Jump to content

mav

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mav objavio

  1. Poštovanje, ispričavam se na smetnji. Ako imate vremena zamolio bih vas da mi odgovorite sljedeće : Zaposlen sam u privatnoj firmi koja mi uplaćuje mir. i zdr. , sada bih uz to i otvorio opg i bio jedini član i nebi bio u sustavu pdv-a. 1. mir i zdr. ne moram plaćati jer mi tvrtka to plaća , jel tako ? 2. Uz običan otkupni blog , da li ja smijem napisati na kompjuteru neki račun gdje je naveden moj broj žiro računa ,ime opg-a i dati takav račun ( bez iskazanog pdv-a) kupcu mojih proizvoda da mi uplati na žiro , a ne na ruke ? 3. Da li sam dužan napraviti žig ? 4. U tvrtki godišnje zaradim 90 000 kn , ako u opg-u godišnje zaradim još barem 10 000 kn , da li se to zbraja nakraju godine , pa ispada da sam odmah u sustavu pdv-a ? 5. Ako tokom godine moji kupci mi uplate na žiro račun recimo 50 000 kn , da li ja moram platiti državi kakav porez na tih 50 000 kn ? ili ako imam na žiru uplata godišnje 1000 kn da li je to isto što se tiče poreza ? Jel moram tih 1000 kn ili 50 000 prihoda nakraju godine nekome prijaviti ako me niko ništa ne pita ? Ako moram platiti koji je to porez i po kojoj stopi se plaća ? 6. Da li mogu iznajmljivati svoje poljoprivredne proizvode i za to ispostavljati račun kupcu , a on mi uplati na žiro ? Tu mislim na iznajmljivanje cvijeća i sl. Hvala na pomoći , dužan sam pivu
  2. Ugrubo , jel tko zna koliko treba mjesečno kuna za platiti državi za sve gluposti od mirovinskog , zdravstvenog i ostalih pristojbi i doprinosa komori i neznam kome sve ne... Za primjer idemo da otvorim cvjećarnu ili pečenjarnicu i da radim sam u njoj.
  3. Poštovani Ultra , da li je moguće otvoriti jedan obrt gdje bih mogao otvoriti pečenjarnicu ( fast food ) , cvjećarnicu i automat servis 060 666 666 ? Ako nije moguće zamolio bih odgovor za svako pojedinačno . Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija