Jump to content

ArizonaJunior

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ArizonaJunior objavio

  1. To je greška. Jedno pitanje je zaštita prava vlasništva, a drugo zaštita prava suvlasništva (o tome ima samo jedan članak).
  2. Da i ja pridonesem jednim novim pitanjem iz EU: Oslobođenje od obveze podnošenja zahtjeva za tumačenje.
  3. Kolega Tom Penny, čestitam na prolazu! Možete li, ako nije problem, odgovoriti na nekoliko pitanja? 1. S kojom grupom predmeta vam je započeo ispit? 2. Tko vam je bio u komisiji? 3. Je li bilo još novih pitanja osim sud. savjetnika? 4. Je li kolegica, po vama, opravdano pala, te kažu li odmah da je pala ili joj kažu nakon pauze? Hvala lijepo!
  4. Blago vama kolega. Ja drugi puta ponavljam i također... pola toga kao da vidim prvi put. Ništa, svi smo u istoj gabuli očito. Stisnuti zube i što bude, bude. Vidim da ste napisali da vam je usmeni 17.-og. Sretno vam bilo, ali kolegijalnosti radi predlažem vam da se maknete s legalisa tih zadnjih par dana pred usmeni - može biti jedino kontraproduktivno. Naravno, nakon usmenog se spojite i napišete dojmove
  5. Ovo je nešto najbesmislenije što sam vidjela. Tema je usmeni - pitanja i dojmovi, a vi zatrpate forum s tri zakona. Kud ne vidim svrhu c/p ovih zakona pošto su ionako na netu i svima dostupni (mogli ste jednostavno napisati da su izmjene opsežne; nije da će netko pročitati sve što je pastano), isto tako ne vidim svrhu svega ovoga kad vam dva posta prije lijepo piše da ne morate odgovarati po novom na ovom roku. Čak je i kolegica koja je bila na slušanju isto napisala. Stoga, morat ćete učiti samo ako padnete. No, i tada ćete imati 4 mjeseca + 2 do usmenog i u čemu je problem? Ispitivači su nam i na seminarima rekli da su oni vezani literaturom koja je službeno objavljena za pojedini rok. Čemu panika?
  6. Ja sam opet čula da Zakon o sudovima, do-u i dsv-u pitaju samo po starom jer su stupili na snagu tek u drugoj polovici 10-og mj., te ako kandidat sam počne odgovarati po novom da može, ali da ni od koga ne traže da isključivo po novom. Navodno su vezani literaturom koja je službeno objavljena, a nova je tek za idući rok.
  7. Kolegice, iskrene čestitke na prolazu! Također, hvala na informacijama. Što se tiče izmjena DSV-a, zakona o sudovima to bi se trebalo primjenjivati tek od roka u studenom; tako piše i na stranicama ministarstva.
  8. Kolegice, čestitam na prolazu. Je l' bila velika trema? Uh, ja se bojim da će me trema uništiti u toj mjeri da se neću ničega moći sjetiti...
  9. U svakom slučaju hvala na kolegijalnosti i objavi. Osim tog mističnog nadzornog odbora JB izgleda da nije bilo ništa novog izuzev akata bivšeg 3. stupa.
  10. Nadzorni odbor JB?? Nikad čula... niti vidim u zakonu da se spominje. Kolegice, hvala na postavljenim pitanjima. Možete li reći kod pitanja Protokol br. 11 - bude li navedeno u zagradi da je riječ o Europskom sudu za ljudska prava ili samo piše protokol?
  11. Molila bih sve kolegice i kolege koji su slušali usmeni dio ispita, kao i one koji su ga polagali, da kolegijalnosti radi, podijele dojmove s nama ostalima koji tek trebamo odgovarati. A vjerujem da većinu prvenstveno zanima ima li novih pitanja iz Europskog i Ustava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija