Jump to content

Sympa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. MIlsim da ti ovakav ugoor na sudu nije održiv jer nije konkretan. Dakle on da te tuži bi morao navesti u ćemu te to školovao kolko ga je to koštalo. Neznam dali su te konferencije kao školovanje, ali bi te mogao zaje ako kaže da su ti te konferencije pomogle u daljnjem radu kog idučeg poslodavca.
  2. Po zakonu ne postoji pravo koje govori da za rad blagdanom trebaš dobiti slobodan dan. U kratko, po zakonu imaš pravo na jedan dan tjedno na odmor i to ti poslodavac mora osigurati, ako je u tom tjednu blagdan onda imaš taj dan neradan a ostale moraš raditim ako si ut poziciji da su ti subote i nedjelje radne. Međutim ako si več imao neradan dan u tom tjednu i radiš na blgdan u tom tjednu, u tom istom tjednu više nemaš pravo na slobodan dan. I to sve stoji ako ti je fond sati u tjednu 40. sve preko toga ti je prekovremeno. LP
  3. Dakle moj problem je sliejdeći. Pola plaće mi je bivši poslodavac isplačivao na ruke. Prije 2 tjedna sam otišao od njega i bojim se da ono što sam dobivao na ruke neću dobiti. Radi se o cca 3000 kuna. Dali postoji neki, bilo kakav način, da ja dođem do svojih novaca. Bilo kakav pravni presedan ili nešto ćime ja njemu mogu zaprijetiti ako mi to ne isplati. Iskreno, sudska tužba neznam dali je održiva, a nejmanje isplativa. Molim pomoč ljudi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija