Jump to content

miner

Korisnik
  • Broj objava

    101
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Evo kako sam i očekivao pbz mi je raskinuo ugovor o kreditu s time da do 15.moram platiti 84.700 kuna koje ja nemam i da hoču pa su mi stavili na mirovinu od 2734.56 lipa 2000.kuna ovrhe iako imam više od godinu dana zaštičeni račun i tada su mogli uzimati samo jednu trečinu,tj 900 i nešto kuna.Mene samo zanima da li su mogli uzeti 2000.kuna iako imam zaštičeni račun i reprogram dugova u mojoj matičnoj banci zabi od 1377 kuna.Bio sam u zabi prije toga i pitao ih da li mogu zaštititi taj iznos jer mi je žena morala biti jamac na reprogramu pa su mi rekli da oni nemaju ugovor sa mirovinskim da to stave kao administrativnu zabranu,tako da i sad i taj dio ne mogu otplačivati pa če zaba vjerojatno(sigurno) teretiti moju ženu i njen osobni dohodak.Pa ako tko na forumu može dati kakav dobar savjet,bio bih zahvalan.
  2. Poštovani Dambac pošto nemaš HRVI a umirovljen si vjerojatno po novom ZOMO koji je stupio na snagu 01.01.2010.godine nemaš ni invalidnost na mirovini a vjerojatno nemaš ni kumuliranu mirovinu,omjer rat-mir jer je i to ukinuto sa 01.11.2009.godine.Eventualno ako si zbog ozljede na radu umirovljen kao nesposoban onda imaš pravo sam zatražiti procjenu radne sposobnosti i eventualnu invalidnost a ako si umirovljen po osnovi PTSP -a ništa,bolest ništa .Samo ozljeda na radu i to moraš sam zatražiti vještačenje.Toliko.Pozdrav.
  3. Poštovani Zmigi,ako si dobio poziv na vještačenje u Tvrtkovoj a nemaš status HRVI nego su ti u HVIDRI rekli da je to po zakonu o DVO onda je to vjerojatno civilna invalidska mirovina ,sad dali profesionalna ili opća ovisi ti o tvojim nalazima,uglavnom umirovljenje po novom ZOMO od 01.01.2010.godine.A to što si bio pirotehničar ,možeš biti i pilot ,njih to ne interesira.Nemaš HRVI i po novom zakonu o umirovljenju DVO ti je onako kako sam ti napisao jer sam isto ja tako prošao baš kao i ti.Želim ti da bude drugačije ali sumnjam.Pozdrav.
  4. Poštovani Duro,točno otpremnina po čl. 6a ne ovisi o visini staža,izvinjavam se moj propust ,prvi uvjet je bio 20 godina efektivnog staža i 40 starosti, kasnije 45 za DVO.Otpremnina za DVO po čl. 6a bila je za sve jednaka 6+3 bruto + 525 kuna provedenih u ratu.Ovisila je samo bruto plača( ovisno o činu,zapovjednoj funkciji)i vrijeme provedeno u ratu a staž si mogao imati efektive od min.20.godina pa do 35. svima je jednako tretirano,znači nije bilo vezano za staž.Moj propust,izvinjavam se svima.
  5. Poštovani Duro,naveo sam samo ono šta znam ali koliko je točno mora se provjeriti,navodno da je.A što se tiče tih otpremnina po čl. 6a uvijek su bile 6 bruto plača plus 525 kuna provedenih u ratu,prije je bilo ako si išao u 6a dobivao si 6 plus 3 bruto mirovine i tih 525 kuna za mjesece provedene u ratu.Moj kum je otišao u 6 mj.2009.god. imao je 60 mj.rata i dobio je 6+3 bruto mirovina pa mu je ispalo 92 000 kuna.E sad ako su ponovno aktivne te mirovine onda su vjerujem uvjeti isti kao prije jer su te mirovine bile zamrznute po odluci ministra a kako sam rekao u razgovoru sa svojim bivšim kolegama iz MORH-a ,oni se kunu da je opet aktivna ta famozna 6a mirovina samo za one koji imaju manje od 35 godina mirovinskog staža.Ostale sve šalju u starosnu po čl.6.Opet kažem treba provjeriti najbolje u personalnoj u MORH-u.Toliko.Lijep pozdrav i Daj Bože da je tako.
  6. Poštovani MaxMagnus u bilo koju mirovinu kad odeš bit če mala(od 2100-2700)ovisno po kojem čl.te umirove ali ako je ponovno zaživila mirovina po čl.6a onda je i otpremnina ovisno o stažu,ratu i drugim uvjetima oko 80 -90 tisuča kuna a ovako ti je tri proračunske osnovice tj.oko 10 tisuča kuna.Sad ti vidi šta ti je bolje ali opet kažem provjeri jer nebi htio da me smatraš nekakvim provokatorom na forumu.Samo sam napisao ono što sam čuo a kolega Ecwashere je to i potvrdio u svojem odgovoru.Pozdrav i puno sreće.
  7. Poštovani Burn! Ovako,moram malo opširnije da bi me razumjeli. Kada je kolega digao kredit u PBZ ja sam mu bio jamac. Pošto nije uredno vračao kredit odlučio se na reprogram dugova.Gospođa koja radi na tim poslovima ,nakon njegovog upita tko je obavezan kao sudužnik za njegov reprogram rekla je VI i Vaša supruga znači nije u prvom spominjala mene nego samo njega i njegovu ženu. Nakon što je on to sa njima dogovorio javio je meni da i Ja moram biti sudužnik na njegovom kreditu pošto sam mu več jamac .U međuvremenu on je podigao još jedan kredit,na amexu je napravio duga,dozvoljeni minus pun kufer itd.Na moj upit zašto JA moram biti njemu jamac na kompletan njegov dug po reprogramu( dakle i na sad več 2. kredita plus svi dugovi po računima)gospođa u PBZ mi je rekla da je to politika kuče i da on ne može napraviti reprogram ako ja ne pristanem i potpišem.Kada sam pristao upitao sam kako da ja riješim reprogram mog kredita kod njih,odgovor je bio,sad više ne možete jel ste pristali kolegi biti jamac.Na moj ponovni upit: ok,u redu ali zašto sam ja morao biti jamac na njegove kompletne dugove,znači i drugi kredit i amex i dozv ,minus,odgovor opet politika kuče.Pa zbog te politike kuče koja je po mojem mišljenju nezakonita barem u dijelu da ja preuzimam odgovornost za svo njegovo dugovanje a ne samo za onaj prvi kredit na kojem sam mu jamac ja ne vidim daljnji izlaz. Jer da je meni netko prije rekao da ja nakon što njemu potpišem papire neču moči napraviti reprogram za sebe,ja mu nebi potpisao.Ovako gospođa iz PBZ- a je šutila dokle god nisu bili potpisani papiri a nakon toga me obavijestila da ja ne mogu sada u reprogram.E sada me samo interesira ,pošto je moj račun blokiran,imam svoj reprogram u svojoj matičnoj banci ZABI koji mi skidaju putem trajnog naloga,znači ni to se više neče moći naplačivati,koje opcije mi ostaju osim ove izjave da više ne mogu i ne želim otplačivati njihov kredit.Iovako ,oni su blokirali račun pa če i mirovina iči vjerojatno sva njima a meni kako bude.I molio bih još jedan odgovor :da li zbog te moje odluke PBZ može blokirati račun moje žene koja isto nije njihov komintent i nije mi jamac kod njih na kreditu.Poštovani Burn,ja se izvinjavam na podužem tekstu ali nekako sam morao objasniti bit problema.Hvala svima na odgovorima.
  8. Poštovani forumaši i forumašice! evo ovako:odlučio sam da više NE ĆU plačati kredit u PBZ jer ne mogu.Račun mi je stalno u blokadi,mirovina blokirana od strane PBZ-a iako to nije moja matična banka.Moja je ZABA i u njoj sam napravio reprogram dugova s time da mi je supruga morala biti jamac.OK to sam prihvatio,međutim sada me PBZ traži da napravim reprogram dugova s time da mi opet žena bude jamac iako ona ima i svoj kredit na svojoj plači i još me traže da nađem sudužnika za taj reprogram.Ja to jednostavno ne mogu jer imam i PTSP i srčani sam bolesnik sa ugrađenim stentom u srce i civilnu invalidsku mirovinu.Ne posjedujemo ni ja ni žena nikakove nekretnine ni auto,ništa osim namještaja u stanu.Stan je od grada.Pa ako netko zna kako dalje i koje su posljedice neka javi.Osobno sam spreman i u zatvor ići jer mi je tako svejedno.
  9. Poštovani MaxMagnus!U razgovoru sa svojim bivšim pripadnicima iz MORH-a saznao sam da je velika večina na listama za izdvajanje za mirovinu po čl.6 tj.starosnu.Međutim također sam saznao i da oni pripadnici koji imaju manje od 35 godina mirovinskog staža imaju pravo zatražiti umirovljenje po čl.6a jer je navodno opet ta mirovina aktivna ali samo za one koji nemaju više od 35 godina mirovinskog staža što je u tvojem slučaju ispunjen uvjet za 6a.Ali da li je tako ili je to nečija patka uzmi ovo moje sa rezervom.Najbolje je da se obratiš pravnoj službi ako si u MORH-u pa da ti oni pojasne i pitaj za taj uvjet.Lijep pozdrav pa javi da li je informacija točna ili ne kad se raspitaš kod pravnika u MORH-u.
  10. Prijatelju Grozni! Dobro si primjetio da sam u debeloj depri.Vidiš u svakoj dosadašnjoj situaciji sam pokušavao koliko toliko funkcionirati ali sada sam malo zablokiro.Iako sam se pomirio s time da moje mirovine nema jer otplačujem kredite pa još od ženine plače koja je 2300 kuna moram namiriti 500 kuna da bi platio rate.Sve nekako dok nisu sada pred 2.tj pronašli ženi karcinom na maternici,to su operirali i sutra ide na kontrolu jer su došli nalazi iz ZG.Tako da je i ona sada na bolovanju i prijatelju jednostavno sam puko.Pokušavam na sve načine nači neki izlaz ali ga nema.Sutra idem kod pravnice vidjet da li mogu dobiti kakovu pomoč,barem nešto ni ne znam od koga. Nisam ni u jednoj partiji ni udruzi ,kako zagorci vele sve sam tužil ali dok to i ako ikad bude riješeno nebu ni mene ni moje žene.Tako da mi nema druge,probat sve pa ako neide barem ču znat da sam sve probao.Ovako ,sjedim i piskaram,pokušavam saznat nešto pametno. I nekako mi je lakše kad to podijelim s nekime.Hvala ti na iskrenom savjetu.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!
  11. Poštovani Damir31 za sadnju vočnjaka treba imati barem neko zemljište a ja ga nemam. Na asvaltu u gradu sigurno ne mogu.Ja sam samo postavio upit da li postoji način da se iz opče prijedje u profesionalnu iako znam da ni oni u profesionalnoj mirovini nemogu nači posla,ali jednostavno više ovako ne ide.Da nisam bolestan ,jesam ,koliko mogu raditi ne znam ali sjediti ovako i piskarati po forumu ne vodi ničemu,od toga nema kruha.Ali hvala ti na odgovoru. Idem ujutro kod svoje doktorice i pravnice u HVIDR-u pa ču vidjet koje su mi mogučnosti. Bojim se nikakve ali probat ču.Kolega Bravo ako uspijem u svom naumu ,neču zamrznut mirovinu nego pošaljem ti PP pa neka je uplačuju na tvoj račun,meni ionako ne predstavlja ništa jer ju uzme banka za namirenje kredita.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!
  12. Poštovani Branitelji!Molio bih ako neko zna da mi odgovori:da li ja mogu zatražiti ponovno vještačenje zbog bolesti da mi se opća mirovina prenese u profesionalnu iako imam šifre f-43.1 ,f-43.2 ,f-60 i pretrpljeni srčani udar sa ugradjenim stentom? Jednostavno,išao bih bilo gdje raditi pa ako je potrebno i umrijeti samo da umrem na poslu a ne kao nekakav bezizlazni slučaj koji samo sjedi i čeka kraj.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!
  13. Poštovani Zac 44! Vrijednost braniteljskog udjela na dan 19.05 2011. iznosi 692,83.kn, tako da ne znam od kuda si izvukao tu informaciju. Provjeri na stranicama Erste fonda.Toliko da se ne širi nepotrebna panika putem foruma.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!
  14. Poštovani Branitelji! Mislim da tu nešto ne drži vodu vezano za Branitelje koji nemaju status HRVI a nalaze se u općoj mirovini. Naime idem opet od sebe pa možda se i drugi prepoznaju u problemu:opća nesposobnost zbog PTSP-a dijagnosticiranog još 96. godine ali sam radio i dalje u MORH-u kao DVO. U više navrata liječen zbog istog razloga u više navrata sve do 2009 godine ,znači nisam tražio nikakve privilegije nego sam pošteno radio u vojsci.E sad 19.05.2009.godine ponovno bolovanje pod dij.f.43.1, f.41.3 i f43.2 i nakon 4 dana infarkt s ugradnjom stenta. Nakon toga slijedi časni otpust s pravom na inv.mirovinu. U tvrtkovoj određuju opća nesposobnost. Sve druge institucije( HZZO, MOMBS )odlučuju da to nije posljedica rata jer je 2009.godina. Normalno to je sve sad na sudu u upravnom postupku pa kako bude,idemo dalje. Međutim danas na stranicama tog istog HZZO-a lijepo piše:opča nesposobnost je trajni gubitak radne sposobnosti bez mogučnosti da se nakon rehabilitacije osoba koja ima uz infarkt miokarda s ugrađenim inplatatima tzv.stentovima i psihičkih problema rehabilitira za daljnje privređivanje po bilo kojoj osnovi.Pretražujuči dalje došao sam na istim stranicama da bolesti srca sa ugrađenim inplatantima ,neovisno o broju, imaju pravo na invalidnost od 40%.Pošto su te mirovine od 01.01.2010.godine sve civilne ,bio ti u ratu 100 godina ili jedan mjesec u statusu Branitelja a nemaš HRVI ti si civilni invalid. Dovoljno sam napisao da objasnim, pa sad pitam: na temelju ovoga što sam napisao kako mogu ostvariti pravo da mi se prizna tih 40% invalidnost i da li bi onda imao pravo na oslobođenje plačanja participacije. Napominjem nikakovo rješenje o invalidnosti nisam dobio ,samo rješenje o opčoj nesposobnosti za rad i po tome mirovinu a određena je po čl.34.2 ZOMO DVO policijskih službenika i namještenika.toliko. Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!
  15. Poštovani Bovu! Nemam ni invalidnost jer sam umirovljen po novom zakonu ZOMO tako da mi je jedino bilo podnijet tužbu pa sad čekam da vidim šta će biti ali pošto vidim iz drugih primjera Branitelja ovdje na forumu,bojim se da ni od toga neće biti ništa. U razgovoru sa pravnikom u HVIDRI rečeno mi je da je to klasična invalidska mirovina kao da nisam nikada ni bio u ratu.Opča nesposobnost bez invalidnosti.Pa kad sam pitao pa kako onda nemam postotak invalidnosti ako je to 100% nesposobnost za rad, vele zato što nemaš HRVI. A za stipendiju se nisam ni trudio podnijet zahtjev jer nisam HRVI nisam ni dragovoljac , razvodnik HV i mirovina mi je 2734 kune.Iako ja ne vidim ni lipe od toga jer imam kredit(2) pa mi to uzmu banke. Još od ženine plače moram 500 kuna uzeti da to pokrijem. Ona ima u trgovini 2300 kuna neto.A u tu moju mirovinu je možda uračunato 30% više zbog vremena provedenog u ratu,neznam ne piše nigdje da je.Ali hvala ti na razumijevanju i savjetima iako smo malo skrenuli s teme Toliko. Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija