat posjeduje stan kojeg želi nakon smrti ostaviti nećaku uz uvjet da sestra ni na koji način ne dobije ni najmanji dio. Molim savjet: dosmrtno, doživotno, nešto treće, četvrto - između nećaka i brata? Poprilično su se posvadili (braća - zahvaljujući sestrinoj pohlepi) pa je iskrsnulo ovakvo pitanje. Hvala unaprijed!
  7. Ugovorom sam se obavezao kod našeg telefonskog operatera na plaćanje trajnim nalogom kroz 24mj ostvarujući time neke "pogodnosti". Od toga je proteklo gotovo 3 godine i odlučio sam promijeniti operatera. Svojoj kartičnoj kuči izdajem nalog za prekid te usluge (trajni nalog), na što mi odgovaraju kako to nisu u stanju napraviti pošto oni nemogu raskinuti ugovor sa operaterom, što ih nisam niti tražio! Idu u provjeru!!! Dokučili su kako sam 22. 10. prestao koristiti broj kod tog operatera i nadalje ništa ne poduzimaju. Dakle, čak da ih se to tiče, uvjeti za nastajanje tog ugovora su prestali pošto sam ranije taj broj prenio sa pretplate na bonove, prije promjene operatera. molim komentare hvala
  8. Zahvaljujem na vrlo korisnom linku! U ponedjeljak idem u Holding
  9. Neobično dragi mi holding(ZG) mi je poslao skupni račun kao opomenu pred ovrhu za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda na kojeg su obračunali kamatu, sveukupno 533k od čega je kta 171. Tek su nakon telefonskog inzistiranja poslali specificirano. Kada nastupa zastara duga s obzirom da su izvukli "zaostatke" iz 2004, 2006, 2007 i 2008. i koliko dugo trebam čuvati potvrde o plačenom?
  10. Smije li se bez građevinske: -Stanje: garaža, 5X10 koja izlazi iz zemlje u razi ulice, ulaz u garažu je u ravnini škarpe nastale nakon proširenja ulice nakon oduzimanja djela zemlje. Visine 4m, krov je u razini zemljišta, brda iznad škarpe. -Na garaži postoji ograda visine 1.60 na koju bi nadovezao metalnu konstrukciju za plastenik ukupne visine do 3.80. Zanima me smijem li to bez građevinske i koga treba ev. obavijestiti o namjeri? -Prema propisima za gradnju bez građevinske ovo mi izgleda najprihvatljivije rješenje. Dakle, cilj mi je na postoječoj građevini kojoj je krovna ploha betonska deka dobiti koristan prostor. Prije nekoliko godina poslao sam molbu za gradnju krovišta sa podzidom, no odvjetnica me usmeno obavijestila da podzida nesmije biti. Time nisam zadovoljan jer takvim zahvatom dobivam neupotrebljiv prostor kojim bi riješio samo propuštanje deke kao krova. Kolika je uopće dozvoljena ukupna visina čitavog objekta od "poda" – kojeg s obzirom na ravninu krova sa okolnim zemljištem koji sada postaje pod objekta. Previše je očekivati da prođe kako plastenik ima podrum Sigurno postoji bolji način kao napraviti upotrebljivi prostor na garaži a da je u skladu sa zakonom no moja ograničenost mi to ne dozvoljava, pa vas ujedno molim i za drugačija viđenja! unaprijed hvala na odgovorima! :hvala:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija