Jump to content

dpecuvci

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dpecuvci objavio

  1. Hvala na odgovorima i hvala "Živom zidu" na brizi ali ne radi se o ovrsi niti deložaciji. Želim prodati nekretninu razvrgnućem suvlasništva tj. javnom dražbom putem suda pa me zanima koja je najniža cijena za koju nekretnina može biti prodana. Hvala.
  2. Molim odgovor koliko iznosi najniža cijena za koju se nekretnina može prodati na javnoj dražbi. Negdje piše ne manje od 4/5 procijenjene vrijednosti na prvoj dražbi pa ne manje od pola na drugoj a navodno su nedavno donešene izmjene zakona o javnoj dražbi pa ako netko pouzdano zna taj podatak, lijepo molim odgovor. Može i link ukoliko je čitav tekst objavljen negdje na internetu.
  3. Prije nekoliko dana, vjetar je pokidao telefonski kabel i isti je prilično oštetio moje vozilo, parkirano na javnoj površini. Policija je napravila zapisnik. Vlasnik telefonskog voda je T-Com, ali do njihovih mjerodavnih službenika je nemoguće doći. Ima li netko sličnih iskustava, i kako naplatiti nastalu štetu? Hvala unaprijed.
  4. Pozz svima. Na ostavinskoj raspravi koja se je održala 1995. godine ja i moj brat smo proglašeni za jedine nasljednike iza pokojnice, svaki u 1/2 imovine. Iza pokojnice je ostala štedna knjižica koja je prijavljena u ostavinsku masu. Rješenjem o nasljeđivanju naloženo je da banka po pravomoćnosti rješenja sredstva koja se nalaze na štednoj knjižici ima isplatiti zakonskim nasljednicima. Rješenje je odavno pravomoćno. Do danas ja svoj dio nisam dobio pa sam se nedavno raspitao u banci što je sa tom knjižicom i sredstvima sa nje. Odgovorili su (nakon dužeg pretraživanja arhive) da neznaju što je bilo sa tom knjižicom i da ju ne mogu pronaći. Kako da postupim? Hvala unaprijed.
  5. Mnogo ste mi pomogli. Puno hvala i lijepi pozdrav.
  6. Puno hvala. Konkretno, na parkingu dok se vlasnik skutera priprema za vožnju stavljajući kacigu na glavu, maloljetnik koristi trenutak, stavlja skuter u pogon i izlazi sa parkinga na prometnicu. Vlasnik trči za njim o čemu postoje svjedoci i par trenutaka kasnije događa se nezgoda. Vlasnik i maloljetnik nisu u nikavom srodstvu ili drugom odnosu. Konkretno me zanima može li vlasnik skutera biti odgovoran za nastalu štetu? Hvala još jednom.
  7. Dakle, maloljetna osoba bez položenog vozačkog ispita uzme "đir" na skuteru od vlasnika i napravi prometnu nesreću sa priličnom materijalnom štetom. Po dolasku policije da izjavu da je skuter sam uzeo bez dozvole vlasnika. Kakve su posljedice za vlasnika skutera? Vlasnik je punoljetan, skuter je registriran.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija