Jump to content

ETNAJ

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ETNAJ objavio

  1. Molio bih nekoga da mi kaže kako i kome i najbolje prodati. Mislim da Esad zna pa bih ga zamolio da mi malo oko toga objasni . Novac mi je hitno potreban pa bih molio za savjet. Unaprijed zahvaljujem! :xwave: :thankyou:
  2. Evo da se i ja javim .Danas sam zvao tetu za dionice HRVI (uspio dobiti nakon 10 zvanja) .Predao sam zahtjev u ožujku 2006.god. I kaže ona meni da hoću li čekati još nekih mjesec dva dana ili ću da mi napiše rješenje odmah . Pitam zašto čekati ako može odmah i kaže ona meni da će biti možda neke bolje dionice ili da će mi odmah dati od Lošinjske plovidbe , a ja pitam koje su to bolje i ona nezna . najbolje su one koje dobiješ ODMAH jer tko garantira da će biti ikakvih . Javiti ću vam za koliko dana su došle . Lipi pozdrav svim dragovoljcima i braniteljima ! PS I onima koji ih nisu zaboravili i koji im pomažu na bilo koji način
  3. ja čekam od 06.10.2006 i još ništa ali ja i dalje čekam
  4. Lipi potdrav svima na forumu , posebno onima najaktivnijima ! E ovako , dragovoljac sam DR od 01.09 1991 . Umirovinu sam poslan 01.09.2006.god.kao DVO zbog profesionalne nesposobnosti za rad ali da vas više ne zamaram sa tim imam jedan drugi "problem" za razdoblje od 01.09.1991. do 15.04.1993 vodim se u dvije postrojbe (pričuvnoj i gardijskoj) mada sam bio samo u jednoj i primao samo jednu plaću što je i normalno i virujte mi da više ni sam neznam u kojoj sam bio jer mi obe postrojbe daju uredno potvrdu o pripadnosti . Evo da malo bolje pojasnim , prvi ugovor sam potpisao 1991.god u pričuvnoj brigadi koja je imala jednu djelatnu bojnu i u toj brigadi sam ostao do njezina gašenja 31.12.1999.god .Ali evo problema , nemam niti jedan dan prekida od 1991 do umirovljenja ali imam prekid DVS od 15.04.1993 do 2006 kada sam ponovo potpisao ugovor u toj istoj pričuvnoj postrojbi . Raskid ugovora sam dobio od gardijske brigade i to u rješenju stoji da je raskid na moj osobni zahtjev , ali ja taj zahtjev nikad nisam podnio jer nisam ni bio u toj postrojbi ali to me onda nije smetalo jer mi je bilo svejedno dali sam pod ugovorom ili ne , onda je bilo bitno ratovati i bio sam premlad da bih razmišljao o budućnost ,živilo se i ratovalo dan za dan.Zanima me kako su to mogli napraviti. Ratni put mi je napisala pričuvna postrojba jer su svi moji zapovijednici bili u njoj a ta gardijska postrojba mi i ne može izdati ratni put jer nisam bio kod njih ali raskid djelatne vojne službe su mi mogli napraviti. KAKO????
  5. Kao prvo neznam da li se može mijenjati ali znam u čemu je problem takvih ratnih puteva.Njih ti pišu ljudi koji ma si ti samo ime i broj u onom kompjuteru i on ti onda samo napiše ono osnovno što vidi žnači postrojba , vrijeme pristupa u HV i gdje je postrojba ratovaka .MOJ savjet je da ti ratni put napiše tvoj zap.satnije ili bojne iz rata koji najbolje znaju gdje si bio i što si radio u ratu i sa njima ideš kod javnog bilježnika to ovjeriti i nakon toga to pošalješ (odneseš) u postrojbu ako nije rasformirana a ako je rasformirana raspitaj se tko je pravni nasljednik postrojbe (mislim da su to zapovijedništva korpusa) i tamo ti oni trebaju napraviti prijepis ratnog puta koji treba potpisati i ovjeriti sadašnji zapovijednik. Mislim da tako ide ali još se raspitaj ,i nikada se ne predaji do kraja igre uvijek možeš pobijediti.
  6. Puno ti hvala na odgovorima i na utrošenom vremenu . Ako sam izgubio jednu bitku nism još izgubio rat , bitka još traje!
  7. Ma mislio sam da će biti nešto više s obzirom na čin i status dragovoljca.Ma nema veze preživiti ćemo i to uz daljnje liječenje i žalbe
  8. pa već sam napisao ,profesionalna mirovina 70%vojna 30%civilna čin:natporučnik u HV od rujna 1991 do kolovoza 2006 .Umirovljen kao DVO. godine starosti 35. HRVI 30% privremeno do travnja 2007.god. koliki iznos mogu očekivati?
  9. Mrljavac hvala ti na odgovorima ali zanima me koliki bi bio iznos mirovine profesionalna 70%vojna 30%civilna ,dragovoljac,30%HRVI ,čin natporučnik ,ako neznaš ipak hvala možda će netko drugi znati pa mi odgovoriti. Pozdrav!
  10. Ratni put (sažeto):borbena postrojba,prva crta,Zadarsko ,Šibensko i Dubrovačko zaleđe. Od rujna 1991god. nemam dana prekida
  11. Hvala Mrljavac! Odbačen od detonacije granate na bojišnici u slavnoj akciji OLUJA kao zap.pješačkog voda ne na prvoj crti obrane nego u napadnim djelovanjima (prošli prvu crtu). Ono 70%vojno 30%civilno je službeno iz Tvrtkove , a ratni put mi je pisao suborac iz satnije koji je napredovao malo više od mene (po svojim zaslugama), Kolika bi onda bila mirovina sa ovih 70-30 ? PS.imam još pitanja u svezi sa vojskom ,ali o tome drugi put (stambeno,raskid ugovora isl.).Mogu li o tome na ovom forumu ili nekom drugom? Caps lock je sad OK! Zahvaljujem unaprijed. nisam više anoniman sad sam ETNAJ
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija