Jump to content

nebo27

Korisnik
  • Broj objava

    113
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je nebo27 objavio

  1. U zakonu se samo spominje da se osoba ne može primiti u radni odnos dok je pravomoćno osuđena za k. djelo to i to..što bi značilo da nema zapreke da i dalje radi dok nema pravomoćne presude kojom se proglašava krivom, ali Zakon o radu ništa o tome ne govori, pa mislim da do okončanja postupka može raditi ili sam u krivu..? Hvala vam.
  2. Poštovani, molila bi vas odgovor. Protiv kolegice zaposlene na neodređeno pokrenut je kazneni postupak, riječ je o javnoj službi. Mora li se ista odmah suspendirati ili može raditi do okončanja sudskog postupka? Ukoliko se suspendira, može li se na njeno mjesto zaposliti nova osoba s obzirom da je trenutno svugdje zabrana zapošljavanja? Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, molim vas za savjet ako netko ima iskustva s upraviteljima zgrada. Naime, imali smo popravke u stanu, točnije u kupaonici smo mjenjali cijevi jer je curilo susjedi ispod u stan i na jedvite jade smo zatražili upravitelja da nam nađe majstora i sredi to jer smo bili uvjereni da su oni za to zauženi pošto uredno plaćamo pričuvu. I došao vodoinstalater, razbijao kupaonicu i zamijenio cijevi, nakon njega zidar ponovno poljepio pločice i naplatio nam 700 kn bez računa..da bi majstori koji su nakon njega postvaljali ponovno kupaonicu rekli da će gazda doć po novce, vodoinstalater..malo je reč da smo neugodno iznenađeni, moje je pitanje što napraviti u takvoj situaciji jer je očito da upravitelj nas mulja i ne želi platit da je to na naš trošak..Čemu pričuva, kako dalje se postavit, molim vas za savjet! Lijepi pozdrav i unaprijed zahvaljujem!🙂
  4. Hvala vam! E sad, da li može već sad koristit tih 30 dana ili tek iza Nove godine? Ali regres ide u ljeti tek, mislite tek u ljeti da će i ona imati pravo na to ili?
  5. Pozdrav svima, molim vas malu pomoć! Riječ je o javnoj službi, kolegica ide sredinom 1. mjeseca iduće godine u mirovinu, navršava 65 godina i ima puno staža, skoro cijeli život je na tom radnom mjestu. Zanima me da li ima sad pravo na puni g.o. za tu 2020.g., kojeg ionako neće stić iskoristit ili razmjerni?? Naime, po čl. 42. TKU za javne službe stoji da zaposlenik koji odlazi u mirovinu ima pravo na puni g.o. za tu godinu, po tome kolegica bi imala pravo na puni g.o. kojeg neće moći iskoristit budući da sredinom mjeseca navršava 65. Ako ima pravo na puni da li ga smije već sad koristit jer stari g.o. je potrošila ili tek od 1.1.2020.g? Mislim po ovom čl. 42 TKU da ima pravo na puni samo bi htjela možda neko iskusniji u tome da mi potvrdi.. Hvala unaprijed!
  6. Molim savjet, kolegica je radila na neodređeno oko 6 godina, i s jučerašnjim danom dala je otkaz, ima otkazni rok 30 dana i godišnji još 12 dana, pa me zanima može li tih 12 dana sada iskoristiti u ovom otkaznom roku od 30 dana, i ima li pravo na regres? mislim da može na g.o. ali htjela bih čuti još mišljenja..hvala svima!
  7. I mislila sam, znači 11/12 ima kad je u veljači počela..hvala vam!
  8. Pozdrav svima! Samo da provjerim, kolegica se zaposlila 1.2. ove godine i dotad je bez prekida radila kod drugog poslodavca, da li ona ima pravo na godišnji za ovu godinu 2019. i to razmjerni dio, znači 11/12, obzirom da nije bilo prekida i može li ga koristiti odmah, bez proteka 6 mjeseci neprekidnog rada?
  9. Pozdrav, pitanje..može li me šefica s obzirom na opseg poslova prisiliti da prekinem roditeljski dopust te se vratim na posao a ovo koristim kasnije nekad? Imam još mjesec dana, mislim da me zakonski ne može ali opet da provjerim pošto mi stari g.o. neda da spajam s roditeljskim dopustom već što prije da se vratim traži..
  10. Ispravak, ne rodiljni nego roditeljski dopust. 30 dana g.o. mi ističe 8.7., dakle mislim da mogu iskoristit do tad iako mi šef govori da se 1.7. moram pojavit na poslu, ali postoji onaj podstavak 5. da se može stari g.o. iskoristit do kraja kalendarske godine u kojoj se vraća na rad, iznimno, jesam li u pravu?
  11. Poštovani, Rodiljni dopust mi ističe sredinom 5. mjeseca, radim u državnoj službi i samo da provjerim mogu li odmah iskoristit stari g.o. u cijelosti 30 dana? Mogu li na stari g.o. vezati novi g.o. ili tek kasnije mogu novi g.o. iskorisit? Hvala unaprijed svima!
  12. O bože, pa kad su to stavili?? Ne stignem to, nema šanse..nadam se da neće to pitat, nek nam Bog pomogne sutra, sretno svima!!
  13. Pozdrav! Evo još jedne pravnice, jel ima još kolega pravnika iz soc.skrbi, kak se spremate za posebni dio? Kak izgleda taj posebni dio? Javite se koji ste polagali sad za vikend da čujemo dojmove...hvala!
  14. Vauu...kak tak brzo? Jel mi može netko objasnit o čemu to ovisi, jel u pitanju struka, sprema il kaj, kak neko čeka mjesec i pol i više..bojim se prijavit da me ne stave za 2 tjedna, nisam spremna a ističe mi stručni..i da, jel baš moram prijavit do dana do kad mi stručno osposobljavnaje traje il mogu malo pomaknut, mislim znam da u roku 6mj. od isteka moram položit al nebi baš za 2 tjedna polagala..
  15. Čestitam! Molim te, reci mi koliko dugo si čekala, tj. kad si prijavila a kad ti je došao poziv od njih?
  16. Pozdrav, molim vas može i meni skripta za VSS, na mail nata17091947@gmail.com?? PUNO HVALA!!!
  17. Bok svima!! Molim vas koji ste se riješili te muke, koliko ste dugo to spremali? I dal je stvarno dosta skripta, 7 područja plus oni odgovori s njihove stranice i prezentacije?? Sorry ako su pitanja glupa, al meni je stvarno koma to sve popamtit, tek sam Eu prošla i ni to ne znam sve, bojim se da to neću do Uskrsa spremit...savjet neki pliiiiiiiiiz..
  18. Pozdrav! Molila bih ako netko zna nešto više, istječe mi vježbenički, dal se isplati ići na onaj seminar za državni sad krajem 9.mj., i dal nam pošalju kakvu potvrdu nakon kaj pošaljemo prijavu? I da, na stručnom sam osposobljavanju u czss, pravnik, i imam li ja pravo izać na državni? Neki govore da, neki da samo na stručni mogu i sama ne znam više, obzirom da neću ostat u centru mislim da mi državni puno više šanse daje, al nisam sigurna dal mogu polagat.. Hvala unaprijed!
  19. Molila bi skriptu DSI, za VSS, i ako neko ima nešto iz posebnog dijela za pravnike koji rade u centru za socijalnu skrb, na mail: nata17091947@gmail.com Puno, puno hvala unaprijed svima!!!
  20. Helci11, i tebi sam poslala 2 poruke na pm, i nikako mi se ne vide, ne znam jel si dobila ili ne, pošaljem i nema ih među poslanima,ko da ih nisam ni slala, ne kužim kaj se događa, pliz javi se!
  21. mani1 poslala sam ti pm, al izbrisala mi se mi poruka pa ne znam dal si dobila, molim te javi se, i čestitke na državnom!!
  22. Molim te helci11 ako mi možeš reči što si sve radila, jesi išla po pravilniku za vježbenike u ustanovama soc.skrbi i jesi li bila 2,5mj. na sudu? meni su rekli da baš nemaju organizirano to sa sudom, da ne znaju dal ću ići pa me strah kako ću na stručni bez toga.. Unaprijed ti se zahvaljujem na odgovoru, može i na pm, tnx!!
  23. Ma, i ne baš sjajno..mentor je pravnik, al zauzet svojim poslom pa ko da ga i nema, nikako organizirano nije, prepuštena sama sebi, bila sam malo u pisarnici, na par ročišta na sudu i to je to, sve zbrda zdola, ni sama ne znam otkud da počnem a najgore što ne znam raditi a ako mi i pokažu, to je na kapaljku..zato pitam kako ste vi počeli koji ste isto u czss na stručnom.
  24. Također, molim kolege pravnike koji su na stručnom osposobljavanju u centru za socijalnu skrb da podijele iskustva kako im je, dal idu po onom pravilniku za vježbenike-programu mislim il kako, te kako su se snašli.. Nedavno sam počela raditi pa sam nova i zato imam sto pitanja.. Hvala unaprijed svima na savjetima!
  25. Prvo, a kaj uopće u ovoj državi ima smisla?! Ja te razumijem u potpunosti jer sam i sama to prošla, isto diplomirana pravnica, bez posla i staža,na birou čekala.. pa ostala trudna i nakon kaj mi je porodiljni istekao prijavila se opet na burzu i ulovila stručno i isto nema ti veze kaj si prije bila u njihovoj evidenciji. Još nisam počela radit jer čekam to njihovo odobrenje i papirologiju i nadam se da bude gotovo ovih dana.. Pročitaj si malo Z.o poticanju zapošljavanja, ne isplati se sad gubit živce jer ne možeš ništa promijenit, samo se prijavi i prati oglase.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija