Jump to content

lecitone

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Otac je mislio da je netko ukrao pločice, pa smo zvali policiju. Policija je izašla na teren, utvrdila da su pločice kod očeve sestre i budući da je ona vlasnica trećine vozila ostavili ih kod nje.
  2. Pozdrav! Pitanje koje me muči dio je nasljednog prava, ali ovaj je dio hitniji pa se prvo želim ovdje informirati. Dakle moj otac je od oca naslijedio 2/3 vozila, a 1/3 njegova sestra koja je ubrzo s auta skinula registracijske oznake. Moj su otac i njegova sestra u vrlo lošim odnosima i razgovor i dogovor ne dolazi u obzir. Znamo da je pločice skinula ona jer je policija bila kod nje i ona je priznala da jesu. Pitanje je sljedeće: registracija auta istječe za dvadesetak dana, moj bi ga otac odjavio, ali kako nema registracijske oznake pretpostavljam da ne može samo s prometnom i knjižicom vozila. Što mu je činiti? Je li privatna tužba jedino rješenje? Hoće li on morati platiti kaznu ako ona ne vrati registracijske pločice? Hvala vam na svakom savjetu.
  3. Pozdrav! Suprug i ja smo prije 40 godina usvojili djecu moje sestre (sina i kćer), danas smo u mirovini i u poodmakloj dobi pa bi htjeli urediti oporuku. Naime, s kćerkom nemamo nikakvih kontakata već desetak godina zbog nekih njenih nemoralnih djlea, pa me zanima možemo li je isključiti iz oporuke, odnosno iz nasljedstva i kad je u pitanju nužni dio, i nju i njenu obitelj? Koje su nam opcije za to? I ima li ih uopće? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija