Jump to content

xeno

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovdje se u stvari govori ugroženim stečenim pravima.Ako vladi nije problem ukinuti stečeno pravo na stambeno zbrinjavanje,ako bez problema smanjuje trajno stečenu invalidninu zašto bih joj bio problem mirovine Hrvatskih branitelja nazvati povlaštenim te ih po nalogu stranaca jednostavno ukinuti!?
  2. Pozdrav svim braniteljima! Po nekoj logici povlaštena mirovina je ona mirovina koju je netko svojim djelima zaslužio ili u njoj uživa onaj koji nije učinio ništa posebno ali uspio druge uvjeriti da jeste. . Ako je čovjek godinama časno sa oružjem u ruci na prvoj crti branio suverenitet republike Hrvatske, pri tome bivao ranjen te kao invalid otišao u mirovinu, možemo li govoriti o povlaštenoj mirovini? Spominjem sebe kao primjer ali mislim na sve branitelje koji su časno i pošteno sa srcem branili domovinu Hrvatsku te su danas na svoju nesreću u mirovini. Danas čitam da Europska unija traži od Hrvatske da ukine sve povlaštene mirovine. S obzirom su meni jedino poznate povlaštene mirovine one u kojima uživaju naši vrli političari,svejedno zaslužili je ili ne, nije mi jasno po kojem ključu se neke mirovine smatraju povlaštenim te na koga se taj zahtjev Europske unije odnosi.Jasno imamo oko 540000 tisuća takozvanih branitelja ali ja govorim samo o onima koji su stvarno branili Hrvatsku kojih je mnogo manje.Tko može za njih reći da su u nekakvoj povlaštenoj mirovini?
  3. Branitelji se nikada neće udružiti, bar ne 500 000 tisuća ili više koji su u stvari proizvod vladajućih struktura radi glasova na izborima. Pozdrav svim pravim braniteljima!
  4. Pozdrav svim pravim braniteljima domovine naše Hrvatske, Jedini,najbolji i najsigurniji način da bih se razotkrile mutne radnje među braniteljima bio je i jeste postrojavanje ratnih postrojbi. To je ujedno nužnost i potreba iz više razloga. Kao prvo sami branitelji koji su časno branili svoju domovinu trpe neprocjenjivu štetu zbog gomile varalica u svojim redovima. Kao drugo trpi i cijela Država sa svojim stanovnicima jer nepotrebno izdvaja ogromna sredstva pomažući onima koji to ničim nisu zaslužili. Kao treće ako je važeći onaj dio u zakonu u kojem piše da je branitelj onaj koji je na prvoj crti s oružjem u ruci branio suverenitet republike Hrvatske sam bih zakonodavac trebao biti obvezan utvrditi istinu što može na najbrži,najjeftiniji i najsigurniji način jedino ako organizira postrojavanje ratnih postrojbi!
  5. Kompa. Čovjek s pravom misli da se neće dirati u stečena prava znajući da je to ustavna kategorija ali samo ako ne živi u Hrvatskoj.Moram ti to reći jer nam polako ali sigurno ukidaju sva zakonom stečena prava. Primjera radi navesti ću samo tri.2000.god. stekao sam pravo na stambeno zbrinjavanje do 31.12.te godine što ni do danas nisam riješio.prije par godina bio sam u Ministarstvu branitelja pitajući kako je moguće da sam 2004 god. bio 97. na listi dok su oni u isto vrijeme javno objavili da su u Zagrebu tada podijelili 98 stanova. Odgovorila mi je da ne zna jer tada tu nije još ni radila. Danas saznajem da smo u Zagrebu ratni vojni invalidi i branitelji izgubili stečeno pravo besplatnog prijevoza tramvajem gradom.Invalidnina je već davno prepolovljena bez obzira na primljenom čeku piše "TRAJNA PRAVA". Svaka ti čast na optimizmu ali ne bi za to trebao imati previše razloga!
  6. Iskaznica HVIDRE više ne vrijedi ali besplatni prijevoz Zagrebom stečeno je pravo nosioca statusa HRVI.Znajući to danas sam odnio u poslovnicu Zet"a u riješenje o statusu vojnog ratnog invalida ali mi je tamo hladno rečeno da su ukinuta sva prava besplatnog prijevoza za branitelje i invalide.Na pitanje ,zašto ja ako npr. imam mirovinu od 5001 kuna zbog razlike od 2 kune moram platiti punu cijenu prijevoza, nisu znali odgovoriti.
  7. To je iskaznica jedne od udruga i vrijeme je da prestane važiti bilo gdje.HRVI posjeduju rješenja o invalidnosti i sve povlastice bi se trebale koristiti na osnovu tog rješenja a ne iskaznice kako koje udruge.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija