Jump to content

nebo27

Korisnik
 • Broj objava

  113
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

nebo27 je zadnji put osvojio dan veljača 17 2015

nebo27 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O nebo27

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. U zakonu se samo spominje da se osoba ne može primiti u radni odnos dok je pravomoćno osuđena za k. djelo to i to..što bi značilo da nema zapreke da i dalje radi dok nema pravomoćne presude kojom se proglašava krivom, ali Zakon o radu ništa o tome ne govori, pa mislim da do okončanja postupka može raditi ili sam u krivu..? Hvala vam.
 2. Poštovani, molila bi vas odgovor. Protiv kolegice zaposlene na neodređeno pokrenut je kazneni postupak, riječ je o javnoj službi. Mora li se ista odmah suspendirati ili može raditi do okončanja sudskog postupka? Ukoliko se suspendira, može li se na njeno mjesto zaposliti nova osoba s obzirom da je trenutno svugdje zabrana zapošljavanja? Unaprijed hvala!
 3. Poštovani, molim vas za savjet ako netko ima iskustva s upraviteljima zgrada. Naime, imali smo popravke u stanu, točnije u kupaonici smo mjenjali cijevi jer je curilo susjedi ispod u stan i na jedvite jade smo zatražili upravitelja da nam nađe majstora i sredi to jer smo bili uvjereni da su oni za to zauženi pošto uredno plaćamo pričuvu. I došao vodoinstalater, razbijao kupaonicu i zamijenio cijevi, nakon njega zidar ponovno poljepio pločice i naplatio nam 700 kn bez računa..da bi majstori koji su nakon njega postvaljali ponovno kupaonicu rekli da će gazda doć po novce, vodoinstalate
 4. Hvala vam! E sad, da li može već sad koristit tih 30 dana ili tek iza Nove godine? Ali regres ide u ljeti tek, mislite tek u ljeti da će i ona imati pravo na to ili?
 5. Pozdrav svima, molim vas malu pomoć! Riječ je o javnoj službi, kolegica ide sredinom 1. mjeseca iduće godine u mirovinu, navršava 65 godina i ima puno staža, skoro cijeli život je na tom radnom mjestu. Zanima me da li ima sad pravo na puni g.o. za tu 2020.g., kojeg ionako neće stić iskoristit ili razmjerni?? Naime, po čl. 42. TKU za javne službe stoji da zaposlenik koji odlazi u mirovinu ima pravo na puni g.o. za tu godinu, po tome kolegica bi imala pravo na puni g.o. kojeg neće moći iskoristit budući da sredinom mjeseca navršava 65. Ako ima pravo na puni da li ga smije već sad
 6. Molim savjet, kolegica je radila na neodređeno oko 6 godina, i s jučerašnjim danom dala je otkaz, ima otkazni rok 30 dana i godišnji još 12 dana, pa me zanima može li tih 12 dana sada iskoristiti u ovom otkaznom roku od 30 dana, i ima li pravo na regres? mislim da može na g.o. ali htjela bih čuti još mišljenja..hvala svima!
 7. I mislila sam, znači 11/12 ima kad je u veljači počela..hvala vam!
 8. Pozdrav svima! Samo da provjerim, kolegica se zaposlila 1.2. ove godine i dotad je bez prekida radila kod drugog poslodavca, da li ona ima pravo na godišnji za ovu godinu 2019. i to razmjerni dio, znači 11/12, obzirom da nije bilo prekida i može li ga koristiti odmah, bez proteka 6 mjeseci neprekidnog rada?
 9. Pozdrav, pitanje..može li me šefica s obzirom na opseg poslova prisiliti da prekinem roditeljski dopust te se vratim na posao a ovo koristim kasnije nekad? Imam još mjesec dana, mislim da me zakonski ne može ali opet da provjerim pošto mi stari g.o. neda da spajam s roditeljskim dopustom već što prije da se vratim traži..
 10. Ispravak, ne rodiljni nego roditeljski dopust. 30 dana g.o. mi ističe 8.7., dakle mislim da mogu iskoristit do tad iako mi šef govori da se 1.7. moram pojavit na poslu, ali postoji onaj podstavak 5. da se može stari g.o. iskoristit do kraja kalendarske godine u kojoj se vraća na rad, iznimno, jesam li u pravu?
 11. Poštovani, Rodiljni dopust mi ističe sredinom 5. mjeseca, radim u državnoj službi i samo da provjerim mogu li odmah iskoristit stari g.o. u cijelosti 30 dana? Mogu li na stari g.o. vezati novi g.o. ili tek kasnije mogu novi g.o. iskorisit? Hvala unaprijed svima!
 12. O bože, pa kad su to stavili?? Ne stignem to, nema šanse..nadam se da neće to pitat, nek nam Bog pomogne sutra, sretno svima!!
 13. Pozdrav! Evo još jedne pravnice, jel ima još kolega pravnika iz soc.skrbi, kak se spremate za posebni dio? Kak izgleda taj posebni dio? Javite se koji ste polagali sad za vikend da čujemo dojmove...hvala!
 14. Vauu...kak tak brzo? Jel mi može netko objasnit o čemu to ovisi, jel u pitanju struka, sprema il kaj, kak neko čeka mjesec i pol i više..bojim se prijavit da me ne stave za 2 tjedna, nisam spremna a ističe mi stručni..i da, jel baš moram prijavit do dana do kad mi stručno osposobljavnaje traje il mogu malo pomaknut, mislim znam da u roku 6mj. od isteka moram položit al nebi baš za 2 tjedna polagala..
 15. Čestitam! Molim te, reci mi koliko dugo si čekala, tj. kad si prijavila a kad ti je došao poziv od njih?
×
×
 • Napravi novi...