Jump to content

makida

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molio bih Vas savjet što učiniti ukoliko ste bili prijavljeni/zaposleni kao upravitelj zadruge od 2.5. do 5.5. (ostavka je iz osobnih razloga), ugovor nisam potpisao, jedino izjavu o prihvaćanju dužnosti upravitelja, ništa nije ovjereno kod javnog bilježnika, da li moram zbog ta 4 dana potpisati kod javnog bilježnika i zamijeniti se sa prethodnim upraviteljem ili koja bi daljnja procedura? Odjavljen sam sa prekidom 5.5.
  2. Pozdrav, zanima me situacija ukoliko je učitelj potpisao ugovor o radu do 60 dana, odradio je točno mjesec dana kada je bila sjednica školskog odbora i izabran kandidat sa prednosti kod zapošljavanja, pretpostavljam da postoji rok za žalbu od 8 dana, da li je učitelj na zamjeni morao odraditi i tih 8 dana dok ne prođe rok za žalbu (kad već ima ugovor do 60 dana) pa da onda dođe raditi učitelj na neodređeno ili je sve po zakonu?
  3. Znate što je problem? Problem je u tome što se zapošljavaju, u konkretno ovoj školi, osobe koje imaju VEZE, a država je ta koja je dozvolila da ravnatelj škole zapošljava koga želi bez odgovornosti. To možete shvatiti tek kada budete u toj situaciji.
  4. Ravnatelj nije nikada, koliko mi je poznato, predložio dva kandidata ili dao na uvid šo tko se je javio na natječaj, pa tako je na radno mjesto učitelja razredne nastave uzeta osoba sa godinu dana stručnog osposobljavanja iz produžene nastave, a osoba sa više radnog iskustva nije ni bila opcija. Općenito su natječaji u osnovnim školama raspisani forme radi, zna se unaprijed tko dolazi na koje radno mjesto, žalosno je jedino da tako nešto se ne može sankcionirati, nemamo svi ista prava, a Ustav govori nešto drugo...
  5. Poštovani, molio bih ukoliko netko zna da li ravnatelj osnovne škole krši kakav zakon ukoliko izjavi za kandidata za radno mjesto da ga neće zaposliti niti za pomoćnika u nastavi? Kandidat je magistar primarnog obrazovanja koji ima završenu edukaciju za pomoćnika u nastavi, btw tog kandidata izbjegavaju u toj školi već 3-4 godine, iako je na drugih 5 zamjena po drugim školama se pokazao kao dobar radnik te ima i preporuku iz jedne od škola. Da li se tu radi o kršenju prava?
  6. Poštovani, ukoliko netko zna da li dijete ima pravo na kakvu naknadu ukoliko mu je priznat invaliditet kao posljedica tumora i kemoterapija? Ukoliko da, da li od 1997.g. dosad ima pravo na isplatu tih zaostataka?
  7. Pozdrav! Da li mi može netko reći odgovor na pitanje: Da li smije biti strojobravarski obrt usred sela, ako da koliko mora biti udaljen od ceste i ostalih kuća i da li smije bučiti od 7h ujutro?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija