Jump to content

bebabu

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bebabu objavio

  1. Da imate pravo na zaštićeni račun 35,idite u Finu i zatražite zahtjev,jer po zakonu 2/3 plače vam ovrha nesmije uzet,što znači da se taj dio uplačuje na zaštičeni račun,a 1/3 na redovni račun.Budite uporni jer će Vas probat izigrat na sve moguće načine.Zadnjih 10 dana se borim sa finom,bankom...svi peru ruke i prebacuju lopticu jedni drugima.Ne dajte da Vas izmanipuliraju. l.p.
  2. Pozdrav,u istoj sam situaciji i zanima me da li je to kako riješivo jer moj obrt više ne radi ,ja sam nezaposlena a i kad se zaposlim ne znam od kuda ću vraćat jer cifra je već sad za smrznut se.Ako je tko imao situaciju ili zna s pravnog gledišta kako se ovo može završit,molim napišite.
  3. Čitam ,tražim,zar sam ja jedina koja je državi platila sve i nemam nikakva dugovanja prema njima,vjerojatno bi bilo bolje da sam njima dužna jer vidim da tu ima mjesta i dogovoru i zastarama,ali šta sa dobavljačima?Dug je krenuo sa kojih 100000kn sad sam već blizu 300000,zato pomoć!!!!!!
  4. Zanima me ako netko zna,šta sa dugom dobavljačima,naime obrt je zatvoren ali ostao je poveći dug plus kamate koji ja vjerojatno nikad neću moći otplatit.Žiro račun je blokiran,kamate idu i dug je svakim danom sve veči i veči,ima li tu kakve zastare...?
  5. Ne, nije moguće,te radosti na žalost ipak morate podijeliti sa njime.Nakon osporavanja očinstva,kada predate tužbu,dobit ćete poziv za ročište,a ujedno sadašnji i bivši partner morat će pisanim odgovorom potvrdit sve što ste vi naveli u tužbi,dakle sadašnji potvrđuje da je otac,a bivši da nije...nakon toga sve to opet svi troje potvrdite na sudu,i ako se svi slažu to je to.Gotovo za nekoliko minuta.Nema nikakvih komplikacija.
  6. Upravo prošla cijelu proceduru,e sad slušaj,beba kad se rodi u matičnom uredu je prijavljujete ti i bivši,jer se on po našem zakonu smatra ocem pošto nije prošlo 300 dana od razvoda.Bivši mora biti s tobom jer mora pristat na ime koje si odredila djetetu,ako se ne slažete oko imena centar za socijalnu skrb će dodjeliti ime,zatim u roku 6 mj.od rođenja djeteta ti moraš osporit očinstvo,dakle tužbom.Bit će te pozvani svi troje na sud,i ako se složite tko je a tko nije otac,bit će brzo gotovo.E onda slijedi ponovno vađenje papira za dijete koje jadno nije krivo,ali eto iznenađenja,u novom rodnom listu i dalje stoji pod prezime,prezime bivšeg,a dole u napomeni sitno prezime sadašnjeg,i kažu to tako mora bit.I to ti je cijela procedura.Da na porodiljnom si tri godine.SRETNO sa sudovima!!!
  7. Ja sam trenutno na porodiljnom,a po sadašnjim uvjetima trebala bi mi i primanja od supruga iako više ne živimo zajedno,dakle ja od njegovih primanja nemam ništa,a ako predam samo svoje i napišem razvedena tražit će me dokaz ili to nekako drugačije ide?
  8. Trebala bih podnijet zahtjev za ostvarivanje prava na dječji doplatak,međutim u mom slučaju razvod je u tijeku,a u zahtjevu se traži dokaz o razvodu braka.Radi se o troje djece za koje ne primam alimentaciju i stvarno bi mi koja kuna dobro došla,pa ako netko zna kako bila bih zahvalna.
  9. U slučaju osporavanja očinstva vi i dijete ste tužitelji a bivši i sadašnji partner su tuženici.Prvo tuženi je bivši a drugo tuženi je sadašnji partner.
  10. i dalje molim pomoć,hitno je.pa valjda netko zna,molim vas
  11. Kako osporiti očinstvo.Rastava još traje,ali ne živimo zajedno već duže vrijeme.I jedan i drugi imamo nove partnere.Ja sa sadašnjim partnerom imam dijete nedavno rođeno,ali kao oca sam morala upisat bivšeg jer tako kaže naš zakon iako se svi troje slažemo tko je otac, a tko nije.Sada u roku od 6 mj.moram osporiti očinstvo i trebam pomoć ako itko zna kako sastaviti tužbu. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija