Jump to content

drkika

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da, tri svjedoka i upravo ih tražim. Našao sam jednoga koji je sada u Njemačkoj, drugi je zapovjednik PP iz mog mjesta ali fali treći.
  2. Poštovani ima li na ovom forumu neki branitelj koji je bio u Kostajnici kada je prvi puta pala , krajem srpnja 1991 godine. Molio bi da mi se javi.
  3. Napisali su da nisam bio na ratom zahvaćenom području. Danas sam prvi put preko ureda za branitelje došao do ratnog puta i stvarno nigdje nije uvedeno da sam bio u Kostajnici kada je prvi puta pala.
  4. Ako netko imao sličan problem molio bi da mi kaže kako je to riješio. U 8 mjesecu sam bio na prvostupanjskoj komisiji za vještačenje i dobio sam 50 posto tjelesnog oštećenja na osnovu psorijaze. Sada je vijeće vještaka poništilo rješenje i dalo mi 0 posto trajno. U rješenju su naveli da bolest nije vezana za ratna dešavanja jer sam bio pripadnik MUP-a na Plesu i Bregani od 1991 do 1995 i da nisam bio na mjestima gdje su bila ratna dešavanja što je vidljivo iz ratnog puta. Prvo nije točno da na Plesu nije bilo ratnih dešavanja,pucalo se svakodnevno a kao drugo bio sam i u Kostajnici prilikom pada Kostajnice što očito nije navedeno u ratnom putu s obzirom da ratni put nisam ni vidio jer je isti dostavljen direktno komisiji. Zanima me kako doći do ratnog puta i kako otkloniti greške koje su navedene u njemu. Lijep pozdrav
  5. Znate li nekog odvjetnika iz Zagreba koji bi mogao to napisati? Hvala
  6. Prvostupanjska komisija mi dodijelila 50 posto tjelesnog oštećenja na osnovu psorijaze , koja je dosta jaka svih godina i koja je posljedica sudjelovanja u ratu , q drugo stupanjska komisija je poništila odluku prvostupanjske komisije i dodijelila mi 0 % trajno. Dali je neko imao slično iskustvo i dali se uopće vrijedi žaliti na odluku? Hvala
  7. Molio bi ako netko zna u kojem vremenu se dobije rješenje od komisije nakon vještačenja. Na komisiji sam bio u Zagrebu u Tvrtkovoj krajem 10 mjeseca prošle godine i još nisam dobio rješenje. Dali ima neki zakonski rok ili to traje godinama.
  8. Dali mi može netko reći kako se određuje naknada za tjelesno oštećenje . Naime prije 20 godina za tjelesno oštećenje osoba je primila naknadu od nekih 100 kuna koja je do sada porasla na nekih 130 kuna . Ta ista osoba da danas preda zahtjev dobila bi 32 % od osnovice koja iznosi 1630 kn. Dali postoji način da se naknada uskladi sa današnjom osnovicom?
  9. Poštovani, nadam se da ću dobiti odgovor. Neznam odakle početi jer slučaj je kompliciran. Rođen sam 1969 godine i trenutno imam 31 godinu radnog staža. Dragovoljac sam domovinskog rata i HRVI sa 50%tjelesnog oštećenja kao posljedica sudjelovanja u ratu te plus 40 % oštećenja nevezano uz sudjelovanje u obrani domovine. U ratu u borbenom sektoru imam 4 godine, 11 mjeseci i 28 dana i za to imam dupli staž. Zanima me sa koliko ću godina moći u mirovinu. Hvala
  10. Postovani ja imam nekoliko problema i jednostavno neznam u koju bi ih rubriku svrstao. Naime uskoro namjeravam stupiti u brak sa drzavljankom BiH. Njezin otac koji je umro prije nekoliko dana je imao Hrvatsko drzavljanstvo i bio je prijavljen u kuci na Pagu. Ima takodjer jos dva brata koja zive u Americi od kojih jedan ima Hrvatsko drzavljanstvo a drugi nema. Zanima me dali ona ima na osnovu oca kakovu prednost pri dobivanju Hrvatskog drzavljanstva, naime onaima 35 godina, i dali ce se o ostavinskoj raspravi kome ce pripasti kuca na Pagu odlucivati u Hrvatskoj ili u BiH, te dali ona ima sanse da dobije trecinu kuce ili prednost ima brat sa Hrvatskim drzavljanstvom. Otac nije ostavio nikakvu oporuku jer je umro iznenada. Hvala Vam unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija